Skip to main content

The New York Times şi Washington Post vor lansa o platformă interactivă online pentru cititorii lor

 

New York Times-MoverThe New York Times şi Washington Post, două dintre cele mai prestigioase cotidiene americane, vor lansa în parteneriat cu browserul Mozilla o platformă online ce vizează o colaborare mai strânsă cu cititorii lor, care vor putea să publice, pe lângă comentarii, şi fotografii şi link-uri, scrie Mediafax.

Publicitate

Graţie unei finanţări de 3,89 milioane de dolari oferită de Fundaţia Knight, cele două ziare s-au asociat cu navigatorul web Mozilla pentru "a concepe o nouă platformă de conţinuturi şi de comentarii care va permite cititorilor să colaboreze mai bine pentru acoperirea mediatică a subiectelor de actualitate şi (...) va ajuta companiile de presă să administreze mai bine comentariile şi contribuţiile", potrivit unui comunicat comun emis de The New York Times şi Washington Post.

Proiectul va permite cititorilor să publice nu doar simple comentarii, ci şi fotografii şi link-uri, dar va continua să monitorizeze discuţiile şi să administreze contribuţiile şi identităţile online.

"Nu este o nouă platformă de comentarii pentru directorii de ziare, ci o platformă pentru cititori", a explicat Greg Barber, directorul departamentului de proiecte digitale de la Washington Post, cumpărat anul trecut de fondatorul şi directorul executiv al retailerului online Amazon, Jeff Bezos.

Acest sistem va putea fi utilizat de alte companii media ca o alternativă pentru programele online deja brevetate.

"Internetul propune tot felul de mijloace noi şi entuziasmante pentru a colabora cu cititorii dincolo de nivelul comentariilor omniprezente, adeseori oribile, la sfârşitul articolelor", a declarat la rândul său Dan Sinker, şeful proiectului Knight-Mozilla Open News.

Marc Lavallee, responsabil cu noile tehnologii interactive de la The New York Times, consideră că acest proiect "oferă posibilitatea de a crea o soluţie flexibilă pentru sectorul media".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus