Skip to main content

11 persoane arestate preventiv în urma percheziţiilor de astăzi de la clădirile MediaPro

 
politia perchezitii
politia perchezitii

politia perchezitii

Publicitate

Percheziţiile de astăzi de la clădirile MediaPro din Buftea s-au lăsat cu mai multe arestări. 11 inculpaţi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a precizat că „din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009 - 2014, inculpaţii au conceput şi implementat mai multe circuite financiare, în scopul fraudării bugetului de stat, precum şi al spălării şi reciclării sumelor de bani provenind din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, practicând în acest sens două moduri de operare:

- inculpaţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate prestarea unor servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor şi au declarat organelor fiscale facturi de achiziţii fictive, provenind de la un număr de 17 societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, ce figurau cu obiect de activitate similar. Ulterior, sumele reprezentând
contravaloarea acestor achiziţii erau transferate în conturile bancare ale societăţilor cu comportament de tip „fantomă”, de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora, cu diferite justificări, şi predate în numerar celor care dispuseseră transferul acestora;

- inculpaţii, în calitate de persoane fizice, au prestat în favoarea altor societăţi comerciale din domeniul media mai multe servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate, pentru care au emis mai multe facturi de achiziţii fictive în numele mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, încasând ulterior prin conturile acestora din urmă sumele virate de beneficiarii serviciilor, acestea fiind retrase în numerar şi predate
persoanelor fizice prestatoare, în fapt, ale serviciilor – realizându-se astfel „ascunderea” faţă de organele fiscale a veniturilor impozabile încasate.

Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală este estimat la suma de 1.500.000 euro, se arată în comunicatul instituţiei.

Sumele supuse procesului de spălare a banilor se ridică la suma de aproximativ 10.000.000 euro.

În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile ale inculpaţilor, până la concurenţa prejudiciului produs ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi în vederea confiscării speciale a sumelor ce au
format obiectul infracţiunilor de spălare a banilor.

Inculpaţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi formularea propunerii de arestare preventivă a inculpaţilor constituie acte procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, care, sub nicio formă, nu pot înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În continuare, lista celor 11 reţinuţi: 

1. BILCIURESCU TUDOREL - pentru săvârşirea infracţiunilor de
evaziune fiscală şi spălare a banilor;

2. ŞOACHETE VALENTIN – pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune
fiscală şi spălare a banilor;

3. DOROBANŢU SILVIU ŞTEFAN – pentru săvârşirea infracţiunilor de
evaziune fiscală şi spălare a banilor;

4. PETCHI ROXANA – pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune
fiscală şi spălare a banilor;

5. TUDOR ION – pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală
şi spălare a banilor;

6. VIŞINESCU MIHAI – pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune
fiscală, complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi spălare a
banilor;

7. RĂILEANU DAN CRISTIAN - pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

8. RĂDUŢIU RĂZVAN ADRIAN - pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

9. PANAITESCU VLAD-IOAN - pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

10. CALAPEREANU ELENA – pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie
improprie la evaziune fiscală

11. PRESCURE PUIU - pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • qwerty qwerty
    pe cine voiai sa ridice, pe Andreea Esca? sunt oamenii de la contabilitate care nu ies niciodata in evidenta. oricum, se poate ca vreunul dintre ei sa dea in vileag pe rechinii mari, desi nu cred ca se va ajunge pana la Sarbu.
  • fphvac01 fphvac01
    opa... totusi nu sunt nume cu rezonanta...

Trimite un comentariu

sus