Skip to main content

La radio, ca la TVR: Doar angajaţii pot fi în conducere. Cristian Pîrvulescu şi Adrian Moise nu pot candida

 
radio romania
radio romania

Sursa foto: Cotidianul.ro
Sursa foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Cristian Pîrvulescu şi Adrian Moise nu vor putea participa la alegerile pentru Consiliul de Administraţie al radioului public, care vor avea loc vineri.

Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a decis aseară că pot participa la alegeri doar angajaţi ai instituţiei.

Situaţia este similară cu ceea ce s-a întâmplat la Televiziunea Română unde Comitetul Director a votat un regulament care stabilea că la alegeri pot participa doar angajaţii postului public.

Recent, Cristian Pîrvulescu şi Adrian Moise au fost desemnaţi de Sindicatul Unit al Salariaţilor – Radio România pentru noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din noul regulament votat aseară de Comitetul Director al SRR.

"Art.1 Pot fi candidaţi

  • a) orice persoană salariată a SRR care este propusă de o organizaţie sindicalp legal constituită la nivel de SRR
  • b) orice persoană salariată a SRR care candidează ca independendentă neafiliată sindical"

"Art. 3 Dosarul pentru înregistrarea listelor de candidaţi propuşi de organizaţiile sindicale trebuie să cuprindă următoarele documente:

  • a) cere de înscriere a listei de candidaţi propuşi de organizaţia sindicală, semnată de conducerea organizaţiei sindicale sau de persoanele împuternicite în acest scop
  • b) actul de identitate al fiecărui candidat - copie certificată pentru conformitate
  • c) adevereinţă de salariat eliberată de către Direcţia Managementul Resurselor Umane şi Servici Centralizate - Serviciul Resurse Umane - original
  • d) declaraţie pe propria răspundere pentru fiecare candidat cu privire la faptul că nu au avut calitatea de lucrători ai Securităţii sau de colaboratori ai acesteia
  • f) declaraţie pe propria răspundere pentru fiecare candidat propus pe listă privind apartenenţa la organizaţia sindicală care îl propune"
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miratul Miratul
    Ce paradox! Candidatii trebuie sa depuna declaratii ca nu au fost colaboratori ai securitatii, in timp ce actualul si, se pare, viitorul conducator a fost. Adrian stie...

Trimite un comentariu

sus