Skip to main content

Urania, cea mai veche realizatoare din B1, restructurată de la postul TV. Emisiunea, scoasă din grilă după 12 ani. 40 de site-uri folosesc ilegal numele Uraniei

 
Simona Varzaru - Urania
Simona Varzaru - Urania

Simona Varzaru - Urania

Publicitate

Pasul Fortunei, cea mai longevivă emisiune de la B1, nu se mai regăseşte în grila postului TV. "A fost scoasă în cadrul restructurărilor", a declarat pentru Paginademedia.ro Simona Vărzaru, realizatoarea cunoscută ca Urania.

Într-un interviu pentru Paginademedia.ro, Simona VărzaruUrania povesteşte despre emisiunea de la B1, despre programele de astrologie pe care le realizează de 21 de ani sub numele Urania, dar şi despre o problemă majoră: 40 de site-uri pirat îi folosesc ilegal numele şi conţinutul emisiunii.

Pasul fortunei, cu Urania, a fost pe B1 TV încă de la lansarea postului. Emisiunea difuzată sâmbăta, de la ora 16.00, avea audienţe peste media canalului.

În luna mai, de exemplu, Urania era urmărită de aproape 100.000 de telespectatori pe minut, în mediul urban (1% rating). În comparaţie, media B1 la oraşe este de 75.000 de telespectatori (0,8 rating).

Interviul acordat de Simona Vărzaru - Urania:

Paginademedia.ro? De ce nu mai este emisiunea Pasul Fortunei pe post?
Simona Vărzaru – Urania: A fost scoasă în cadrul măsurilor de restructurare. Nu am întrebat de ce. Probabil că B1 TV nu a mai avut resurse şi pentru această emisiune.

Câţi ani are "Urania"?
Sunt 21 de ani de când fac programe de astrologie pe TV. Am început în luna iunie, la Europa Nova. Atunci a luat naştere Urania. Făceam două emisiuni, una sâmbăta, de o oră şi jumătate şi alta duminica, tot o oră şi jumătate, în care făceam analize astrologice în direct.

După câteva luni, cei de la Tele 7 m-au invitat la emisiunile duminicale apori, în toamna lui 1997, am început să fac la Tele 7 Forţa destinului.
În toamna lui 2002, am venit la B1 TV.

Ce emisiuni făceaţi la B1?
În afară de Pasul Fortunei, mai era emisiunea Lumea în 10.000 de minute, pe care am realizat-o până acum un an. Era un program de tip enciclopedic.

Aţi întrebat de ce a fost scoasă emisiunea?
Nu am întrebat. Pentru mine, oricum nu este nicio problemă, nu m-am certat cu nimeni de acolo. Nu sunt supărată.

Sunt mândră că într-o perioadă de criză am reuşit să ţin emisiunea. Făceam cam tot la emisiune: era înregistrată de mine, ilustraţiile eu le alegeam, la fel muzica, eram realizator şi propriul meu producător. Din partea televiziunii, nu erau costuri de studio. Nici curent electric nu consumam de acolo.

Ce veţi face în continuare? Veţi continua pe TV?
Nu am discutat cu nimeni încă. Dacă va fi nevoie de mine, pentru un program fără niciun fel de compromis, atunci da.

40 de site-uri pirat cu Urania. "Sunt o victimă a propriului meu success. Zeci de site-uri mi-au furat numele"

Trebuie să menţionez un lucru extrem de important: sunt 40 de site-uri care folosesc ilegal informaţii astrologice oferite de Urania. Sunt victima propriului meu succes.

Eu nu am niciun site, nu am niciun cont de Facebook! Toate site-urile sau conturile cu Urania folosesc o manipulare care nu are niciun fel de legătură cu persoana Simonei Vărzaru. Aceasta nu colaborează cu ei, nu realizează nicio rubrică pentru acele site-uri. Sunt site-uri care iau toată emisiunea, o transcriau integral şi astfel fac trafic!

Emisiunea a fost şi victima acestor site-uri, care au mutat atenţia de la TV pe internet, pentru că audienţa lor a crescut datorită informaţiilor transcrise din emisiune.

De exemplu, unul dintre site-uri are peste nouă milioane de afişări.

Pe lângă faptul că folosesc numele meu, sunt şi site-uri unde "Urania răspunde", pe messenger. Fals! Sau site-uri unde Urania oferă consultaţii. Fals! Nu am nicio legătură cu acele site-uri.

Oamenii de acolo chiar cred că este vorba de mine, dar nu este aşa. Se folosesc de numele meu.

Nu scriu pentru niciun site, nu colaborez cu nicio structură media. Nu dau consultaţii sub nicio formă.

Vă veţi face şi dvs un site?
În următoarele săptămâni voi începe să dau informaţii astrologice pe adevăratul meu site.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Magdalena Magdalena
    Simata dna Varzaru,
    si eu regret ca nu mai pot reflecta asupra prezicerilor dv., desi nu puteam vedea emisiunea, ci ascultam videoclipurile, fiindca nu traiesc in tara... Desigur ca problema proprietatii intelectuale trebuie clarificata resp. sanctionata, dar ptr. noi, ascultatorii dv., este o pierdere mare. Sper sa gasiti o solutionare si sa va auzim din nou.
  • Leontin Grigorescu Leontin Grigorescu
    Am citit in stele ca pe Urania or s-o bage pe BBC1, dupa stiri si meteo, ca asa obscurantisti nici Anglia nu are.
  • camelia camelia
    Draga Doamna Urania, nu ratam nici o emisiune de-a dvs. Am urmarit si emisiunile de la sfarsit de an in care ati prognozat criza si dupa care nu ati mai revenit in direct. Dupa mine sunteti un adevarat talent si este pacat ca nu va mai puneti talentul in slujba oamenilor (pentru asta am venit pe lume, nu-i asa ?), chiar daca probabil ati fost jignita de unele comentarii facute la acel moment. De ani intregi incerc sa va gasesc cumva pentru niste consultatii si nu reusesc. M-as multumi insa si cu un site oficial al dvs. sau cu o alta emisiune la tv. Nu cedati va rog incercarilor din viata !!! Si pentru cei ce declara ca nu ati prevazut ca nu se va mai difuza emisiunea la B1, de unde stiu ei asta ? Dar ce puteati face? Veti putea face de acum incolo : o alta emisiune sau un site oficial macar cat mai repede !!!! Drum drept si lumina va doresc !!!
  • loren loren
    din 2008 de cand marea doamna URANIA ne-a prezis in direct cri-za !!!!! nu am mai vazut-o nicaieri. Ce pacat. Imi este atat de draga, o apreciez enormmmm. nici informatiile primite nu mai sunt marca Urania!!! eu urmaream si in reluare emisiunile plus cele de interes general din cultura si traditiile popoarelor...Uf, ce ciuda mi-e!!! de ce nimeni nu o invita sa aiba o emisiune???? de ce?????
  • Aura Aura
    O urmaresc pe Urania de cand avea emisiunea Forta Destinului la Tele 7 in anii 90 si impactul pe care l-a avut asupra mea e major: am urmat cursuri de astrologie pentru ca setea de cunoastere pe care ea mi-a declansat-o m-a impins sa aflu si sa invat mai mult; drum drept si lumina Simona Varzaru, abia asteptam sa-ti urmarim horoscopul, unde si cum vei decide ca e bine!!!
  • Amy Amy
    De unde stim ca acest interviu este adevarat? De unde stim daca DOMNIA SA isi va face un site personal si ,intr-adevar foarte multi se folosesc de numele si reputatia dumneaei,de unde vom sti care este site-ul sau adevarat?Singurul adevar este ca nu mai realizeaza emisiune la B1Tv si am ramas fara informatii pretioase de la un OM DE VALOARE! Restul sunt speculatii. Pana nu va aparea pe un post de televiziune si vom vedea/auzi care sunt intentiile Domniei Sale, nimic nu poate fi luat in consideratie.Indiferent unde,pe ce post de tv, o asteptam sa "intre" in casele noastre, sa ne "lumineze" si sa ne incante cu cuvintele sale alese.
  • Carmen Carmen
    Emisiunea "Lumea in 10000 de minute" a fost deosebita.Ne-a astamparat un pic foamea de cultura si informatie despre lucruri la care ajungem cu atata greutate din lipsa de timp. "Pasul Fortunei "(sau cum se va numi in continuare) va trebui sa revina, sub o forma sau alta ,ca o pasare phoenix.Va asteptam cu mult drag!
  • livia livia
    si eu zic sa mai faci un pic analiza frazei si apoi sa vorbesti
  • Rodica Rodica
    Corectez:"cum va gasim-nu "gandim"!
  • Rodica Rodica
    Si eu subscriu printre cei ce simt lipsa emisiunii dnei Urania!Pot doar sa spun ca tot ce spunea parca potrivea cu mana! As vrea din tot sufletul sa dati consultatii sau sa ne lasati sa stim cum va "gandim " online ! Nu ne lasati mult fara dvs! Respect si apreciere, Rodica- Londra.
  • Eusebios Eusebios
    Doamnei Varzaru ii multumesc pentru rabdarea si sprijinul astrologic care mi l-a oferit ani la rind, bun si orientativ, dupa previziune m-am casatorit (:D) tot dupa previziuni am si divortat mai departe ba chiar tot dupa ele am ramas si somer si mai tirziu am revenit in cicluri de luni si ani de zile, previziunile au fost precise incit aveam impresia caci cineva le potriveste cu mine :D . Multumesc totusi chiar daca nu mereu am avut stiri pozitive dar asta este viata, una calda, una rece si asa in schimb mereu in cilcuri de ani de zile.
  • nb nb
    Dupa ce caci b1tv nu are nimic de oferit au scos si aceasta ultima emisiune mai buna..., deci b1 tv moare in curind odata cu basistii lor care ii finanteaza, se stie doar caci este finantat de basescu si clanul lui. Din decembrie 2014 b1tv este falimentat. Poate il cumpara Simona Varzaru pe 1 Euro. :D
  • dee dee dee dee
    sa ne dati cu precizie informatii despre site, ca sa nu fim iar pacaliti, Abia astept site -ul dv, ala adevarat,Ne dorim acest site ,La B1 tv nu ne interesa altceva in afara de emisiunea dv , Poate o alta televiziune va accepta sa faceti emisiunea la ei, De ce nu antena 1 sau protv , :)
  • lucia lucia
    Nu ma asteptam sa scoata Urania din grila tv, dar nici sa pirateze si sa se dea drept Urania fel de fel de site-uri si persoane dubioase.
    Doamna Varzaru va rugam sa reveniti cu previziunile astrologice, realizati un site care sa contina emisiunea dvs. cum era inainte cu Asteroizii, Stelele fixe, Astrograme zodii. Va respect si va stimez foarte mult pentru tot efortul depus pentru acesta emisiune. Sa auzim numai de bine.
    Cu stima,
    Lucia
  • Gabriela Gabriela
    @teodora Esti debila psihic!

Trimite un comentariu

sus