Skip to main content

Radiografia unei instituţii nefuncţionale: De ce tace CNA în faţa linşajelor mediatice şi a manipularilor fără precedent de la Antena 3

 
CNA
CNA

CNACNA tace mormantal de cand Antena 3 a lansat cea mai dura campanie de manipulare, dezinformare si atacuri la adresa justitiei de pana acum, in urma condamnarii fondatorului sau Dan Voiculescu, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Nicio decizie, nicio luare de pozitie din partea presedintelui Laura Georgescu, nicio tentativa de a aduce oamenii in sedinta pentru a discuta ce se intampla la televiziunea de stiri. Forul audiovizual este vizibil paralizat de luni intregi, iar pentru multi aceasta tacere nu mai e ceva iesit din comun. Dar efectul nociv asupra telespectatorilor si celor care sunt tinta atacurilor furibunde de la TV ramane, iar linistea CNA ascunde jocuri de culise ce leaga presiunile politicului de cercetarile DNA in cazul sefei Laura Georgescu. Si toamna electorala, marcata prin traditie de "macel" la TV, nici nu a inceput inca.

Cateva dintre cele mai elocvente linsaje mediatice si manipulari lansate in ultimele doua saptamani de Antena 3:

  • atacuri in cascada la DNA/Laura Kovesi, acuzata ca a instrumentat politic dosarul Voiculescu - ICA
  • atacuri la completul de judecata din dosarul ICA
  • manipularea deciziei instantei, Antena 3 pretinzand ca este "Post confiscat"
  • manipularea publica in legatura cu "plimbarea spontana" de la Cotroceni - in fapt un miting in toata regula la care Jandarmeria a inchis ochii
  • prezentarea celor care au o pozitie diferita de a postului drept "scelerati" si "urmasi ai lui Goebbels"

Omul de la server

"Au emis o circulara si mi-au luat cheia de la sala serverelor", spune, pentru HotNews.ro, un consilier IT care se ocupa de serverele CNA de multi ani. "Ma impiedica sa-mi desfasor atributiile de serviciu inscrise in fisa postului, iar tot ce e acolo e pe inventarul meu - daca dispare ceva, sunt bun de plata", spune consilierul Bogdan Roman. Cine il impiedica? Sefi care vin la serviciu, chit ca sedinte de Consiliu nu au loc.

De la ce i se trage angajatului CNA? Initial, a scris despre acest lucru Narcisa Iorga, membru CNA, pe pagina ei de Facebook: vineri seara, cand Antena 3 se dezlantuise in urma condamnarii lui Dan Voiculescu, la CNA a cazut curentul. De vineri de la ora 17.10, pana sambata dimineata, serverele CNA nu au facut nicio inregistrare audio-video de la niciun post. Deci nici de la Antena 3. Situatia s-a rezolvat sambata, cand Bogdan Roman a venit din proprie initiativa la serviciu, cum a facut in mod repetat in trecut, ca sa restarteze manual echipamentele. Ulterior, confirma el pentru HotNews.ro, i s-a cerut socoteala pentru initiativa lui si i s-a cerut s-a predea cheia de la sala serverelor, unde "chiar azi mi-au zis sa vin sa schimb ceva si a trebuit sa scriu exact, la minut, ora venirii, ora plecarii...".

Analiza completă pe HotNews.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • robert robert
    CNA nu trebuie sa ia masuri impotriva unui protest, ci impotriva promovarii protestelor pe un post de stiri.
  • Mm Mm
    CNA sa ia masuri legat de un protest?Ce treaba are CNA cu un protest (autorizat sau neautorizat),sa mearga sa ii bata pe aia in locul jandarmilor?Institutia aia trebuie desfintata,e o mizerie,in rest cui nu-i place ce e pe un program poate folosi telecomanda.Ce tot spun antenistii acolo e parerea lor,sunt liberi sa si-o spuna,insa daca spun tampenii se fac de rusine si nu se mai uita nimeni la ei.Sa avem o institutie care sa analizeze absolut toate parerile exprimate la TV si sa dea amenzi incontinuu, la 25 de ani dupa revolutie, e penibil.
  • Gelu Gelu
    Intr-o tara nefunctionala si cotropita de interlopi si servicii secrete vad ca mai sunt unii care se intreaba de ce nu functioneaza o institutie inutila. N-ar fi mai bine daca s-ar desfiinta CNA? De ce s-o tin eu din banii mei pe politruca aia pezdelisto-basista?
  • tbancu tbancu
    draga pmp-itule... unde e instigarea la violenta? cred ca l-ai citit cam mult pe turturica, numai ca ala nu lucreaza la A3... Toate televiziuinile au spoturi in care recomanda 30 de minute de miscare pe zi... A3 a recomandat o plimbare, nu a fost nimic altceva. Cat legat de boul ce a lovit jurnalista, parerea mea, ce nu o pot sustine, dar o pot avansa in spatiul public, este ca a fost pus de chiar de jurnalista lovita, cu scopul clar si evident de a deturna mesajul plimbarii, in perfectul spirit securistic.
  • Vasile Vasile
    Normalitatea ca oamenii sa poata sa protesteze chair si pentru o prostie a ajuns sa ni se para anormala. Ai fi tresarit de fericire probabil daca jandarmii ii rupeau in bataie.
  • dariu dariu
    draga idiotule
    sa dezinformezi e una. sa instingi la violenta si sa faci miting fara autorizatie e cu totul altceva. am vazut mitinguri cu autorizatie la care au venit jandarmii si au rupt lumea cu bataia. in pungesti n-ai voie sa intri mergand pe drum judetean, spre exemplu.
  • Daren Daren
    de ce tace? pentru ca e democratie de aia tace! si aia de la B1 si Realitatea dezinformeaza si care e problema?

Trimite un comentariu

sus