Skip to main content

Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăşi Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

 
Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăşi Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

sorin alexandrescu

Publicitate

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a declarat că Antena 1 va devansa Pro TV în audienţe, în cel mult doi ani şi că grupul de media ar putea lansa un canal pentru copii. El a spus, într-un interviu acordat publicaţiei TBIcă grupul are contracte cu 80% din vedetele autohtone.

Este târziu pentru competiţie să-şi facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reuşită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi”, a precizat Alexandrescu.

Şeful Antena Group spune că în cel mult doi ani Antena 1 va trece peste Pro TV. „Cred că se va întâmpla şi cred că nu vor trece mai mult de doi ani până când îi vom depăşi”, a declarat Alexandrescu jurnalistului TBI.  „Acum suntem complet echipaţi pentru a concura direct cu ei - nu este niciun dubiu”, a mai completat şeful Antena Group.

Alexandrescu a mai precizat că Antena 1 va ajunge de pe locul al doilea pe primul loc mulţumită patronatului local - televiziunea a fost fondată de Dan Voiculescu, iar acum este deţinută de fiicele acestuia. Corina şi Camelia (care este preşedintele companiei), dar şi talentelor, tot locale.

Articolul, care se întinde pe trei pagini (la care se adaugă şi o reclamă cu rezultatele în audienţă ale posturilor Antena Group), nu ocoleşte problemele pe care Alexandrescu le are cu justiţia. Şeful Antena Groupa fost trimis în judecată pentru şantaj, alături de Camelia Vocilescu, Dan Voiculescu, dar şi George Matiescu (şeful Intact Publishing).

sorin alexandrescu

Ce a mai spus Alexandrescu: 

„Avem cel mai bun conţinut şi echipe de producţie disponibile în România”

„În prezent, cu ceea ce am făcut până acum, suntem pregătiţi pentru o alternativă unică în România. Este târziu pentru competiţie să-şi facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reuşită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi. Mai mult de 80% dintre vedete au deja un contract semnat cu noi, iar povestea nu se termină aici. În cel mult un an, cred că 90% dintre cele mai relevante talente vor lucra exclusiv cu Intact.”

Potrivit şefului Antena Group, mai mulţi distribuitori internaţionali de formate s-au arătat interesaţi pentru a vinde Next Star, realizat de Dan Negru. Însă compania ar putea începe să-şi vândă singură conţinutul propriu.

Alexandrescu mai spune că o problemă reală în România este cea legată de retransmisia posturilor TV pe cablu şi DTH. Neînţelegerile cu cabliştii sunt obişuite, mai spune el în interviu, iar autorităţile sunt de vină pentru acest lucru. „Aş spune că dificultăţile pieţei sunt cauzate de slăbiciunea autorităţilor. Avem un Consiliu al Concurenţei care este, aş spune, destul dă decizii favorabile când este vorba despre probleme create de un mare operator de cablu din România - cel mai mare (n.r. - este vorba despre RCS&RDS)”

sorin alexandrescu (2)

„Nu te poţi baza pe cineva care ia decizii pe o perioadă de mai mulţi ani, aceasta este o industrie în care totul se întâmplă astăzi, iar tu când ai o autoritate care permite unui asemenea jucător să joace incorect într-o piaţă atât de competitivă atunci nu este decât o concluzie.”

„Sunt încrezător că vom ajunge la o înţelegere cu Focus Sat (n.r. - reţea DTH din care posturile Antena Group lipseşte). „Nu vreau să-i pun pe aceeaşi poziţie cu RCS&RDS. Ei sunt o organizaţie diferită cu oameni diferiţi. Acestea sunt cazuri diferite”

Alexandrescu spune că este mulţumit de faptul că Antena Play a ajuns la jumătate de milion de utilizatori: „Rata piratării este uriaşă. Veţi vedea că orice producţie este disponibilă pe site-urile de torente în mai puţin de 48 de ore de la lansare. (...) Când ai o asemenea magnitudine a piratării, să ai 500.000 de persoane care plătesc să urmărească (n.r. - producţiile Intact) este un succes”

El mai spune că grupului îi lipseşte un canal pentru copii. „Un post pentru copii ar putea fi perfect pentru portofoliul nostru şi este una dintre opţiunile pe care o avem în vedere pentru viitor. Va fi un nou canal (nu un rebranding). Dar cel mai important lucru, la acest moment este să îmbunătăţim poziţia posturilor pe care le avem deja”.

Alexandrescu, despre CME: „La finalul zilei, ei sunt controlaţi de o entitate, iar noi nu. Influenţa acelei entităţi în CME a fost ani buni foarte puternică dar un lucru face diferenţa, aceasta este singura industrie din lume în care cunoştinţele locale sunt mai importante decât cele internaţionale”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    @Dragos, si uite ca au trecut 6 ani, iar Antena se zbate sa ramana pe locul 2, de multe ori Kanal D este peste ei, o televiziune care si-a propus de la inceput sa ajunga in top3, nu sa ajunga pe locul 1:)
  • Dragos Dragos
    Tot ce a spus Sorin Alexandrescu se întâmpla în urmă cu 2 ani. Deci, au trecut acei 2 ani, iar Antena 1 în prime-time e pe locul 3.
  • john john
    Stai sa vezi distractie cand va veni nota de plata pentru artisti. O sa apeleze dom' profesor tot la conturile din cipru sa-i plateasca? Asta daca nu-si va muta domiciliul la rahova.
  • Antena Group intentioneaza sa lanseze un canal tv pentru copii |
    […] posibil ca in viitor sa apara primul canal tv romanesc de desene animate. Conform website-ului paginademedia.ro, Antena Group vrea sa lanseze un post tv dedicat […]
  • Antena Group intentioneaza sa lanseze un canal tv pentru copii |
    […] posibil ca in viitor sa apara primul canal tv romanesc de desene animate. Conform website-ului paginademedia.ro, Antena Group vrea sa lanseze un post tv dedicat […]
  • danut danut
    mai postac prostevist,esti praf si pulbere mai bine te duci si te uiti pe prosteve si vezi ce au acolo,sigur au un film dat a 15 oara pe care vrei sa il vezi din nou.
  • Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, sigur că va câştiga supr
    […] Business International, adus în atenţia publicului pentru prima dată de Paginademedia.ro că grupul condus de el va depăşi PRO TV în audienţe în maximum doi ani, având avantajul că […]
  • parerea mea parerea mea
    Teo, demonstratia ta este corecta si cu siguranta au 500, 000 abonati la 10 ron/luna (nu mai este 3 euro:)) ) doar in visele lor.
    Daca citesti cu atentie ce declara Alexandrescu, ai sa vezi ca el nu spune ca are 500,000 abonati, ci : "500,000 de personae au platit ca sa urmareasca continutul". Este aceeasi smecherie pe care o folosesc in comunicare si la prezentarea audientelor.
    Cum se traduce declaratia lui Alexandrescu: De la inceputul proiectului pana la data interviului, 500 mii de oameni au platit. Nu spune ca sunt abonati sau platitori unici.
    Cei mai multi or sa inteleaga ca au 500 mii abonati platitori. In realitate pot fi 10 mii sau 100 mii.
  • Teo Teo
    Si ca o completare, tvr + are in google play tot intre 50000-100000 instalari, in timp ce digi live au intre 100000-500000 instalari. Deci minciuni patetice de tip antena 3.
  • Teo Teo
    Ce abereaza asta ca are 500.000 abonati la antena play. Pai Sa vedem, aplicatia pt android are intre 50000-100000 instalari, ceea CE nu e acelasi lucru cu abonati, avand in vedere ca au 10 zile de,proba. PE ios probabil sunt mult Mai putini, iar PE windows mobile nu cred ca au aplicatia. Ramane Sa credem ca pe PC au peste 400000 abonati??. Mars ma cheliosule santajist, nu ne sfida logica.. In plus de asta, puteti avea toate vedetele din romania, la ce vedete de 3 lei avem e fix... pla
  • un uuk un uuk
    Ati remarcat ca multi dintre lefegii lui felix au numele terminate in articol hotarat? Librarul, internautul, lituanianul... Sunteti atat de simpli dupa vorba, dupa port, dupa limbile-n... Of.
  • B0B B0B
    Ar trebui sa te duci sa-i saruti mainile lui Aleksander Cesnavicius pentru ca v-a facut gratis transfer de know-how si resursa umana.
  • mihai_m mihai_m
    teapa metropolis!
  • mad79 mad79
    Nu trebuie sa fi postac ProTv sa razi de afirmatiile unui asemenea gogoman!
  • internautul internautul
    Atat va spun: vor fi incendiare editiile Vocea Romaniei, MasterChef si Romanii au Talent... vor fi facute ffffoarte profi.

Trimite un comentariu

sus