Skip to main content

Radioul Public vrea să cumpere 5 autoturisme, cu aproximativ 80.000 de euro

 
radio romania
radio romania

Sursa foto: Cotidianul.ro
Sursa foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) va cumpăra 5 autoturisme, cu o sumă maximă de aproximativ 80.000 de euro, conform unei dispoziţii recente în acest sens a Comitetului Director al Radioului Public, scrie Mediafax.

Conform documentului, s-a aprobat iniţierea achiziţiei unui număr de 5 autoturisme, conform Planului de investiţii aprobat pentru anul 2014.

Valoarea maximă estimată a contractelor este de 351.000 de lei, exclusiv TVA (aproape 80.000 de euro, la cursul de marţi al Băncii Naţionale a României, de 4,4362 de lei pentru un euro).

Contactaţi de agenţia Mediafax, reprezentanţii Radioului Public au declarat că Societatea Română de Radiodifuziune îşi reînnoieşte periodic parcul auto, concomitent cu casarea autoturismelor vechi.

"Cele 5 maşini ce urmează a fi achiziţionate sunt prinse în planul de investiţii pe 2014, valoarea maximală totală a contractului fiind cea aprobată de către Comitetul Director. Acesta va fi plătit din surse proprii ale SRR, incluzând şi cele 5 tichete obţinute prin Programul Rabla din predarea maşinilor uzate", au precizat reprezentanţii Radioului Public.

Întrebaţi de ce a decis Comitetul Director să demareze procedura pentru achiziţionarea a cinci noi autoturisme, având în vedere că, în anul 2012, SRR a achiziţionat în leasing 32 de maşini noi, reprezentanţii Radioului Public au spus: "(...) cele 32 de «autoturisme noi», din 2012, nu sunt proprietatea SRR, fiind contractate (nu achiziţionate) în leasing operaţional".

În anul 2012, Societatea Română de Radiodifuziune a cumpărat 32 de autoturisme, valoarea contractelor de leasing încheiate în acest sens cu societatea Premium Leasing SRL ridicându-se la o sumă totală de circa 420.000 de euro, potrivit unui anunţ de atribuire publicat la momentul respectiv de Radioul Public. Cele 32 de autoturisme au fost achiziţionate prin licitaţie deschisă, printr-un contract de leasing atribuit, pe 27 martie 2012, Premium Leasing SRL, o societatea din cadrul Grupului Ţiriac.

Totodată, în anul 2011, Radioul Public a cumpărat 18 autoturisme, prin licitaţie deschisă, valoarea contractelor de leasing încheiate în acest sens cu Ţiriac Auto SA ridicându-se la o sumă totală de peste 180.000 de euro. Contractele au fost atribuite în data de 30 noiembrie 2011.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ștefan ștefan
    Plătite din bani noștri adică aproștilor care plătesc abonament rușine să văfie.
  • dănuţu dănuţu
    păi vrei să-i vină rău lui ilie mobre sau fosilei de gică verman când merg cu loganu?
  • andrei andrei
    Jaf la drumul mare. Loganul nu le convine?

Trimite un comentariu

sus