Skip to main content

Mihai Gâdea, atac direct la Narcisa Iorga chiar în forul CNA: „Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc al domnului Traian Băsescu”

 
mircea badea, adrian ursu, mihai gadea
mircea badea, adrian ursu, mihai gadea

Foto: paginademedia.ro
Foto: paginademedia.ro

Publicitate

Situaţie tensionată la CNA în timpul discuţiei despre prelungirea de licenţă a postului Antena 3 între Narcisa Iorga, membru CNA, şi realizatorii Antenei 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea.

Mihai Gâdea a ocolit întrebările Narcisei Iorga şi i s-a adresat preşedintelui ca şi când Iorga nu ar fi fost în sală.

Membrul CNA Narcisa Iorga a precizat că este pentru prima dată când directorul general al postului, Mihai Gâdea, se află în faţa forului audiovizual motiv pentru care a vrut să-ia dreseze mai multe întrebări.

Pe de altă parte, Mihai Gâdea a refuzat să-i răspundă Narcisei Iorga, amintind o dezvăluire a lui Cătălin Tolontan, potrivit căreia Iorga ar fi fost în staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu în timp ce era membru CNA.

„Eu nu dau răspunsuri în faţa acelora care ar trebui să răspundă ei în faţa legii pentru încălcări, pentru incompatibilităţi şi pentru încălcarea flagrantă a legii.”, a replicat Mihai Gâdea.

„Doamna preşedinte, eu am înţeles că suntem la Consiliul Naţional al Audiovizualului, nu la Securitate, doamna Iorga probabil că şi-ar fi dorit, nu a reuşit pentru că nu a trăit în vremurile alea. Dacă e interogatoriu, poate ar fi bine să mergem în beciurile securităţii. Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc al domnului Traian Băsescu. La acest tip de abordare nu înţelegem să răspunde”, a mai spus Gâdea, după o întrebare a Narcisei Iorga.

Paginademedia.ro prezintă în continuare schimbul de replici dintre reprezentanţi ai Antenei 3 şi ai CNA:

Narcisa Iorga: Vreau să spun de la început că aştept răspuns de la directorul general al postului. Nu pentru că nu aş avea nevoie de răspunsurile celorlalţi, dar vreau să vorbesc cu domnul Mihai Gâdea pentru că este director general al postului şi pentru că este pentru prima oară când vine în faţa consiliului, cel puţin de când sunt eu membru al Consiliului. Am ascultat cu atenţie ce au spus colegii dumneavoastră, desprind din toate că legea este facultativă în continuare pentru postul pe care îl conduceţi. Contează foarte mult audienţa, preferinţele publicului, dar legea mai puţin. Atunci prima mea întrebare este de ce aţi venit aici?

Mihai Gâdea: La această întrebare nu vreau să vă răspund pentru că mi se pare că doamna Iorga, care a mi-a fost producător al emisiunii, nu a răspuns domnia sa la o întrebare, doamna preşedinte: de ce este încă membru al consiliului? Pentru că domnul Tolontan a făcut o dezvăluire şi anume că doamna Iorga era în staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu, în campanie electorală, în condiţiile în care era şi membru al Consiliului. Adică arbitrii intră în echipe şi ne spun nouă cum să jucăm. Doamna Iorga după ce a plecat de la mine de la emisiune din motive pe care nu vreau să le spun public, s-a dus şef de imagine la PDL, după care a venit în Consiliu. Eu nu dau răspunsuri în faţa acelora care ar trebui să răspundă ei în faţa legii pentru încălcări, pentru incompatibilităţi şi pentru încălcarea flagrantă a legii.

Narcisa Iorga - Domnul Mihai Gâdea preia o informaţie vehiculată foarte mult timp de către domnul Tolontan. Aşa cum m-a acuzat în timp ce eu eram în direct cu domnia sa la telefon, cum doamna Stancu, iarăşi fostă colegă de-a mea, a spus că m-a văzut la Realitatea TV, în staff-ul de campanie al domnului Băsescu.

Mihai Gâdea - Eraţi în staff-ul de campanie al domnului Băsescu când v-a văzut domnul Tolontan? Da sau nu?! Da sau nu? Răspunde-ţi-mi la întrebare ca să vă răspund la orice altă întrebare!

Narcisa Iorga - Domnule Gâdea, vă rog să închideţi microfonul.

Mihai Gâdea: Dar nu vreau.

Laura Georgescu - Vă rog mult de tot să mă lăsaţi să conduc şedinţa. Nu dialogaţi cu membrii fiindcă evacuez sala.

Narcisa Iorga - Când eram în direct cu domnul Mihai Gâdea şi-mi adresa aceleaşi întrebări, da sau nu, în calitatea domniei sale de moderator, i-am explicat că este o minciună aceea că eu aş fi fost la Realitatea TV cu preşedintele Traian Băsescu. Spun şi astăzi că este o minciună ceea ce a afirmat domnul Tolontan că aş fi fost în staff-ul de campanie al domnului Băsescu. Aştept totuşi răspunsul la întrebarea mea, de ce aţi venit aici?, dacă legea este facultativă. Pentru că în lege se spune că licenţa se poate prelungi din nouă în nouă ani. Acum nouă ani declaraţia de credinţă a Antenei 3, care este deja publică de mult timp, arăta următoarele...

Laura Georgescu: Numai o secundă, doamna Iorga, ştiţi bine că acum opt ani s-a renunţat la această declaraţie deci e caduc tot ce citiţi din acest moment. Vă rog frumos formulaţi întrebări la care invitaţii vă pot răspunde şi nu puneţi presiune cine să răspundă fiindcă este o echipă, iar televiziunea funcţionează în echipă. Vă mulţumesc anticipat.

Narcisa Iorga: Doamna preşedinte, atâta vreme cât un membru CNA ridică mici la fileu fără să fie întrerupt de dumneavoastră, cum „care este cea mai frumoasă din ţară, da? Daţi-mi voie să-mi pregătesc întrebările aşa cum doresc. Aşadar,„relatarea proporţională a diverselor lucruri care constituie societatea. Prezentarea şi explicitarea obiectivelor şi valorilor pe care le are societatea. Relatarea veridică”. Apropo de informaţiile pe care le vehiculaţi, cel puţin în privinţa mea, domnul Badea spunea într-o emisiune că a fost martor că am fost scuipată în trafic. În ziua aceea, domnule Badea, nici nu am ieşit din casă.

Mircea Badea: Ba da, eraţi. Eu nu am fost la dumneavoastră în casă, eram pe stradă. Deci credeţi-mă. Dar nu aţi fost scuipată dumneavoastră ci maşina. Eraţi în trafic, era Loganul de aici de la instituţie, eraţi cu maşina statului.

Narcisa Iorga: Este o minciună. În ziua aceea nu am ieşit din casă, deci nu aveam cum să fiu scuipată în trafic. (...) Domnule director general, spuneţi-mi, vă rog frumos, în următoarea frază „le doresc celor care au semnat să mi se dea această amendă să le folosească banii la înmormântare, din suflet doresc asta, unde e libertatea de exprimare aici şi unde este...”

Mihai Gâdea: Doamna preşedinte, eu am înţeles că suntem la Consiliul Naţional al Audiovizualului, nu la Securitate, doamna Iorga probabil că şi-ar fi dorit, nu a reuşit pentru că nu a trăit în vremurile alea. Dacă e interogatoriu, poate ar fi bine să mergem în beciurile securităţii. Doamna Iorga se comportă ca un propagandist politruc ce este al domnului Traian Băsescu. La acest tip de abordare nu înţelegem să răspunde.

Laura Georgescu: Am luat act. Domnule Badea, vă rog nu mai dialogaţi cu membrii, vă rog mult de tot. Dacă vreţi drept la replică luaţi microfonul şi uitaţi-vă spre mine.

Mircea Badea: Eu mă aflu aici în calitatea mea de cetăţean al României cu drepturi depline. Presupun că dacă aş fi încălcat legea, aşa cum s-a spus aici, aş fi fost la închisoare. Totuşi, iată-mă în aceeaşi incintă cu dumneavoastră. Mi se pare că sunt un om foarte important în statul român în calitatea mea de cetăţean, doresc să-mi exercit toate drepturile cetăţeneşti, unul fiind dreptul la liberă exprimare.

Narcisa Iorga: Am în faţă nota pentru dosarul Antena 3. În nouă ani de existenţă, acest posta a avut 175 de sancţiuni. Întrebarea mea anterioară la care domnul Gâdea găseşte de cuviinţă să-mi răspundă în stilu-i caracteristic, avea această situaţie. Cele mai multe pe care Antena 3 le-a primit de-a lungul celor nouă ani de licenţă, au avut legătură cu încălcarea dreptului la imagine, cu lipsa de informare corectă.(...) Chiar dacă dumneavoastră faceţi un titlu de glorie prin propaganda pe care o faceţi prin acest post, codul audiovizualului şi legea prevăd altceva.

Mihai Gâdea: Doamna, preşedinte, cu doamna Iorga ce să vorbim? Doamna Iorga face politică partizană doamna Iorga - staful de campanie al domului Băsescu, ne-a explicat domnul Tolontan. Nu avem ce să... Probabil că trebuie să se sesizeze parlamentul conform legii pentru a lua nişte măsuri. Se întâmplă greşeli în nouă ani de zile şi cred că fiecare dintre noi le avem pe ale noastre. BBC l-a prezentat pe Papa Ioan Paul al doilea că a murit şi nu murise, şi era BBC. Dar probabil că este stânjenitor şi pentru dumneavoastră, membrii consiliului, cu oameni care se implică activ în viaţa politică, care fac parte din staff-ul de campanie şi care în mod evident nu respectă legea. Oameni cu care vă este şi dumneavoastră jenă să staţi la masă, dar asta este situaţia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un cetatean scarbit un cetatean scarbit
    CNA din cate se pare vrea sa faca vânătoarea de vrăjitoare si mai aprigă . Daca Narcisa Iorga este de acord cu expresia ,,latrina,, in termeni tv atunci înseamnă că nu are ce cauta in CNA . Multumesc ca sunteti salariata pe BANI MEI si nu pe cei de la Traian .
  • resere resere
    badea, gadea, tupeu de borfasi fricosi. vin in gasca, cu gura mare.
    iar presedinta Laura le spune antenistilor "VA ROG" iar colegilor din CNA le inchide gura. Tare.
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    Va multumesc!
  • nadia nitov nadia nitov
    inca nu ne-am obisnuit cu ce pot face si zice cei de la postul asta spalator de creieri deja spalati? e vremea lor si isi dau arama pe fata la greu! sunt pe cai si sunt sustinuti de partidele de la guvernare! e ca pe vremea comunistilor! "cine nu rade cu ei rade impotriva lor!" e un citat din divertis-ul anului 1984 :) dar roata se intoarce mereu.
  • AlexK AlexK
    Ma intreb mereu cum acesti indivizi fara caracter, scrupule, bun simt sunt acceptati de familiile lor cand vad ce comportament aberant au. Cum califica socrul lui Gadea, un predicator, atitudinea ginerelui sau, total opusa unui credincios? Ce zice d-na profesoara de l romana, mama lui M Badea, cand aude ce vocabular are fiul sau si cata lipsa de respect pentru oamenii de cultura, pe care-i balacareste la ordinul lui Felix. Sper ca in timp aviditatea lor de bani si usurinta cu care si-au vandut bunul simt sa se intoarca asupra lor.
  • profesor profesor
    Toti mizerabilii care intoxica prostimea la Latrine sunt de-un tupeu si o marlanie incredibila.Respectul meu, Narcisa Iorga!
  • ion din balon ion din balon
    masa jegului absolut din fiecare roman mediu statistic: gadea,badea,ursu...de la radu tudor inca mai am sperante :))
  • tbancu tbancu
    tendentios titlul acestui articol. Oare nu s-ar fi potrivit mai bine: "SOC, SOC - Atac virulent al unul membru CNA la adresa unei televiziuni?"

Trimite un comentariu

sus