Skip to main content

Surse: Antenele vor ieşi din lista "must carry" a staţiilor pe care cabliştii sunt obligaţi să le retransmită, dar numai în anumite condiţii

 
televizor
televizor

televizorGrupul Intact negociaza in prezent cu unii operatori de cablu in vederea retransmisiei Antenelor pe baza unor acorduri comerciale, in conditiile in care aceste televiziuni si-au manifestat interesul sa iasa din "must carry" - lista posturilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita si pentru care acestia nu trebuie sa dea bani, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Publicitate

O confirmare in acest sens a venit, astăzi, din partea reprezentantilor Romtelecom. Din informatiile HotNews.ro, actionarii Antenelor au aprobat saptamana trecuta iesirea acestor posturi din must carry, dar numai in anumite conditii.

In prezent, Antenele sunt difuzate de cablisti in pachetul "must carry", al posturilor care s-au declarat libere la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare, deci cele pe care operatorii de cablu sunt obligati sa le retransmita, in anumite limite, fara sa plateasca bani catre televiziunile respective.

Daca Antenele ies din "must carry", acest lucru inseamna ca operatorii de cablu care vor sa retransmita Antenele trebuie sa plateasca o suma pentru dreptul de retransmisie. Principiul "must carry", stipulat in Legea Audiovizualului, nu se aplica decat operatorilor de cablu, nu si celor DTH (satelit).

Conform informatiilor HotNews.ro, actionarii televiziunilor Intact - operate de Antena TV Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia, Zu TV), respectiv Antena 3 S.A. (Antena 3) - au aprobat saptamana trecuta iesirea din "must carry", dar cu conditia ca, mai intai, sa fie incheiate intelegeri sau acorduri cu operatorii de cablu, asa incat sa se asigure ca posturile vor fi disponibile pentru larga majoritate a populatiei.

Reprezentantii Intact nu au raspuns intrebarilor HotNews.ro: nici nu au confirmat, nici nu au infirmat aceste informatii. Pe de alta parte, HotNews.ro a intrebat mai multi operatori de cablu daca poarta, in prezent, discutii cu Intact in conditiile intentiei acestui grup de a scoate Antenele din "must carry", iar o prima confirmare a venit, miercuri, de la reprezentantii Romtelecom.

Acestia au declarat pentru HotNews.ro: "Iesirea din must carry a posturilor Antena 1, 2, 3 ne afecteaza intr-o mica masura. In prezent suntem in negocieri pentru incheierea unui acord comercial care acopera toate platformele disponibile in oferta noastra, astfel incat clientii nostri sa nu fie afectati de aceste schimbari."

La sfârşitul lunii iunie, Paginademedia.ro a publicat, în exclusivitate, o scrisoare a Antenelor către un cablist, prin care aceste televiziuni menţionau ""potenţiala renunţare la beneficiul aplicării principiului must carry".

In iulie 2013, liderul pietei TV, Pro TV, a anuntat ca iese din lista statiilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita. Drept urmare, in 2013 veniturile Pro TV provenite de la cablisti au crescut fata de 2012 cu 110,9%, pana la 10,7 milioane de dolari.

Dupa anuntul Pro TV, Dan Voiculescu declara in vara anului trecut, intr-un interviu la Realitatea TV:

"Tin legatura cu fiica mea zilnic, dimineata, la pranz si seara, cu fiicele mele de fapt, iar cu domnul Alexandrescu (Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group - n.red.) ori de cate ori e o problema de strategie, acum nu stim ce sa facem sa iesim din must-carry, cum a facut Pro TV sau sa nu iesim, problemele de politica comerciala, de strategie economica le discut cu Sorin Alexandrescu, cu Marius Tuca, cu cei care iau deciziile."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jony jony
    Eu as plati doar ca sa nu le vad. Formate rasuflate, emisiuni de 2 lei.
  • jony jony
    Sunt printre cele mai privite si datorita cablistilor. Daca acestia nu le transmiteau nu se auzea de antene. Rcs-ul abia asteapta sa iasa antenele din must carry.
  • gigi gigi
    Pai cred ca insasi iesirea asta din must carry e una din solutiile gasite de antene pentru a-si acoperi cheltuielile cu noile achizitii via protv. Acum si ei sunt la fel de disperati sa-si scoata banii asa cum sunt aia de la look tv si a lor liga de fotbal.
  • geo geo
    Mai degraba scot antena bunicului pe balcon decit sa le platesc astora mizeriile...ptr ce...sa o vad pe Bianca...da nu m-am saturat de ea, si de Cruduta, si de Capatos...de Gidea si de Badea?
  • Paul Paul
    Pai te-au lasat fara fotbal (ca a cumparat UPC-ul drepturile), acum vor sa scoata Antenele si tu ti-ai facut nelimitat la ei???? Bai nene...nu ti se pare ca ai riscat cam mult ?:))))) Sau vrei sa-l urmaresti pe Dan Diaconescu not stop, ca am auzit ca revine in forta :)
  • Paul Paul
    Vezi ca vorbesti prostii? Upc-ul s-a aranjat cu Liga 1 in randul telespectaorilor, nu mai conteaza asa mult ce fac cu antenele. Oricum nu ai ce urmari acolo...doar emisiuni tabloide. Si Romtelecomul....astia chiar sunt in gaura...raman fara nimic in cel mai scurt timp
  • Costin Costin
    Antenele vor profita de pe urma iesirii din lista de must carry. Formatele din toamna vor avea mare succes si aboantii vor plati sa le vada.
  • pacepa pacepa
    eu nu stiu ce sa zic. astept o confirmare oficiala. zvonuri sunt nenumarate. oricum, deciziile antenei vor fi luate in avantajul lor, asta e clar
  • cipi cipi
    voiculescu vrea si el bani acesti patroni de televiziuni nu se mai satura o sa faca la fel cum sunt meciurile din Liga 1 la UPC . toti vor sa ia bani cu japca si sa-l jumuleasca pe client
  • glux glux
    NoName, cred ca ar trebui ca la un momoent dat sa intelegi ca basismul e boala mintala, iar prostia pe care tu o tot vezi la altii e de fapt in propria-ti tartacuta nevolnica.
  • Daniel Daniel
    Scoaterea lor din grila ar fi un mare castig. Digi, va rog sa le scoateti si sa nu mai transmiteti nici Liga I! Tocmai ce mi-am facut optim nelimitat la voi, asa ca nici nu ma gandesc sa renunt.
  • mihai mihai
    Cum nu mai vizionez - de ani de zile, stergandu-le din memoria televizorului - mizeriile televizionistice ale lui Hoitulescu..... ce am de perdut... E un castig, de fapt...
  • BDorin BDorin
    Sa scoata Antenele nu am urmarit posturile Intact de 6 luni de zile si i`m alive :D so scoatele nenea Felix ca o sa se uite doar cei care lucra la Intact la acele posturi eu nu dau nici 1 ban in plus pentru asemenea posturi fara nicio noima.
  • bahmu bahmu
    Ar fi normal ca cele mai privite 5 televiziuni din Romania sa fie mustcarry pe retelele de cablu si de satelit...fara pretentii financiare din partea patronilor de televiziuni.
  • noName noName
    Seminţele de dovleac sau ce altceva îţi stimulează intelectul în aşa fel încât să refulezi o astfel de predicţie?

Trimite un comentariu

sus