Skip to main content

Consiliul Concurenţei investighează modul în care au fost vândute drepturile din Liga I, după o sesizare a RCS&RDS

 
LPF
LPF

Foto: Sport.ro
Foto: Sport.ro

Publicitate

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I. Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri, anunţă instituţia.

Este vorba despre RCS&RDS, companie care a şi anunţat public că a făcut o sesizare pe acest subiect, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani.

Reamintim că LPF a cesionat drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I către firma Intel Sky Broadcast LTD, pe o perioadă de cinci ani. Meciurile din Liga I sunt difuzate în prezent de posturile Look TV şi Look Plus, deţinute tot de  Intel Sky Broadcast LTD.

Astfel de investigaţii durează ani buni. Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au mai menţionat că autoritatea „a derulat o investigaţie în urma vânzării de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 către Consorţiul format din SC TV Antena 1 SA şi SC RCS&RDS SA. Investigaţia s-a finalizat în 2011 prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cata cata
    nu stie ce vorbeste , daca nu s-ar fi dat banii ar fi fost un scandal monstru , sa fim seriosi , toata lumea stie ca au dat peste 100 mil
  • fane sprtiz fane sprtiz
    cititi legea!
    drepturile astea sunt o marfa cu regim special, deci faptul ca X e institutie privata nu inseamna ca poate face oricind orice oricum.
    Cerd ca RCS are temei serios, nu stiu cu ce se va alege in 2-3 ani, dar daca LPF va primi macar 10 mil euro amenda va fi grav.

    RCS avea drept de prim refuz. Adica, daca cineva da 2 lei pe drepturi, RCS trebuia intrebat daca nu dau ei 2 lei si numai daca refuzau putea sa le ia primul ofertant. Ca sa nu mai zic ca astia 2 lei trebuiau sa rezulte din licitatie, nu prin incredintare directa.
  • Ion P. Lin Ion P. Lin
    Da, le poate vedea oricine, dar contracost. In varianta contracost, RCS-RDS putea foarte simplu să prelungească cu 5 ani perioada de transmitere la ligii I, dar n-a făcut-o din respect pentru abonaţi. Crezi că nu avea banii necesari pe care ulterior să-i recupereze de la abonaţi? Chiar crezi că în Romania va funcţiona vreodată sistemul "pay per view"? Never, ever! Aşa încât Consiliul Concurenţei să ancheteze LPF în legătură cu cedarea drepturilor tv ale ligii I fără licitaţie. De unde ştie Liga că nefăcând licitaţie, cluburile n-au pierdut bani? Dacă RCS-RDS oferea mai mult decât Intel Sky Broadcast din Malta? Şi stai puţin că abia s-a plătit o rată! Să vedem dacă au bani până la final dacă abonaţii UPC nu vor dori supercampionatul Ligii I din România! Deci vor rămâne cu abonamentele actuale! ;-)
  • Andrei Alex Andrei Alex
    mad79: Nici tu nu prea te pricepi dude. LPF este o institutie privata. Evident, nu-s obligati sa faca licitatii publice privind vanzarea unor servicii. E ca si cum tu ai o ferma, nu esti obligat sa faci licitatie publica sa-ti vinzi iapa. :)
  • morar morar
    Cate anchete s-au terminat cu sanctiuni? Cand e vorba de asa multi bani nu se mai schimba nimic. Astea sunt de fatada. Oricum RDS stie cum stau lucrurile ca si cand au cumparat ei drepturile s-a facut ancheta. Totusi la cati abonati au trebuiau sa gaseasca un compromis ca sa transmita meciurile.
  • Ileana Ileana
    Cam tot ce au facut public in ultima vreme domnii de la rds sunt niste plangeri ba pe la anpc, ba pe la consiliul concurentei...fara niciun rezultat. Ah, si era sa uit..au mai facut public ca au scos posturile Look din grila. Eu vad aici doar insuccese, rateuri, dezamagiri. Cand vin si cu ceva de care sa fie intr-adevar multumiti si abonatii?
  • oliver kahn aka. ola borcan oliver kahn aka. ola borcan
    da ia mai documenteaza-te tu si vezi ca in anglia se face licitatie nu se dau drepturile direct la o tv, de ex pe urmatorii 3 ani (app, drepturile se vand pe 3 ani, nu 5 cum a facut liga lu' peste prjit) asta a castigat bSKYb(care au canalele proprii, nu stau sa explic in detaliu, e adv ca se pot vedea si la concurenta etc) si BTsports care e free to air, deci cand ai un produs care e monopol (liga are monopol pe fotbal, adica nu's mai multe ligi de fotbal sa alegi tu ca si consumator ce vrei) trebuie facuta licitatie asta e de 2 feluri: cu strigare (cum a facut mitica pe 6 ani cand a castigat rcs antena/gsp si dolce) sau licitatie cu oferta in plic. nu se face harcea parcea-balarii cum a facut iorgulescu. hai ca deja m-am enervat, in concluzie documenteaza-te si vezi cum e in Anglia, Spania, Franta, Germania si Italia, in concluzie pune mana si documenteaza-te ;)
  • 12121 12121
    de ce nu spui acelasi lucru si despre dolce? ca ei tot moka au transmis liga1. daca la cluburi nu ar fi ajuns banii, ar fi fost un mare scandal, ceea ce spui tu acolo sunt aberatii, sau misine de servici.
  • mad79 mad79
    se vede ca nu ai nici o treaba cu licitatiile!
    Daca RDS a castigat minim o licitatie,atunci ea trebuia invitata automat la discutii,fie si doar din curtuoazie.Cum nu s-a intamplat asta,intra CC pe fir!
  • mad79 mad79
    era un moment oportun sa taci din gura si l-ai ratat!
  • Marimar Marimar
    Pai tu ai impresia ca daca va da si rds-ul Liga 1 va fi pe gratis? :)))
    Gresesti enorm. Tu ai vazut ce preturi sunt pe la ceilalti care mai ofera liga 1 in momentul actual, gen Ines si Seenow? Cate 15 lei pe meci, ma nene?
    Pai e mai mult de 2 ori decat la upc...si aia iti pun la dispozitie intreaga grila de programe. Eu as dori sa dea si digi meciurile, ca sunt la ei, dar nu ma astept sa fie fara costuri suplimentare, pentru ca nu tine de ei. Totul pleaca de la Sky, depinde cum cad de acord cu aia
  • Visan Visan
    Titlul ar fi trebuit sa fie cam asa: dupa INCA o sesizare a rds, ca au mai facut una in urma cu cateva saptamani. Habar nu am ce urmaresc, cu ce dovezi au mai venit in sprijinul lor, dar nu prea au ce sincer.
  • daniel daniel
    Dl Anton poate ati vrut sa ziceti : E ca si cum ai zice ca vanzatoare de la paine iti cere 3 lei in loc de 2 lei pe o paine. Deoarece RCS-RDS nu au cerut nici un ban pentru a vedea meciurile din Liga 1, in schimb Intel Sky Brodcast Ltd. iti cere 10 lei.
    Ganditi inainte sa scrieti un comentariu.
  • radu radu
    Ma bufneste rasul,cand vad RDS si upc-ul,doua ardelelnce bete,puse pe paruiala si praduiala;bravos,natie,pardon,Ardeal,halal sa-ti fie;ciocu mic,si sa nu ne mai dati lectii de,cica'CIVILIZATIE";ca la piata,ca niste precupete;sa va furati cllientii unii altora;bine ca prin zona mea sunteti nuli si neaveniti;
  • Vasile Vasile
    De banii aia ar putea macar sa angajeze postaci mai destepti. Bre, in Anglia nu au euro!

Trimite un comentariu

sus