Skip to main content

Cristi Citre, dat afară de la Digi24 din cauza unor postări pe Facebook: „Mi s-a spus că am sărit calul pe Facebook şi că ne despărţim”

 
cristian citre
cristian citre

cristian citre

Cristi Citre, jurnalist pe politic la Digi24, a fost dat afară din cauza unor postări pe pagina sa de Facebook. „Mi s-a spus că am sărit calul pe Facebook şi că ne despărţim. Nu am cerut explicaţii”, a declarat jurnalistul pentru paginademedia.ro.

Iulia Bunea: Ce ţi s-a spus când ai fost dat afară?

Cristi Citre: Mi s-a spus că am sărit calul pe Facebook şi că ne despărţim. Nu am cerut explicaţii. Faza cu noi jurnaliştii nu avem voie să avem o opinie a fost o altă explicaţie care mi s-a părut aberată şi care ni s-a mai spus mai demult.

Vi s-a mai spus şi alte dăţi că nu aveţi voie să aveţi o opinie?

Da, în şedinţă. Nu avem voie să ne exprimăm opiniile nici pe Facebook, d`apăi în altă parte.

Cum ai fost contactat?

A fost o discuţie faţă în faţă, m-a chemat în birou (Cosmin Prelipceanu - n.r.). A fost o discuţie care a durat 30 de secunde, nu mai mult. Acum sunt în preaviz.

Despre ce postări este vorba?

Presupun că cele de luni, pentru că nu mi-a indicat o postare anume. Mi s-a spus că sunt postările „din ultimul timp”. Eu abia mă întorsesem din concediu, luni a fost prima zi de muncă.

În ultimele zile, Cristi Citre a scris câteva postări la adresa lui Victor Ponta, în care spunea despre premier că „e bolnav, nesimtit si fara discernamant”.

Iată una dintre ele: 

Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

„L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La aşa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpâneşte termenii economici. E o catastrofă”

Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adrian adrian
    Oare l-a intrebat cineva pe domnul Cristi Citre daca pana acum, din postura lui de reporter pe politic l-a obligat cineva sa scrie in vreun fel despre vreun om politic? Dacaa a fost fortat sa filmeze sau sa nu filmeze in vreun fel, sa puna sau sa nu puna vreo intrebare? L-am urmarit in multe transmisiuni, din tara, straintate, implicat in tot felul de proiecte. Am avut mereu senzatia ca a avut posibilitatea sa faca tot ce isi doreste, ca e un journalist liber. Sunt convins ca citeste asta si il rog sa ne spuna daca a fost supus la Digi24 la presiuni editoriale...
  • geo geo
    Citre, hai si tu la B 1 TV...ca acolo este locul tau...
  • Vasile Vasile
    In trusturile media nu doar ziaristii, pana si femeile de servici, au contract de drepturi de autor, nu contract de munca. Asta ca sa plateasca taxe mult mai mici. Astfel de contracte se pot rezilia unilateral fara nici o justificare. De vina sunt chiar "jurnalistii" care s-au complacut in aceasta situatie cu complicitatea tuturor guvernelor.
  • Andrei Andrei
    Bine ti-a facut. Tara asta a fost trasa in jos de cei care i-au dat ajutor lui Basescu sa rada de toti si de toate. Constitutia a transformat-o in hartie intima si nici un Cristian Citre nu a luat atitudine. Din contra, s-a bucurat si l-a laudat .
  • Daniel Daniel
    Masura e justificata numai daca in contractul de munca al dlui.Citre este prevazuta aceasta interdictie (de a exprima opinii politice pe retele de socializare), sub sanctiunea concedierii in cazul incalcarii ei. Daca nu, ne aflam in Romania, unde contractul e doar o formalitate si functioneaza ( doar?) legea arbitrariului.
    Cea mai buna dovada in acest sens este ca nimeni nu a pus aceasta problema in postarile de pana acum.
  • eva eva
    Esti pornita rau, madame. Te bagi in seama la fiecare articol care priveste angajatii Digi 24. Sunt sigura ca esti una dintre cele date afara pentru incompetenta.
  • ziDzi ziDzi
    sa mearga si Prelipceanu pe teren ca , corespondent sa vedem apoi cum e!? ....
  • Alex Alex
    Ai zis ca niciun jurnalist n-a criticat guvernul pe facebook, facandu-i cu ou si cu otet -iti amintesti doar cazul Iovan, cand Turcescu pe pagina lui l-a facut albie de porci pe Ponta ca statea la restaurant -si totusi nimeni nu l-a dat afara! Sau cand Banciu a mancat laturi in direct despre moldovence? etc. Dar Nasu', Cartianu, de cate ori l-au injurat pe Ponta la ora de maxima audienta?
  • viorel viorel
    E prea mult pentru un jurnalist al unui post de stiri care se declara impartial, sa-l injure ca la usa cortului pe primul ministru al tarii, tocmai in an electoral. "Bolnav, nesimtit, fara discernamant", nu e o opinie, e ura pura. Si doar i s-a mai si pus in vedere. Nici eu nu-l suport pe Ponta, dar de-aici si pana a-l jigni in halul asta e drum lung. Practic, cu o postare pe FB, a dus Digi la nivelul Antenei 3 si el a coborat la nivelul lui Badea.
  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    Probabil cu "apa si otet" isi mai prepara carmolistii cate un sprit.
    Atat timp cat facem "cu ou si otet" limbajul suburban al Intact & Romania TV, mi se pare normal -desi ii impartasesc opinia despre plagiator-sa sanctionam si exagerarile din tabara cealalta.
  • adriana adriana
    Domnul Citre este un ziarist profesionist, un reporter de pe domeniul politic de foarte multi ani. Ar fi trebuit sa realizeze ca daca se apuca sa jigneasca un politician, pe o pagina publica de FB, asta va avea repercursiuni. Cati ziaristi din departamentele de politic din televiziunile de la noi nu ar vrea sa le spuna astora in fata ca-s prosti, cretini, etc...Dar nu o fac! Credeti la la B1 Tv toata lumea il iubeste pe Basescu?Sau la Antena 3 toti sunt fani Ponta? Pe cine ati vazut sa scrie pe FB ca astia sunt niste nesimtiti, prosti, lepre? Pe nimeni??! Si nu va intrebati de ce oare? e simplu, din motive de autocenzura. FB e de ceva timp mai mult decat o platforma personala de exprimare. Vezi cazul Mircea Solcanu. daca vrei sa fie personal fa-o pentru tine si prietenii apropiati...Si daca Digi24 se proclama pe peste tot o televiziune echidistanta si impartiala atunci cum ar mai spune asta daca cea mai cunoscuta fata de pe politic de la ei il face pe premier ca la usa cortului. Si nu, nu sunt fan Victor Ponta. Ba dimpotriva...
  • Mariana Mariana
    O sa vina vremea cand doar cei dati afara din celelalte televiziuni si cei mai prosti jurnalisti vor mai bate la portile RCS-RDS. La cum isi bat joc de angajati, nu ma mira sa vad pe viitor ca doar limbistii si masochistii vor mai lucra acolo. Oameni valorosi vor constata ca exista viata si fara Digi.
  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    Chiar daca in esenta are dreptate, adevarul este ca nu poti fi angajat al unui post de stiri ce se pretinde obiectiv si sa folosesti un asemenea limbaj in spatial public!
    Daca isi va schimba opinia politica, cu siguranta ca A3 va fi bucuroasa sa-l primeasca, acolo va avea chiar sarcina de servici sa-l injure pe Basescu &co pe feisbuc
  • walter walter
    Continua epurarile politice. L-a sunat Palada pe Prelipceanu si gata...Postacii RDS RCS sunt ocupati cu Belgravistanul de nu il fac cu apa si cu otet pe Cristi?

Trimite un comentariu

sus