Skip to main content

Dan Andronic, după cazul B1 TV, vrea ca şi ziariştii EVZ şi Capital să facă declaraţii de interese

 
DanAndronic-Gandul-2
DanAndronic-Gandul-2

DanAndronic-Gandul

Publicitate

Dan Andronic, acţionarul majoritar al Editurii Evenimentul şi Capital, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a decis să ceară jurnalştilor EVZ şi Capital să declare dacă fac sau nu consultanţă politică.

„Cred că decizia B1TV este excelentă (declararea intereselor de către realizatorii TV) de aceea am cerut astăzi ca şi în cazul angajaţilor EVZ si Capital să se procedeze identic”, a scris el pe pagina de Facebook.

„În primul rând m-am săturat să aud de cazuri de tipul ăsta, în al doilea rând vreau să se ştie că în momentul în care un ziarist angajat la EVZ sau Capital consiliază un om politic sau de afaceri, o face pe cont propriu!”, a mai precizat patronul Evenimentul zilei.

 Contactat de paginademedia.ro, Dan Andronic a declarat că a vorbit cu administratorul societăţii pentru a implementa ideea: „Nu e nimic imperativ, dar trebuie să ştim şi noi. Trebuie să se ştie că alte colaborări ale jurnalistului nu angajează în niciun fel ziarul. Nu e obligatorie”, a declarat Andronic.

„Atât timp cât din punct de vedere deontologic îţi faci treaba bine şi vrei să câştigi şi alţi bani, eu înţeleg. Mixul dintre slujbe nu este o problemă, chiar susţin acest lucru. Vrei să faci o altă afacere, e ok, atât timp cât nu implici şi ziarul”, a mai spus el, precizând că declaraţiile vor rămâne confidenţiale.

Postul B1 TV a decis să ceară angajaţilor să dea declaraţii de interese după ce DNA a început urmărirea penală împotriva unui realizatorului Andrei Bădin.

Solicitarea B1 TV face referire la orice „relaţii de colaborare care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independenţa deciziilor editoriale”

BACKGROUND. DNA a anunţat ieri începerea urmăririi penale împotriva jurnalistului Andrei Bădin pentru luare de mită. Acesta ar fi primit 5.000 de lei pentru a opri o campanie de presă care o viza pe Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • PiShaD PiShaD
    Andronic,da o declaratie ca tu,EVZ si laBe1 ati batut palma cu Ponta si acum sunteti trompetele lui Ponta.Asa-i? ;)
  • hahaha hahaha
    Dan Andronic, consilier de-a dreapta si de-a stanga esichierului politic, combinagiu de clasa si ziarist de duzina, tocmai da lectii de deontologie. Curat-Murdar, fratilor!

Trimite un comentariu

sus