Skip to main content

Laura Georgescu, chemată să dea explicaţii în Parlament pentru limbajul agresiv folosit la adresa elevilor

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a anunţat că o va chema pe Laura Georgescu la raport pentru modul în care a vorbit cu elevii de 9-10 ani în cadrul prograpului "Şcoala Altfel", scrie Evenimentul zilei.

Audiată în sesiunea extraordinară

Gigel Ştirbu (PNL) a declarat pentru Evenimentul zilei că o va chema la audieri pe Laura Georgescu, săptămâna viitoare.

„Eu, unul, nu aş accepta ca doamna să vină în faţa copilului meu şi să-i vorbească astfel. Am vorbit cu câţiva dintre colegii mei şi săptămâna viitoare, când avem sesiune extraordinară, respectiv pe 2-3 iulie o vom chema la audieri”, a spus Ştirbu.

Întrebat ce măsuri pot lua parlamentarii în cazul acesteia, Ştirbu a spus că atunci când CNA îşi va prezenta raportul în Parlament pe anul în curs, dacă vor fi elemente acuzatoare, vor putea propune plenului respingerea raportului, lucru care ar duce la demiterea întregului Consiliu.

CONTEXT. Reamintim că Narcisa Iorga, membru CNA, a publicat pe blogul personal, despreaudiovizual.ro, înregistrări audio în care Laura Georgescu, preşedintele forului audiovizual vorbea cu o clasă de elevi, pe un ton autoritar şi agresiv.

"Da’ tu de ce eşti supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu’ ăsta?", i s-a adresat şefa CNA unui elev. Către alt elev: "Dacă-ncepea un borş d-ăla de-i crăpa creierii pe pereţi?! Te-ntreb: crezi că asta-i soluţia? Deci, unu’ dă-n tine, începi şi tu să dai în el?". În toate discuţiile din înregistrări, Laura Georgescu are un ton autoritar, agresiv, la adresa elevilor.

Întâlnirea preşedintelui CNA cu elevii a avut loc în aprilie 2013, în cadrul săptămânii Şcoala altfel, eveniment la care instituţia s-a implicat activ.

La puţin timp după Săptămâna Altfel, un părinte a şi trimis o scrisoare tuturor membrilor CNA, inclusiv preşedintei, prin care critica atitudinea Laurei Georgescu faţă de nişte copii de clasa a treia. Aceasta ar fi folosit expresii de genul „vorbeşte, mă, cu toata gura!”, „n-ai creier, bă, băiatule!”, „lipsa de educaţie” (a mişcat scaunul pe care stătea), „de ce nu ştii răspunsul, fetiţo?“

„Toată atmosfera a fost una, efectiv, de teroare, fetele vorbind între ele că ”dacă era asta mama mea, fugeam de acasă”, a mai scris părintele.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    E maritata, are copii? Mai precis, a gasit pe cineva cu care sa faca copii? lol
  • Justitiarul Justitiarul
    Nu-I nimic, este chiar foarte bine ca d-na Laura Georgescu, aka Ana Pauker, aka "sclava IsLaura" vorbeste ca interlopii. O sa se acomodeze usor cand va ajunge printre ei, la Rahova.

Trimite un comentariu

sus