Skip to main content

Protest la TVR. Angajaţi, în curtea televiziunii din cauza neplăţii salariilor: A fost o răzbunare a lui Stelian Tănase

 
protest tvr, mediafax Octavian Ganea
protest tvr, mediafax Octavian Ganea

Sursa foto: Mediafax, Octavian Ganea
Sursa foto: Mediafax, Octavian Ganea

Publicitate

Aproximativ 300 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat, marţi, în curtea instituţiei în semn de protest faţă de neplata salariilor, conform legilor în vigoare şi Contractului Colectiv de Muncă (CCM), au declarat pentru Mediafax surse din TVR.

Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei din Bucureşti astăzi, în jurul prânzului, în contextul în care, ieri, nu le-au fost plătite salariile, aşa cum ar fi trebuit conform CCM.

Conform mai multor surse din TVR, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), ar fi declarat că motivul întârzierii salariilor ar fi acela că Televiziunea Română ar fi făcut o plată către European Broadcasting Union (EBU). Însă, potrivit aceloraşi surse, banii pentru salarii ar fi fost în conturile instituţiei încă de la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, sursele citate spun că prioritatea, potrivit Codului Muncii, este plata salariilor, înainte de plata altor obligaţii ale instituţiei.

Pe de altă parte, conform altor surse, în momentul difuzării acestei ştiri, salariile pentru o parte din angajaţii TVR ar fi fost virate, urmând ca altă parte din salariaţi să îşi primească salariile în cursul zilei de miercuri.

Contactat de Mediafax, Stelian Tănase a declarat că este în şedinţa Comitetului Director şi nu poate răspunde la întrebări în acel moment.

Principalul sindicat din TVR: Amânarea plăţii salariilor a fost o răzbunare a lui Stelian Tănase

Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, spune, într-o scrisoare deschisă, că amânarea plăţii salariilor angajaţilor instituţiei a fost doar "o răzbunare" a lui Stelian Tănase, preşedintele-director general (PDG) al TVR.

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Stelian Tănase, SPUSTV spune că a constatat că, pentru prima oară în istoria Televiziunii Române, salariile cuvenite angajaţilor Societăţii Române de Televiziune (SRTv) nu au fost plătite conform legilor în vigoare şi Contractului Colectiv de Muncă.

"Deşi este un fapt fără precedent, vă mărturisim că ne aşteptăm la astfel de represalii, după ce demersurile făcute de SPUSTV au dus la respingerea de către CA a iniţiativei dumneavoastră de a ne reduce salariile cu 20 de procente. Atitudinea dumneavoastră din ultima şedinţă de CA ne-a făcut să fim pregătiţi pentru astfel de răzbunări lipsite de orice logică. Bănuim că nu a fost absolut nicio problemă legată de existenţa în conturile TVR a banilor necesari plăţii avansului din data de 30 iunie şi cu siguranţă decizia dumneavoastră de a nu semna hârtiile necesare este doar o formă de a încerca să ne dovediţi că aveţi puterea de a ne face viaţa grea", spune SPUSTV.

Sindicatul susţine că este greşit modul în care Stelian Tănase tratează prerogativele funcţiei pe care o ocupă în prezent.

"Televiziunea Română nu este un SRL din colţul blocului! Televiziunea Română nu este proprietatea niciunui PDG, mai bun sau mai slab, mai bine sau mai rău intenţionat! Televiziunea Română va supravieţui mandatului dumneavoastră, aşa cum a făcut-o şi altor mandate de PDG, catastrofale din punct de vedere managerial pentru instituţie", spune SPUSTV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    Calitate foarte slaba? Cred ca te inseli. Faptul ca TVR-ul nu are o imagine comerciala si pentru ca ii lipseste o echipa de PR, asa cum unele televiziuni comerciale au, asta nu inseamna ca emisiunile lor sunt slabe. Cel putin pe TVR2, post pe care-l urmaresc ori de cate ori am ocazia, sunt cateva emisiuni/reportaje/documentare chiar foarte bune. Din punctul meu de vedere, ar putea concura lejer emisiuni precum "Romania te iubesc". De filme ce sa mai spun? Pe TVR 1 si pe TVR 2 poti vedea filme de calitate in adevaratul sens, Oscar-uri, Cannes-uri, si nu 'Steven Seagal' sau alte mizerii ieftine pe care PRO-ul le difuzeaza iar si iar, facand audiente foarte mari chiar si la redifuzare. "Calitatea" PRO-ul sau Antenelor consta in faptul ca ei stiu cum sa impacheteze rahatul(scuze admin pt limbaj), pentru ca ei asta ofera publicului de aproape doua decenii: mizerii maneliste, filme de rating 4-5, stirile "soc si groaza", can-can-uri s.a.m.d. Deci problema TVR-ului este ca-i lipseste acel glow, acel ambalaj in care televiziuni ca PRO-ul au investit foarte mult. PRO-ul a avut inca de la inceput o stategie de spalare a creierelor, o propaganda a carei rezultat se poate vedea prin numarul mare de "fani" pe care il are. "Generatia PRO" traieste si e mai activa ca oricand in acest moment.
    Altfel, cine suntem noi Radule ca sa-i judecam pe cei din TVR? Sau ce lucruri marete am facut noi ca sa spunem acum ca aia din TVR sunt lenesi sau niste paraziti ai societatii?
  • Radu Radu
    E vorba despre dispret nu despre ura mon cher. Asa cum spunea cineva anterior, inainte de a face galagie in curtea fabricii pt c-au intarziat salariile o zi ma intreb de ce tevereii nu s-au agitat niciodata pt calitatea foarte slaba a programelor difuzate sau pt cheltuielile umflate de cateva ori pt productiile faraonice realizate de-a lungul vremii. Sunt si oameni competenti acolo dar sunt foarte putini. Majoritatea ocupa un loc caldut si nu fac mai nimic.Incaseaza sporuri peste sporuri pentru statul de pomana plus spagi ori de cate ori au ocazia. Nu mai pun la socoteala disparitiile "misterioase" ale multor imagini din arhiva institutiei.
  • trs trs
    hai sa incerc eu...prietene, daca stii ceva despre cum functoneaza TVR, atunci stii povestea cu gradul de colectare al texei de 50% + comisioanele uriase incasate de enel si altii pt colectare. povestea cu taxa de 4 lei, din care care 2,5 ajung la alte institutii , si nu la tvr,o stii si pe aia, banuiesc...si trebuie sa mai stii ca in TVR tot ce inseamna factor de decizie e capusat politic. de la un anumit nivel in sus poti sa fii tu tata jurnalistilor de la CNN ca daca nu ai spate politic nu valorezi 2 lei. multi din TVr am lucrat in privat si stiu ce vorbesc .iar datoriile alea de 200 de milioane doar nu crezi ca le-au facut angajatii cun functii de executie ...cam aceeasi oameni fac cartile in TVR de vreo 15 ani.pana nu dispar aia sa nu te astepti la altceva...
  • B0B B0B
    Te vad mai rasarit, poate ne faci sa intelegem cum reusiti cu trei surse de venit: publicitate, abonamente impuse si alocatii de la buget, sa fiti falimentari? Cat v-ati luat salariul, nu v-am vazut in strada protestand pentru calitatea programelor de la TVR. Lasa filmele, ca nu pentru asta este nevoie de TVR.
  • gigi gigi
    Nu va suparati pe Radu, este si el o victima a doctrinei Basasciene, aia cu "omul gras" din sectorul bugetar. De atunci s-a nascut ura asta fata de bugetari. Sa nu uitam ca prima grija a politicienienilor este sa-i invrajbeasca pe romani intre ei. Altfel nu ar mai fi fost de multa vreme la putere.
  • Horea Horea
    "Astia s-au nascut revoltati ..."
    Iar tu te-ai nascut un "filozof" marxisto-leninist. Statul sunt eu!
    Radu mami Radule!
  • titi dinca titi dinca
    pentru romglezii de la privat: televiziunile comerciale sunt doar tarabe prin care firmele straine isi vand produsele in romania si distrug economia nationala. este adevarat ca la tvr au fost infiltrati foarte multi agenti ai corporatiilor straine. hilar este ca s-a ajuns sa dea un film romanesc la 6 straine, de fapt "americane". parca suntem pe plantatiile din sudul sua.
  • adina adina
    radu,nota 10! subscriu.
  • Radu Radu
    Numai la frecatorii-de-menta din tevere se poate intampla asa ceva. Nu si-au luat luni leafa pt care oricum nu fac mai nimic si marti ii apuca revolta. Astia s-au nascut revoltati dar daca-i iei de la stat si ii pui sa lucreze la privat in 2 saptamani zboara, in primul rand pt ca nu-s obisnuiti cu munca ci cu statul.
  • Livia Pila Livia Pila
    Stelian Tanase a facut un control psihologic si psihiatric inainte de a fi facut de Ponta si ai lui PDG al TVR? Omul are nevoie urgenta de medicamente. Nu doar de Miruna.
  • Horea Horea
    La aceasta actiune, de intrerupere, s-ar fi putut remarca Sobaru! El e cu "cablele".
    Oare mai lucreaza in TVR?
  • Observator Observator
    O intrerupere a emisiei - doar de 1 minut - in timpul meciului Franta-Nigeria ar fi fost suficienta sa-l trezeasca pe "scriitorul" Tanase!

Trimite un comentariu

sus