Skip to main content

Google ar putea folosi telefoanele publice pentru a oferi în New York internet wireless gratuit

 
google-bloombiz
google-bloombiz

google-bloombizGoogle şi mai multe alte companii din IT analizează un plan care prevede folosirea amplasamentelor telefoanelor publice cu plată din New York pentru a oferi locuitorilor oraşului acces gratuit la internet wireless, scrie Mediafax.

Publicitate

Peste 50 de companii, printre care şi Google, au participat în mai la o întâlnire în cadrul căreia au primit informaţii despre proiect, arată documente ale primăriei New York. Ofertele pentru proiect trebuie depuse până mâine.

Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare, îşi intensifică eforturile de a asigura acces cât mai larg la internet, pentru a aduce online un număr mai mare de consumatori.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze asupra implicării în proiect.

Printre companiile care au participat în luna mai la întâlnirea pentru informare cu autorităţile se numără şi Cisco Systems, International Business Machines şi Samsung Electronics.

Primăria vrea înlocuirea telefoanelor publice cu noi dispozitive, care să furnieze "reclame, Wi-Fi şi servicii de telefonie" în toate cele cinci cartiere. Companiile pot taxa serviciile de telefonie, cu excepţia numerelor de urgenţă, dar accesul la internet trebuie să fie gratuit.

În New York sunt instalate în prezent peste 7.300 de telefoane publice.

Staţiile Wi-Fi vor fi localizate în zonele cu cel mai ridicat trafic, urmând ca veniturile să fie generate prin reclame difuzate pe panouri laterale, arată proiectul primăriei. Din cele 4.325 de telefoane publice care au deja instalate astfel de panouri, circa două treimi sunt în Manhattan, 15% în Queens, 12% în Brooklyn, 6% în Bronx şi cele mai puţine în Staten Island.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George B @ Poarta Alba George B @ Poarta Alba
    Oare cand vom avea si noi la Strehaia City asa ceva ?!

Trimite un comentariu

sus