Skip to main content

LPF: Sperăm că RCS&RDS va renunţa la şicanările împotriva LPF şi abonaţii vor putea să vadă Liga 1

 
LPF
LPF

LPFLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) spune să RCS&RDS încearcă "să manipuleze opinia publică şi justiţia" în legătură cu "pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei" de către LPF, precizând că speră că RCS va renunţa la "demersurile şicanatorii", iar abonaţii companiei vor putea vedea Liga 1, scrie Mediafax.

Publicitate

LPF a publicat, luni, pe site-ul propriu, un comunicat de presă, ca reacţie "faţă de acţiunile companiei RCS&RDS din ultima perioadă prin care aceasta încearcă să manipuleze opinia publică şi justiţia din România în legătură cu pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei de către Liga Profesionistă de Fotbal".

"Compania RCS&RDS a cunoscut încă din data de 2 aprilie 2014 că partenerul media al Ligii Profesioniste de Fotbal, compania Intel Sky Broadcast Ltd, a iniţiat negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul unei cereri publice de oferte, în vederea difuzării meciurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional "Liga I". În acest sens, compania RCS&RDS a avut şi are în continuare posibilitatea de a se adresa reprezentantului Intel Sky Broadcast Ltd în România, respectiv Societatea de Avocaţi «Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii», pentru a purta negocieri cu privire la difuzarea jocurilor din competiţia Campionatul Naţional «Liga I»", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, RCS&RDS a transmis Ligii Profesioniste de Fotbal mai multe scrisori "cu singurul scop de a încerca, cu rea-credinţă, preconstituirea unor mijloace de probă pentru iniţierea unor demersuri neîntemeiate în justiţie, lăsând impresia lipsei unei intenţii serioase de a găsi soluţii pentru difuzarea jocurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional «Liga I» şi în sezonul 2014/15".

"Referitor la procedurile şicanatorii pe care RCS&RDS le-a deschis împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal (cum ar fi, spre exemplu, cererea de intervenţie formulată în cadrul procedurii privind înregistrarea în Registrul Federaţiilor a noilor organe de conducere ale Ligii), menţionăm că acestea nu au sorţi de izbândă într-o justiţie liberă şi normală precum este cea din România şi reprezintă o gravă desconsiderare a principiilor fundamentale de drept şi a persoanelor chemate să soluţioneze astfel de cereri", spune LPF.

În comunicat se mai spune că RDS&RCS nu este membru afiliat al LPF şi nu a participat la şedinţa Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 prin care "Gino Iorgulescu a fost ales, în mod legal, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal".

"(...) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere nu influenţează valabilitatea acestora, procedura de înregistrare având un scop pur informativ", mai spune LPF.

Totodată, LPF spune că speră că reprezentanţii RCS&RDS "vor renunţa la demersurile şicanatorii şi vădit nelegale îndreptate împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal". "(...) şi avem încredere că vor găsi soluţiile comerciale pentru ca abonaţii RCS&RDS să poată viziona şi pe mai departe meciurile din Campionatul Naţional «Liga I» şi din «Cupa Ligii-Adeplast»", mai spune LPF.

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, în 29 mai, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

"Compania RCS&RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat ulterior în Look Plus, n.r.) sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast. Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menţionată mai sus (...)", spunea la momentul respectiv RCS&RDS.

Totodată, RCS&RDS a scos pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din media.

Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Temisan Temisan
    Hotii striga hotii...ce Consiliul Concurentei ba nene? Pana acum nu a fost nevoie de el...atatia ani? Acum cand au pierdut ciolanu' nu mai stiu pe cine sa arunce vina...
  • Valentin Valentin
    Pai in ultimii 5 ani i-a pacalit LPF-ul sau invers? Acum cand au ridicat aia preturile, nu le mai convine la aceste doua "mari companii" cum le numesti tu...
  • Ted Ted
    E un abuz grosolan!!! Cum sa nu aiba RCS-RDS exclusivitate pe Liga1 ??? Pai unde mai e concurenta cand toti cablistii pot retransmite Liga1, cand orice abonat poate alege sa plateasca un pret X (pana acum stim doar de 10 lei la UPC) ca sa vada Liga 1 ??? Cum vine asta ???
  • parerea mea parerea mea
    Haideti sa vorbim bazandu-ne pe cifre si lucruri reale si nu pe supozitii.
    LPF a incalcat legea si dispozitiile consiliului concurentei cand a cesionat drepturileTV prin incredintare directa unei firme. Pentru a stii acest lucru, nu trebuie sa fii judecator la ICCJ,
    O sa spuna unii ca nu au dat drepturile ci au facut un parteneriat. Tot aia-i atat timp cat partenerul va fi singurul care tranmite aceste meciuri.
    Apoi sa vedem ce se obtine. Daca vor merge pe pachete separate, asa cum face UPC, la 2,5 euro/luna, pentru cele 8-9 luni de campionat, va fi nevoie de cel putin 1,5 milioane de abonamente extra doar ca sa-si acopere rata anuala garantata LPF(in jur de 35 milioane euro).
    Iar daca cineva spune ca vor exista 1,5 milioane de familii care vor da euro2,5 luna ca sa vada liga 1, atunci persoana in cauza nu prea stie ce vorbeste.
    Pana la urma paguba va fi suportata de LPF, care nu are nicio garantie ca va incasa in urmatorii 3-4 ani cate 35 milioane/an si implicit de cluburile de fotbal, care nu vor primii banii la care se asteapta.
    In plus, daca RCS si Romtelecom nu vor semna, atunci paguba va fi si a telespectatorilor.
  • lola lola
    ...banuiesc ca te referi la Premier League.Liga 1 se poate intitula "fotbal adevarat " doar in cazul in care esti prieten cu mutu si ai prizat ceva...
  • mchael mchael
    Ce nu inteleg este tacerea Consiliului Concurentei oare cand vor da un raspuns companiei Rds privind faptul ca Lpf nu a organizat licitatie si a incredintat-o direct si daca ma e valabila chestia c yn meci trebuie sa fie free to air iar cele 2 lookuri nu sunt curios nu ???
  • Adi Adi
    Vad ca le stii pe toate! De negociat negociaza toti! Cine a semnat si in ce conditii conteaza. Cati nu au ramas la stadiu de negocieri.... Dar tu le stii pe toate , e clar ti-ai luat-o de multe ori.
  • Lugo Lugo
    Ceea ce face RCS-RDS e in avantajul UPC iar ceea ce se zvoneste ca ar face UPC pentru abonatii deja existenti nu e in avantajul lor. Corect era ca RCS-RDS sa ofere pachet separat cu canalele sportive ce transmit Liga 1. Cat despre UPC, daca impun taxa suplimentara abonatilor deja existenti pentru Look TV si Look Plus, nu e in avantajul lor teoretic. Cei interesati de Liga 1 deja au parasit UPC in anii trecuti, au ramas cei mai indiferenti fata de Liga 1 si sport. Publicul iubitor de sport e la RCS-RDS si Romtelecom, de aici poate atrage noi clienti. Taxarea clientilor deja existenti, care au crezut ca macar acum dupa atatia ani de lipsa a fotbalului din Liga 1, vor vedea si ei ar fi oarecum dezamagitoare.
  • Cata Cata
    Tu nu ai auzit ca romtelecomul negociaza pentru meciurile din liga I? Nu stiu cum puteti sa aveti incredere intr-o companie de 2 lei care isi bate joc de abonati cum vrea.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Este un abuz faptul ca RDS nu vrea sa transmita fotbal adevarat.Sa le fie rusine.
  • john john
    Concurenta; e bine cand roata se invarte!
  • Adi Adi
    Sunt disperati ca nu i-au pacalit pe RCS si Romtelecom! Credeau ca le merge dar astea doua companii sunt prea mari ca sa le mearga lor cum faceau in cooperativa lor de blatisti!

Trimite un comentariu

sus