Skip to main content

Un fost reporter Digi24 din Cluj a dat în judecată RCS şi a câştigat. Care a fost miza procesului

 
regie emisie televiziune digi24
regie emisie televiziune digi24

regie emisie televiziune digi24

Publicitate

Curtea de Apel din Cluj a stabilit ca RCS&RDS să plătească unui fost angajat peste 100 de ore lucrate suplimentar în weekend, anunţă clujust.ro.

Curtea de Apel Cluj a admis acţiunea intentată de fostul corespondent al postului, Alin Golban, pentru nerespectarea Codului Muncii. Mai exact, reporterul a reclamat neplata week-end-urilor lucrate.

„În schimbul acestei activităţi suplimentare, pârâta nu mi-a stabilit ore libere plătite conform prevederilor art.122 şi următorul din Codul Muncii, dar nici nu mi-a plătit prestarea muncii suplimentare. (…) În luna martie am lucrat în fiecare weekend căci mi s-a spus de către angajatele de la departamentul Teritoriu că e prima lună de emisie şi trebuie să facem sacrificii. Înainte de a începe lucrul, şefa mea Raluca Ivănescu a spus că munca în plus se va plăti prin acte adiţionale la contractul de muncă, ceea ce nu s-a întâmplat. În acest sens, Raluca Ivănescu a spus să ţinem o evidenţă pe zile cu ce lucrăm”, se arată în plângere.

Curtea de Apel a stabilit că RCS-RDS trebuie să plătească fostului angajat 108 ore de muncă suplimentară.

Solutia pe scurt: ”Admite recursul declarat de reclamantul G.I.A (n.r. - Golban Ionuţ Andrei) împotriva sent. civ. 14867 din 4 nov. 2013 a Tribunalului Cluj pron. în dos. 15629/117/2012 pe care o modifică în parte în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu SC RCS RDS SA şi obligă pârâta la plata contravalorii a 108 ore reprezentând muncă suplimentară efectuată în zilele de repaus săptămânal. Obligă pârâta la plata dobânzii legale aferente sumei solicitate şi a contribuţiilor aferente acestor drepturi salariale. Menţine dispoziţia de respingere a celorlalte pretenţii. Decizia este irevocabilă. ”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ionu ionu
    p.s. sumele erau pentru oameni cu studii superioare, aia cu liceul nu luat atat pe CCM.
  • ionu ionu
    mai bine ati fi luptat sa va pastrati CCM, ala va apara de hotiile patronilor de presa. Un salariu de incadrare era garantat, la 1500 brut si 25 la suta spor de fidelitate. Cine va da voua 1900 de lei brut la incadrare, copii din presa?!
  • Adi Adi
    Iata ca mai sunt in aceasta lume mizerabila a presei si oameni curajosi! Bravo!!! Din pacate la TOATE televiziunile de stiri se intampla la fel. Angajatii sunt niste scalvi care executa orice de teama sa nu isi piarda serviciul. Problema este ca in continuare se calca lumea in picioare la facultatea de jurnalism. Chiar sa nu fi aflat pana acum care este situatia la televiziunile din Romania? Si sa mai dai si bani!
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Si la posturile regionale e la fel.A se vedea TVSudEst Buzau si Est TV Neamt.
  • geo geo
    Pai asa e la astia, unu filmeaza si da imaginile la toti...miine altu care e primul la eveniment da imaginile altora...de multe ori la stirile Prima se vede doar microfonul ProTV iar la Protv se mai intimpla sa vezi doar microfonul Antenei...ptr ca Realitatea, B1TV si Romania TV, dar si Kanal D nu prea au corespondenti in tara.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Eu nici nu stiam c-a fost si la Digi...Dintotdeauna a fost la Realitatea.
  • Andrei Andrei
    Bravo maaaa....

Trimite un comentariu

sus