Skip to main content

Media Direction, firma de media a lui Cristian Burci, a intrat oficial în insolvenţă

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a admis astăzi cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Media Direction, companie de media parte a BBDO - grup deţinut de omul de afaceri Cristian Burci.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă chiar de către societate la jumătatea lunii august (detalii AICI).

Media Direction a avut în 2013 o cifră de afaceri de opt milioane de euro şi pierderi de 100.000 de euro (detalii AICI).

În ultimele luni, mai multe companii au depus dosare de recuperare a datoriilor de la Media, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenţia, declarau atunci pentru Paginademedia.ro că situaţia de acum are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuţ, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro.

Cum s-a ajuns la această situaţie?

“Suferim de pe urma cazului Bigger Group, de acum câţiva ani. Pentru Media Direction, paguba a fost însemnată”, a explicat atunci pentru Paginademedia.ro Nora Marcovici, CEO al grupului BBDO, din care face parte agenţia de media.

“Ne dorim să trecem peste acest moment, iar jucătorii din piaţă să înţeleagă situaţia”, a adăugat Nora Marcovici.

În luna iunie, şapte procese de executare silită erau deschise împotriva Media Direction, de la posturi precum Kanal D şi Antena 3. Paginademedia.ro le-a trecut în revistă:

Antena Group: Cererea a fost înregistrată pe 11 iunie. Obiectul: încuviinţarea executării silite

Antena 3: Cerere înregistrată pe 11 iunie.

Grupul Media Camina: cererea a fost înaintată pe 11 iunie şi s-a judecat pe data de 16. În acest caz, instanţa a admis cererea de executare silită a unor bilete la ordin în valoare totală de 45.000 de euro.

Ce spune decizia Tribunalului: 

Admite cererea debitorului. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului.

Fixează următoarele termene limită:

a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la Încheierea de deschidere a procedurii - 15 zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora;

b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 13.10 2014;

c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 03.11.2014;

d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 19.11. 2014; e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 09.11 2014.

Desemnează administrator judiciar provizoriu pe CII STANCIU PAULA DOINA care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 raportat la art. 87 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3.000 lei din averea debitorului. În temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 99 alin. 3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art. 67 alin. 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art. 75 din Legea nr. 85/2014.

Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceiaşi lege.

În temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.

Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.

Pune în vedere administratorului judiciar să depună lunar la dosar raportul prevăzut de art. 59 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. Fixează termen de judecată la data de 20.01.2015, cu citarea părţilor. Executorie. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.08.2014.
Document: Încheiere de şedinţă

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus