Skip to main content

Stelian Tănase ia în calcul închiderea TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova deoarece „sunt în afara legii”

 
stelian tanase
stelian tanase

stelian tanase

Publicitate

Stelian Tănase, şeful TVR, a declara că TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova sunt în afara Legii 41 de funcţionare şi organizare a SRTv, sugerând că este posibilă închiderea lor, însă nu a fost luată o decizie în acest sens, scrie Mediafax.

„Legea 41 prevede doar patru canale, 1, 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. Restul sunt în afara legii. Luăm în calcul să revenim la cadrul legal, aşa cum a fost el desenat de Parlament, în 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD şi TVR Moldova nu se spune nimic şi legea-i lege. Dar sunt discuţii între noi, nu s-a luat nicio decizie", a declarat Stelian Tănase.

Întrebat dacă ia în calcul închiderea acestor televiziuni, care nu apar menţionate în Legea 41, Stelian Tănase a răspuns: "Luăm în calcul respectarea legii, atât. O să vedem, discuţiile sunt abia la început, între noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gândim. Încă nu s-a pus nici la vot în Comitetul Director sau în Consiliul de Administraţie. Doar sunt discuţii pe coridor între noi".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Sorin
    Nu știu ce sa mai spun, dar faptul că-ți dorești sa închizi TVR HD singura televiziune din tara cu standarde tehnice demne de secolul în care ne aflăm, mi se pare dovada unei obtuzitati de gândire, care poate duce doar către involuție.
  • ştefan ştefan
    Măi nea Tănase cum să scoţi TVR HD
  • ion ion
    sa scoata tot. sa lasa un tvr . e suficient . ceausescu ne a dovedit ca se poate ... si atunci erau doar sarbii si bulgarii . acum avem comerciale cu sutele ...
  • Horea Horea
    Draga "Necesar" vino te rog pana la mine in birou sa-ti explic cat costa fiecare. Chiar si mira daca transmitem si tot ne costa un plic de bani.
    Cum emiti ceva cum te costa ceva. Nu-i nimic gratuit.
  • Necesar Necesar
    TVR 3 preia emisiuni de la studiourile teritoriale, nu are costuri de productie - nu este necesara desfiintarea lui.
    TVR News preia jurnalele de pe TVR 1 si TVR 2 si cateva emisiuni de pe Euronews la care se face o subtitrare in romana. Costurile de productie sunt minime - nu este necesara desfiintarea lui.
    TVR Moldova este acum o adaptare a TVR 1 pentru Republica Moldova, din cate am inteles TVR Moldova o sa se transforme in TVR Chisinau, o sa fie un soi de program local si o sa fie tratat ca celelalte programe locale.

    TVR HD ar putea sa devina varianta HD a TVR1, sa transmita in permamenta aceleasi emisiuni cu TVR1 chiar daca nu toate acestea sunt filmate in HD.
  • olga olga
    buna. nu dorim desfiintarea TVR3, TVR NEWS, TVR HD, insa dorim reinfiintarea TVR CULTURAL in parteneriat cu ARTE TV si infiintarea unei televiziuni nationale de filme, care sa se numeasca simplu TVR CINEMA, in parteneriat cu televiziunea nationala italiana de filme RAI MOVIE.
  • Sorin Sorin
    dupa parerea mea ar fi bine sa scoata tvr 3 si tvr news si daca li s-ar permite bugetul sa faca astfel:
    in locul la tvr news sa fie facut euronews in romana
    in locul la tvr hd sa se faca versiune hd a canalelor tvr 1 si tvr 2 separat
  • Horea Horea
    O sa-l scoata o sa vezi. Astia sunt hotarati sa-mi distruga munca.
  • Petru Petru
    Cum să scoată TVR HD ??? E o nebunie. Ar fi o rușine să nu (mai!) avem televiziune de stat HD. Cât despre TVR3, TVR News ... din partea mea, să le scoată și să pună TVR CULTURAL!!!!

Trimite un comentariu

sus