Skip to main content

Noi proiecte de teatru tv intră în producţie în această vară în studiourile Televiziunii Române. Jojo, printre actorii care intră în scenă

 
Teatru TV
Teatru TV

Teatru TVCasa de Producţie TVR pregăteşte noi spectacole teatrale de televiziune, cu montări unice, în viziuni regizorale originale şi distribuţii actoriceşti de excepţie, potrivit unui comunicat al Televiziunii Române.

Publicitate

În această vară, Casa de Producţie TVR începe filmările pentru producţiile care se vor regăsi în programele TVR 2 începând cu grila din această toamnă.

Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele, Virginia Mirea, Ana Ioana Macaria, Cornel Scripcaru, Crina Semciuc, Constantin Cotimanis şi Jojo (Cătălina Grama) sunt câteva dintre personalităţile scenei şi ale filmului care intră în platourile TVR în această vară.

„Montările pe care le pregătim în această perioadă continuă şirul spectacolelor pe care Televiziunea Română le-a oferit ani la rând sub genericul Teatrului Naţional de Televiziune şi pe care Casa de Producţie le-a reluat anul trecut cu la fel de multă pasiune pentru arta spectacolului de televiziune”, spune Demeter Andras, Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR.

În primele zile ale lunii iulie sunt programate înregistrările pentru producţia „Poveste de iarnă” de William Shakespeare, una dintre ultimele comedii ale marelui dramaturg, sub semnătura regizorului Dominic Dembinski. Şi tot în această săptămână intră în producţie „Buzunarul cu pâine”, o adaptare de Tudor Chirilă după piesa omonimă a dramaturgului Matei Vişniec – o poveste cu „un EL şi o EA”, într-un dialog al absurdului.

Producţiile care au încheiat deja filmările sunt „Vinovatul” de Ion Băieşu (în regia lui Jon Gostin; în distribuţie: Ozana Oancea, Ionel Mihăilescu şi alţii), un thriller psihologic cu un substanţial conţinut moral, şi teleplay-ul „Canalul” de Kincses Elemer, câştigător al Premiului UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2001, montat pentru televiziune în viziunea regizorală a lui Cornel Mihalache (din distribuţie fac parte, printre alţii, Claudiu Bleonţ şi Marian Râlea).

Filmările pentru musical-ul „Secunda doi” de Ernest Fazekas - drama a două personaje aflate în căutarea evadării din monotonia vieţii de cuplu - au fost deja demarate, în regia lui Constantin Dicu. În producţia din această vară intră şi o montare după „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov (regizor - Yuri Kordonsky), o coproducţie cu Teatrul L.S. Bulandra.

Sunt în pregătire şi producţiile „Salonul 6” de A. P. Cehov, „Al dumneavoastră Orson Welles” de Richard France, „O dragoste nebună, nebună, nebună” de Tudor Popescu şi „Aici, acolo” de Mihai Ignat.

Despre Casa de Producţie TVR

Casa de Producţie este un departament al SRTv care are ca principal obiect de activitate producţia de teatru şi film. Montările din dramaturgia naţională şi universală, intrate în repertoriu începând din grila de toamnă a anului 2013, au reînnodat tradiţia spectacolelor de teatru difuzate de postul public de televiziune. Începând din septembrie 2013, activitatea departamentului Casa de Producţie este gestionată de către Demeter Andras Istvan, coordonator cu atribuţii de Director.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    In spectacolele acestea vor juca si Miruna Munteanu, Mircea Dinescu si Ioan Buduca- amicii lui Tanase care isi plateste cu banii TVR prietenii, metresele?
  • unu unu
    ah Jojo. imi lipsea asa de tare sa o vad linga Victor Rebengiuc.
    sper sa fie un act cultural si nu niste ventuze bucuroase la bugetul tvr
  • geo geo
    Cred ca mai putine eforturi si costuri ar implica filmarea acestor productii in salile teatrului...cu public...O scrisoare pierduta - cu multi-multi actori de valoare - filmata cu zeci de ani in urma ar bate orice filmare a piesei respective facute in studiourile Tvr.

Trimite un comentariu

sus