Skip to main content

19 August. Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri

 
ponta la bruxelles
ponta la bruxelles

Publicitate

Sursa foto: Mediafax foto/ AFP
Sursa foto: Mediafax foto/ AFP

ASIGURĂRI. Premierul Victor Ponta a afirmat la Antena 3 că postul va putea emite din actualul sediu cel puţin cât el va ocupa postul de prim-ministru şi că nu trebuie să se mute nicăieri, având posibilitatea să achite statului o chirie similară cu cea plătită de alte televiziuni care stau în spaţiile statului, scrie Mediafax.


"Decizia va aparţine conducerii trustului, dar cel puţin cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau în acest moment şi B1 TV, România TV, a stat şi Realitatea care s-a mutat nu din cauza noastră şi eu cred că ideea de libertate a presei şi de a nu aplica sancţiuni împotriva unor jurnalişti şi a unui grup de presă când nu sunt obiectul cauzei sau inculpaţi în cauză este mai importantă decât orice altceva, decât orice destin personal", a spus Ponta.
Ponta, în studioul Antenei 3: Cel puţin cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri


CÂŞTIG DE CAUZĂ. Jurnalistul Iosif Buble, care detine site-ul stiripesurse.ro, a castigat la Tribunalul Bucuresti suspendarea folosirii de catre alte persoane a semnelor "pesurse", "pesurse.ro", "pesurse" si numele de domeniu www.pesurse.ro, in cadrul unui proces pe care l-a deschis pentru marca "pesurse", scrie HotNews.ro.
Iosif Buble a infiintat site-ul pesurse.ro, pe care insa l-a pierdut in favoarea SC Inventus Research SRL, ai carui administratori au fost acuzati de jurnalist ca au preluat "ostil" site-ul respectiv, motiv pentru care jurnalistul i-a dat in judecata.
Jurnalistul Iosif Buble obtine in instanta interzicerea folosirii denumirii "pesurse.ro"


SCUZE. Prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind "inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice", se spune într-o scrisoare trimisă, ieri, premierului Victor Ponta, de Clubul Român de Presă (CRP), relatează Mediafax.
"Vă scriu cu îngrijorare în legătură cu atitudinea exprimată recent pe o retea de socializare de către consilierul dumneavoastră, domnul Mirel Palada faţă de jurnalişti, în general, pornind de la cazul special al unui coleg de la portalul Gândul, parte a Mediafax Group (membru al Clubului Român de Presă)", se arată în comunicatul CRP.
CRP: Prezentarea de scuze publice de către domnul Palada este un gest necesar


REACŢIE. Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern, scrie Mediafax.
Întrebat dacă s-a gândit să-i ceară demisia lui Palada, Ponta a răspuns: "M-am gândit foarte clar şi i-am spus domnului Palada, în mod direct, că nu sunt de acord cu modul în care domnia sa- chiar şi într-un spaţiu cum e Facebook-ul – se exprimă, că nu am nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern şi că urmează să decidă: dacă poate să respecte nişte standarde pe care eu le consider necesare, rămâne la Guvern; dacă vrea să fie Lăzăroiu, atunci nu va lucra pentru mine".
Ponta, despre Palada: Nu sunt de acord cu modul de exprimare. Nu am nevoie de un Lăzăroiu la Guvern


PETIŢIE. Mai multe persoane „nemulţumite de prestaţia Antenelor“ au iniţiat o petiţie online pentru boicotarea postului Antena 3, potrivit b1tv.ro. Semnatarii se angajează să nu mai cumpere produse de la firmele care îşi fac publicitate prin trustul Intact.
Petiţia a fost semnată până în prezent de peste 2.200 de persoane. Lista companiilor care îşi fac publicitate în trustul intact include peste 30 de companii, printre care McDonald’s, Coca Cola, Carrefour, Catena, Lidl, Procter & Gamble, Real, Romtelecom, scrie b1tv.ro.
Internauţii au lansat o petiţie online pentru boicotarea Antenei 3: „Nu mai cumpăraţi marfă de la firmele care îşi fac reclamă la Intact”


ACUZAŢIE. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, este "cel mai mare duşman al libertăţii presei din această generaţie", acuză James Risen, un reporter al ziarului The New York Times judecat pentru refuzul de a dezvălui o sursă într-un caz care are legătură cu programul nuclear iranian, scrie Mediafax.
Oamenii nu vor să creadă că Barack Obama încearcă să limiteze activităţile media şi iniţiativele activiştilor civici. Dar exact asta face Barack Obama. Este cel mai mare duşman al libertăţii presei din această generaţie", i-a declarat James Risen colegei sale Maureen Dowd, care a scris un editorial în The New York Times intitulat "Când va fi judecat sistemul judiciar?".
Barack Obama este "cel mai mare duşman al libertăţii presei", acuză un jurnalist al New York Times

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • antenistii si prostimea antenistii si prostimea
    ministru corupt... face favoruri firmelor private, stie ca fara prostimea de la a3 nu reuseste sa castige alegerile...
  • Cristi Cristi
    De cand primul ministru da asigurări de felul asta unei companii private? Cine e antena 3 si ce contributie are la bugetul de stat incwt primul ministru sa facă declarații de felul asta?
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Un motiv in plus ca Poanta sa nu mai fie prim sinistru.
  • mirceA mirceA
    Dar daca toti cei care se uita la Antena 3 vor boicota produsele care se promoveaza pe B1 ?!
    S-ar putea sa ricoseze chiar in ei initiativa asta.
    Pe de alta parte, nici nu cred ca ii intereseaza pe cei de la B1 ce publicitate au atata timp cat ei nu traiesc din acesti bani.
  • geo geo
    Ponta a facut citeva declaratii "periculoase" aseara si s-a si "scapat", cum ca ar fi dorit sa participe si el la "plimbarea" neautorizata din jurului Palatului Cotroceni...la care organele de ordine au inchis ochii...
  • eugen eugen
    ..cred ca vrea sa_si dea foc la valiza...pai acum_dupa tolontan_ chiria e de 10euro pe mp..ponta zice..platiti o chirie cum platesc si altii...adica mai mica?

Trimite un comentariu

sus