Skip to main content

EXCLUSIV. Cătălin Alistari, fostul publisher Capital, redactor-şef la Libertatea. Mihaela Călinoiu, în conducerea editorială

 
EXCLUSIV. Cătălin Alistari, fostul publisher Capital, redactor-şef la Libertatea. Mihaela Călinoiu, în conducerea editorială

Catalin Alistari

Publicitate

UPDATE. Anunţul intern trimis redacţiei confirmă informaţiile publicate de Paginademedia.ro: Cătălin Alistari este noul redactor-şef. Fostul redactor-şed Daniel Gorgonaru pleacă, la fel adjuncţii Paul Bardaşu şi Florin Saiu. Mihaela Călinoiu este Sections Editor. Anunţul intern, în articol.

Continuă mişcările la Libertatea. Cătălin Alistari, actualul publisher general Evenimentul zilei şi Capital, trece la Libertatea.

Alistari va fi noul redactor-şef al ziarului editat de Ringier, publicaţie care urmează să fie relansată în toamnă, ca un cotidian popular.

Cătălin Alistari a fost publisher Evenimentul zilei şi Capital de la începutul lui 2013. Anterior, a fost coordonator editorial Capital şi manager de proiect la Evenimentul zilei de Chişinău.

Alistari a venit la Editura Evenimentul şi Capital în primăvara lui 2011 de la publicaţia Money Express, unde a fost redactor-şef.

Înainte, a fost nouă ani redactor-şef la reţeaua de publicaţii pentru diaspora Actualitatea Românească. În perioada 1999-2001, a fost redactor-şef adjundc la Monitorul de Botoşani.

Tot la Libertatea va veni şi Mihaela Călinoiu, fostul redactor-şef al revistei Story, pe o poziţie în conducerea editorială a ziarului. Înainte de Story, Mihaela Călinoiu a fost editor coordonator al suplimentului TV Evenimentul zilei. În perioada 1998-2005, a lucrat ca redactor la săptămânalul TVmania.

Noile numiri vin în contextul în care Libertatea urmează să se relanseze în această toamnă.

După cum Paginademedia.ro a scris aici, cei doi redactori-şefi Florin Saiu şi Paul Bardaşu au decis deja să plece de la ziar, începând de la 15 august.

Anunţul intern trimis angajaţilor:

"De astazi va anuntam o noua structura organizationala a redactiei Libertatea. Catalin Alistari, actualmente Publisher General al Editurii Evenimentul si Capital, a fost numit Redactor Sef, inlocuindu-l pe Daniel Gorgonaru, care va pleca din companie in cursul acestei luni. Alistari, cu 18 ani de experienta in jurnalism, urmeaza sa se alature echipei Libertatea pe 15 August.

Cele doua pozitii de Redactor sef adjunct detinute pana acum de Paul Bardasu si Florin Saiu se desfiinteaza. Responsabilitatile gestionate anterior de cei doi adjuncti vor fi de acum impartite intre cele doua pozitii nou create de News Editor si Sections Editor.

Mihaela Calinoiu, redactor sef al revistei Story si fost editor la Evenimentul Zilei si TV Mania, a fost numita in pozitia de Sections Editor si se va alatura redactiei Libertatea in cursul acestei luni. Ei ii vor raporta sectiile Vedete, Sport si sectia nou creata de “Topics”, al carei rol va fi printre altele de a genera subiecte (atit in print cit si online) care nu tin de actualitate (paginile de sanatate,auto etc.). Alina Vlad a acceptat noua pozitie de “Topics Editor”.

Pozitia de “News editor”, care va coordona operatiunile sectiilor Politic/Social, Actualitate, Externe si ale editiilor Libertatea de Duminica si Libertatea de Weekend, ramane momentan neocupata. Pana la numirea unui News Editor, sefii acestor sectii vor raporta direct Redactorului Sef.

In plus, in redactie s-a creat si noua pozitie de Editor coordonator print – on line. Alexa Fusoi, care are o experienta vasta in a redacta, a edita si a coordona echipe de jurnalisti, a acceptat acest rol si se va alatura echipei Libertatea din 11 august. Din noua ei pozitie, Alexa va avea un rol esential in crearea unor noi metode de lucru ce vor facilita utilizarea si valorificarea, atat in online, a continutului creat de jurnalistii din print, cat si in editiile de print a celui realizat de jurnalistii din online. Alexa Fusoi se subordoneaza Redactorului sef.

Per total, in aceasta noua structura vor raporta ierarhic Redactorului Sef urmatoarele pozitii: News Editorul, Sections Editorul, Editorul Coordonator print – on line,Seful sectiei DTP, Corectura, Photoeditorul si persoanele responsabile de continutul editorial online.

Redactorul Sef va raporta in continuare Publisherului. Ca si pana acum, Publisherul va fi responsabil de tot continutul editorial din print si online, de operatiunile produsului SportNews, fiind in acelasi timp raspunzator si pentru partea de business a fiecareia din aceste zone, fie in mod direct, fie in colaborare cu Alin Dospinescu, Publisher Online al Ringier. Persoanele responsabile de brand-urile Libertatea si SportNews din departamentele de Marketing si Vanzari vor avea de asemenea o raportare secundara si catre Publisher.

Aceste schimbari au fost facute dupa mai multe discutii in legatura cu gasirea unei pozitionari cat mai adecvate a ziarului pe viitor. Suntem constienti de concurenta acerba ce exista pe piata si ca adaptarea structurii si abordarii noastre pentru a preintampina toate provocarile nu va fi simpla.

Dar avem multe talente in echipa si resurse excelente; daca reusim sa le potentam vom face din Libertatea un ziar si mai puternic, in moduri care vor imbunatati semnificativ pozitia noastra in relatia cu Advertiseri si, mai important, cu cititorii nostri."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • malar malar
    ca la story???
  • CosminB CosminB
    Mult succes, Mihaela Calinoiu!
  • malar malar
    nu te mira. libertatea devine de la 1 septembrie ziar politic pro-ponta.
  • BogdaN BogdaN
    "Evolutia" carierei sale este o metafora a directiei in care merge presa de cativa ani; de la Capital la Libertatea. Aprindem o lumanare la morti ...pt presa

Trimite un comentariu

sus