Skip to main content

Şedinţa CNA, anulată. Trei membri refuză să mai stea la aceeaşi masă cu preşedintele instituţiei

 
laura georgescu
laura georgescu

laura georgescu
O angajata al departamentului monitorizare a afişat pe holurile instituţiei o hârtie pe care scrie „Demisia”

Publicitate

Şedinţa CNA care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, dar nu s-a mai ţinut. Trei dintre membri au refuzat să stea la aceeaşi masă cu Laura Georgescu, preşedintele instituţiei, lăsând astfel şedinţa fără cvorum. Astăzi, pe ordinea de zi, erau două subiecte urgente: prelungirea unor licenţe, deja expirate, ale unor posturi de radio.

A fost agitaţie mare astăzi pe holurile de la CNA. Presa a venit în număr mai mare decât de obicei, iar astăzi a fost şi prima zi în care s-a lucrat pe noul Regulament de Organizare şi Funcţionare, conform căruia presa nu a putut intra la şedinţă decât pe bază de acreditare.

Tot pe holurile instituţie s-au plimbat doi angajaţi, unul de la departamentul monitorizare şi altul de la departamentul IT, purtând pe haine o hârtie pe care scrie „Demisia”.

Membrii CNA au început să vină în sală în jurul orei 10.00. În zona în care se află birourile Narcisei Iorga, al lui Valentin Jucan şi al lui Florin Gabrea au fost puse foi de hârtie pe care stă scris „Demisia”. Pe o altă hârtie scrie „O ruşine pentru CNA! Demisia!”

După ce în sala de şedinţe au ajuns să fie opt membri, trei dintre ei s-au postat în faţa uşii, declarând că refuză să stea la aceeaşi masă cu Laura Georgescu.

De menţionat că trei membri CNA au lipsit, unii dintre ei fiind în şedinţă. Este vorba despre Răsvan Popescu, Cristina Trepcea şi Christian Mititelu.

Viorel Vasile Buda, vicepreşedintele CNA, era şi el în concediu însă, potrivit declaraţiilor, a decis să vină la şedinţă pentru a discuta subiectele importante de pe ordinea de zi.

Narcisa Iorga, membru CNA: Cei trei aici de faţă nu vom mai sta la aceeaşi masă cu Laura Georgescu în calitatea sa de membru CNA, membru al corpului decizional al Consiliului. Nu ştiu de ce nu suntem 11, eu ştiam că doar 2 membri CNA sunt în concediu, probabil şi al treilea a considerat că trebuie să-şi ia o zi de concediu astăzi.

„Laura Georgescu a venit şi s-a aşezat la masă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Consiliul Naţional al Audiovizualului este o instituţie care nu poate fi din punctul meu de vedere târâtă într-un scandal şi decredibilizată în aşa măsură încât să se prefacă că nu s-a întâmplat nimic cu Laura Georgescu şi să mergem mai departe”, a mai spus Iorga.

Narcisa Iorga a mai afirmat că licenţa a două posturi de radio a expirat deja pe 3, respectiv 5 iulie, ceea ce înseamnă că posturile nu mai pot emite, conform legii.

„De pe 19 iunie până astăzi nu a fost convocată o şedinţă a CNA. Îmi pare foarte rău că nu pot lua parte la şedinţă pentru a asigura această prelungire, dar vina este exclusiv a preşedintelui CNA”, a mai completat Narcisa Iorga.

Florin Gabrea, membru CNA: „S-a făcut această poziţie de opt, ca noi, dacă ieşim, să se spună mai târziu că şedinţele CNA nu au loc din cauza a trei oameni care sabotează şedinţa. Faptul că dumneavoastră sunteţi al optulea sau al cincilea mă interesează mai puţin. Eu nu pot să stau pe acel scaun. Vreţi să vă arăt pe cartonaşe ce spune doamna Laura Georgescu?

Narcisa Iorga: Vă simţiţi bine alături de doamna Georgescu care a intrat în sală zâmbind şi nu zice nimic? Vă simţiţi bine, domnul Cristea, domnul Buda, doamna Gubernat, domnul Turoş, că asociaţi cu doamna Georgescu. Dacă vă simţiţi bine, nu aveţi decât să staţi alături de ea. Eu vă spun că există soluţia ca doamna Georgescu să nu mai ia parte la corpul decizional. Există opt membri cel puţin care pot face un corp de şedinţă astfel încât să se poată ţine şedinţa CNA.

Monica Gubernat: Da, dar ce spuneţi dumneavoastră se poate aplica eventual de la şedinţa următoare. Dar la această şedinţă suntem opt, am venit ca să fim opt. Măcar problemele tehnice, Narcisa, trebuiau rezolvate. Strict pentru acestea am venit şi eu.

Laura Georgescu a comentat situaţia din instituţie după plecarea celor trei din încăpere: „Bună ziua, doamnelor şi domnilor. Îmi cer scuze în nume personal şi în numele instituţiei. ştiu că mulţi dintre dumneavoastră v-aţi lăsat lucruri importante de făcut să veniţi la şedinţa CNA. Deocamdată şi cei trei colegi sunt plătiţi din bani publici. Cât mă priveşte, nu am făcut nimic împotriva instituţiei, nu am încălcat legea şi nu cedez la presiunile politice.

„Vă reamintesc că pentru mine nu este nimic nou. Am lucrat în astfel de condiţii tot anul trecut. Vreau să vă anunţ că voi încerca să-i rog pe cei trei colegi să fie alături de noi. Nimic nu ne împiedică să mergem mai departe. Vom încerca o şedinţă publică din nou, joi de la ora 10.00”, a mai spus Laura Georgescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • @justitiarul @justitiarul
    Hai semneaz-o si sa fii sanatos si tu si restul semnatarilor tai. P.S.: In tara asta sunt mult probleme mult mult mai importante decat fasul asta ca sa ne prefacem ca schimbam ceva in tara asta. (CNA tot de porc ramane cu sau fara duduia asta)
  • isitoq isitoq
    @mihai
    Esti membru PCR? Ca zici bine. Infiereaza-i. Mama lor. La beci cu ei!
  • mihai mihai
    Nu inteleg asta cu lipsitul de la sedinte . Nu asta e slujba lor ? cu program zilnic ? Vin cand vor la birou ? Dupa cum e vremea afara sau cum ? Nu sint functionari publici cu program zilnic de munca ? Ar fi interesant de facut o analiza de prezenta la lucru a membrilor CNA .
  • Livia Pila Livia Pila
    Interesant. Numitii POPESCU RASVAN; MITITELU CHRISTIAN, CRISTEA CALIN-RADU, TREPCEA CRISTINA se solidarizeaza cu aceasta raufacatoare. Cine se aseamana se aduna...pe linie de partid!
  • Thor Thor
    Expresia care ilustrează cel mai bine atitudinea Laurei Georgescu e „s-a suit scroafa-n copac”.
  • Justitiarul Justitiarul
    Sa continuam sa semnam petitia, oameni buni, pentru demisia Laurei Georgescu. Este tot ce putem sa facem ca simpli cetateni, pentru a presa politicienii sa ia masuri impotriva acesti specimen:

    http://www.petitieonline.com/demisia_laurei_georgescu_presedinte_cna

Trimite un comentariu

sus