Skip to main content

PDL şi PNL cer reunirea de urgenţă a Birourilor permanente pentru CA al radioului public

 
radio romania
radio romania

Sursa foto: Cotidianul.ro
Sursa foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL şi PNL au depus, mirecuri, o solicitare de convocare de urgenţă a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, pentru adoptarea Raportului privind Carta Albă a Apărării 2013 şi a unei hotărâri a Parlamentului privind desemnarea CA al SRR, scrie Mediafax.

"Liderii grupurilor parlamentare ale PNL şi ale PDLdin Camera Deputaţilor şi Senat au depus astăzi, 27 august, o solicitare pentru convocarea de urgenţă, în cadrul noii sesiuni parlamentare, a unei şedinţe a Birourilor Permanente Reunite având pe ordinea de zi două subiecte importante. Adresa depusă de către liderii PNL şi PDL solicită, în primul rând, dezbaterea şi adoptarea Raportului privind Carta Albă a Apărării 2013 - document adoptat deja de Comisiile reunite de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională încă din 13 noiembrie 2013. Având în vedere contextul politico-militar tensionat din imediata apropiere a frontierelor ţării noastre, Alianţa Creştin-Liberală consideră că este mai mult decât justificată o atitudine responsabilă din partea majorităţii parlamentare pe acest subiect", se arată într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

PDL şi PNL menţionează că documentul reprezintă, conform art. 4 al Legii 473/2004 privind planificarea apărării, unul dintre principalele documente care fundamentează acest domeniu extrem de important privind siguranţa naţională, iar în lipsa adoptării Cartei Albe a Apărării, Ministerul Apărării Naţionale este "în imposibilitatea de a adopta o serie de documente cu valoare deosebită pentru buna funcţionare a instituţiei şi apărarea ţării, dintre care cel mai important este Strategia naţională de apărare, care trebuie supusă spre aprobarea Guvernului în cel mult trei luni de la votul în Parlament asupra Cartei Albe a Apărării”.

Pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe a Birourilor Permanente reunite ale Camerei şi Senatului, parlamentarii PNL şi PDL au cerut să fie inclusă şi adoptarea unei noi Hotărâri a Parlamentului privind desemnarea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. Ei au arătat că acest lucru este necesar deoarece decizia Curţţi Constituţionale nr. 417 din data 3 iulie 2014 a stabilit că Hotărârea nr. 24 privind desemnarea membrilor Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune adoptată de Parlament în 16 iunie este neconstituţională.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elena Elena
    PNL si PDL cere?

Trimite un comentariu

sus