Skip to main content

Mai multe organizaţii neguvernamentale şi PDL îi cer demisia preşedintelui CNA, Laura Georgescu

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

ACTUALIZARE. PDL cere revocarea Laurei Georgescu din fruntea CNA. Acest lucru este posibil dacă premierul Victor Ponta va emite o ordonanţă de urgenţă pentru a completa legea audiovizualului cu posibilitatea revocării din funcţie a membrilor CNA, scrie Realitatea.net.

Grupul pentru Dialog Social, Freedom House România, Expert Forum şi Revista 22 solicită "demisia urgentă a Laurei Georgescu", preşedintele CNA.

"Consiliul National al Audiovizualului, institutie publica organizata pe fundamente legislative riguroase de independenta fata de influentele politice si de promovare a interesului public, este profund afectat din punct de vedere al credibilitatii de comportamentul neadecvat al presedintelui Laura Georgescu", se arată în scrisoarea deschisă semnată de cele patru entităţi.

Organizaţiile mai spun că ceilalţi membri CNA şi Parlamentul "au datoria sa gasească solutii pentru restabilirea credibilitatii institutiei prin atitudine echilibrata şi nepartinitoare fata de societatile care activeaza în domeniul audiovizualului".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea deschisă completă.

"Dezvalurile din ultima perioada arata un înalt functionar public cu un limbaj nedemn de rangul de ministru, care recurge la santaj, care afirma ca asigura protectie unui post de televiziune si companiilor de cablu, ameninta angajatii si sustine că este încurajata de la cel mai înalt nivel.

Lipsa de atitudine publica a guvernului, cel care a propus-o pe Laura Georgescu în aceasta functie, este inacceptabila, lasând opiniei publice impresia ca tolereaza si sustine astfel de manifestari, ca ignora cu buna stiinta misiunea Consiliului National al Audiovizualului.

Organizatiile semnatare cer demisia Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA.

Solicitam guvernului sa se delimiteze de astfel de practici, care compromit nu doar instituţia, ci si valorile europene pe care România si le-a asumat.

Ceilalti membri ai CNA şi Parlamentul, în subordinea caruia se afla aceasta institutie, au datoria sa gasească solutii pentru restabilirea credibilitatii institutiei prin atitudine echilibrata şi nepartinitoare fata de societatile care activeaza în domeniul audiovizualului si prin aplicarea fara nicio rezerva a prevederilor legislatiei audiovizualului.

Demisia urgenta a Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA se impune."

Grupul pentru Dialog Social
Freedom House România
Expert Forum
Revista 22

PDL cere demisia preşedintelui CNA

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, cere demisia şefei CNA, Laura Georgescu.

"Reiterăm solicitarea către premierul Ponta să emită ordonanţă de urgenţă pentru a completa legea audiovizualului cu posibilitatea revocării din funcţie a membrilor CNA. În acest fel s-ar crea o bază legitimă, juridică pentru a revoca din funcţie pe doamna Georgescu care, în opinia noastră, nu mai întruneşte condiţiile de demnitate pentru a exercita această importantă funcţie publică", a declarat Predoiu.

PDL are şi o soluţie de rezervă în cazul în care premierul nu va emite ordonanţa de urgenţă.

"Dacă domnul prim-ministru Ponta în acest caz de reală urgenţă nu îşi va face datoria de premier, vom continua procesul de strângere de semnături în Parlament şi îl vom depune aceste semnături la biroul permanent al celor două Camere pentru a iniţia în Parlament modificarea legii. Până acum au fost strânse 46 de semnături. Aşteptăm ca şi colegii liberali să continue strângerea de semnături să le depunem pe toate împreună la biroul celor două camere", a mai spus Predoiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus