Skip to main content

LPF: Sperăm că RCS&RDS va renunţa la şicanările împotriva LPF şi abonaţii vor putea să vadă Liga 1

 
LPF
LPF

LPFLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) spune să RCS&RDS încearcă "să manipuleze opinia publică şi justiţia" în legătură cu "pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei" de către LPF, precizând că speră că RCS va renunţa la "demersurile şicanatorii", iar abonaţii companiei vor putea vedea Liga 1, scrie Mediafax.

Publicitate

LPF a publicat, luni, pe site-ul propriu, un comunicat de presă, ca reacţie "faţă de acţiunile companiei RCS&RDS din ultima perioadă prin care aceasta încearcă să manipuleze opinia publică şi justiţia din România în legătură cu pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei de către Liga Profesionistă de Fotbal".

"Compania RCS&RDS a cunoscut încă din data de 2 aprilie 2014 că partenerul media al Ligii Profesioniste de Fotbal, compania Intel Sky Broadcast Ltd, a iniţiat negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul unei cereri publice de oferte, în vederea difuzării meciurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional "Liga I". În acest sens, compania RCS&RDS a avut şi are în continuare posibilitatea de a se adresa reprezentantului Intel Sky Broadcast Ltd în România, respectiv Societatea de Avocaţi «Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii», pentru a purta negocieri cu privire la difuzarea jocurilor din competiţia Campionatul Naţional «Liga I»", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, RCS&RDS a transmis Ligii Profesioniste de Fotbal mai multe scrisori "cu singurul scop de a încerca, cu rea-credinţă, preconstituirea unor mijloace de probă pentru iniţierea unor demersuri neîntemeiate în justiţie, lăsând impresia lipsei unei intenţii serioase de a găsi soluţii pentru difuzarea jocurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional «Liga I» şi în sezonul 2014/15".

"Referitor la procedurile şicanatorii pe care RCS&RDS le-a deschis împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal (cum ar fi, spre exemplu, cererea de intervenţie formulată în cadrul procedurii privind înregistrarea în Registrul Federaţiilor a noilor organe de conducere ale Ligii), menţionăm că acestea nu au sorţi de izbândă într-o justiţie liberă şi normală precum este cea din România şi reprezintă o gravă desconsiderare a principiilor fundamentale de drept şi a persoanelor chemate să soluţioneze astfel de cereri", spune LPF.

În comunicat se mai spune că RDS&RCS nu este membru afiliat al LPF şi nu a participat la şedinţa Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 prin care "Gino Iorgulescu a fost ales, în mod legal, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal".

"(...) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere nu influenţează valabilitatea acestora, procedura de înregistrare având un scop pur informativ", mai spune LPF.

Totodată, LPF spune că speră că reprezentanţii RCS&RDS "vor renunţa la demersurile şicanatorii şi vădit nelegale îndreptate împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal". "(...) şi avem încredere că vor găsi soluţiile comerciale pentru ca abonaţii RCS&RDS să poată viziona şi pe mai departe meciurile din Campionatul Naţional «Liga I» şi din «Cupa Ligii-Adeplast»", mai spune LPF.

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, în 29 mai, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

"Compania RCS&RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat ulterior în Look Plus, n.r.) sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast. Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menţionată mai sus (...)", spunea la momentul respectiv RCS&RDS.

Totodată, RCS&RDS a scos pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din media.

Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Ce vorbesti ma. Vezi ca UPC-ul pe piata interna e mai mare decat Romtelecomul. Pe plan international RDS nu exista iar UPC e imens.
 • Asa e sunt asa de disperati incat le zic astora de la RDS sa faca pasi ... sa se care ...sa sdispara din peisaj.
 • pentru informarea ta,RDS avea preemtiune la adjudecarea noii lictatii,fiin compania care detinea deja drepturile ptr Liga1,dar nu s-a mai organizat nici o licitatie!
  Oricum maltezii o sa-si ia o mare teapa,cum si Telesportul si-a luat o mare teapa,la vremea respectiva!
 • Sper ca ai fost ironic cand ai zis fotbal de calitate!
  Eu ma bucur ca nu transmit Liga1 si ca au marit viteza ptr internet,asa ca nu sunt afectat,ca nu mai vad fotbalul jegos din Liga1,platind inca 5-5-7 ssau 10 lei in plus la abonament!
  Pun pariu ca dupa primul an de transmisie,in care vor vedea pierderile suferite,cei de la SkyIntel,vor negocia si cu RDS,dar la preturi rezonabile sau vor reintra in must carry!
 • Problema este ca cei de la LPF au cedat direct drepturile la maltezi fara licitatie... de aceea este nevoie de consiliul concurentei
 • Botosaniul nu mi se pare muratura.A batut cu 3-1 in amical pe Zestafoni care va juca in preliminariile Europa League.
 • Nu as zice chiar abuz, dar sunt lipsiti de orice scrupule absolut toate persoanele cu putere de decizie din acea firma de unguri
 • Bambi - la "liber" se vor vedea meciurile dintre "muraturi", a se citi Chiajna, Viitorul, Gaz Metan, Botosani, Iasi ori Brasov...Iar pentru primele 4-5 optiuni - adica meciurile in care vor juca Steaua, Dinamo, Astra, Petrolul si Rapid / Cfr Cluj va trebui sa platesti 10 lei pe luna pentru a le vedea...asta daca nu stii si nu cunosti...
 • Sa vad ce o sa zici dupa ce mizeria aia de companie o sa transmita meciurile.
 • Adaug o precizare la ceea ce ai spus: UPC nu-i obliga sa plateasca nimic suplimentar, jumatate dintre meciuri vor fi pe un post receptionat gratuit. Pentru restul meciurilor si emisiunilor sportive, toate in format HD, vor plati, daca binevoiesc, acei 10 lei. Iti spun pentru ca eu deja am facut acest pas
 • Invata ma sa vorbesti respectuos mai intai....Ce le tot iei apararea la astia din RCS ? Iti convine ca nu o sa mai ai meciuri? Ia spune..
 • Pai ba tataieee....rcs a ales sa nu mai transmita posturile pe care vor fi meciurile din Liga 1. Ce exclusivitate sa mai aiba...cand deja UPC are acele posturi in grila si au mai facut si pachet special cu ele? Daca vor reusi prin vreo minune sa dea vreun meci vor fi cel mult parteneri...nici pe departe nu va avea exclusivitate
 • Nu renunta vor renunta la nesimtire cei de la digi niciodata...acum cu Liga nici atat. Asta i-a caracterizat mereu....Intrati si voi pe pagina de facebook sa vedeti lume nemultumita acolo...nici sa vina cu un raspuns nu sunt in stare pentru situatia creata
 • Mai fraierica Rds a castigat 2 randuri de licitatii nu am primit incredintare directa de unde sa stie un porcoputan ca tine ca ce si cum una e una alta e alta fa legal totul si e ok nu cu mismasuri capisci cap sec !

Trimite un comentariu

sus