Skip to main content

Stelian Tănase, în faţa senatorilor din comisia de cultură: „În actuala situaţie, la primăvară TVR se închide”

 

stelian_tanase adevarul 2

Şeful TVR prevede un viitor sumbru pentru postul public de televiziune. „În actuala situaţie, la primăvară TVR se închide, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim un mod de a dialoga cu sindicatele, nu văd nicio ieşire. Se închide şi o redeschidem într-o altă schemă”, a declarat Stelian Tănase, şeful TVR în faţa membrilor din Comisia de Cultură a Senatului.

Conducerea TVR s-a prezentat astăzi în faţa Comisiei de Cultură pentru a vorbi despre evoluţia instituţiei din ultimul an, precum şi schimbările din grilele de programe.

Declaraţia lui Tănase a venit în contextul discuţiei despre relaţiile cu sindicatele. „Problema cu sindicatele este că noi aşteptăm, şi vorbesc de mine şi relaţia cu liderii de sindicat, aşteptăm să avem în ei un partener cu care să rezolvăm problemele împreună.”, a spus şeful TVR.

„Atitudinea lor este intratabilă în acest sens, ei spun avem drepturi, avem contract colectiv de muncă, acum ne-au dat şi în judecată pentru indexarea unor drepturi salarile, 700.000, dar pentru tot sindicatul, ceea ce va împovăra şi mai mult sarcina noastră", a mai adăugat Tănase.

„Dacă nu se întâmplă nimic şi rămânem doar aşa să ne acuzăm unii pe alţii, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supravieţui financiar. Orice scamatorii sau îngăduinţă am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga şi de practica soluţii economice, nu văd nicio ieşire”, a spus el. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ali ali
    vai, ce veste trista,nu stiu daca imi revin. ce-or sa faca ei fara salarii mari si prime de vacanta, si de noapte, si si de sambete si de alte alea...hai, sa fim normali. tvr trebuie redimensionata.nu cu japca la romanul care oricum se uita la ei de trei ori pe an.sursa de finantare exclusiv de la buget si maxim 500 angajati. parerea mea.
  • pusa pusa
    Pai atunci nu vom mai plati abonamentul obligatoriu? Si unde se duc banii astia?
  • Livia Pila Livia Pila
    Daca nu si-ar angaja toti amicii si amantele, daca ar da programe ca lumea nu facaturi, daca nu ar fi rechemat din pensie persoane fara valoare, poate ca nu ar fi asa. Tanase minte. Tanase ar trebui chemat la DNA.
  • Gigi Gigi
    Bai nebunule nu vezi ce fata ai? Asa si gandirea.A plecat securistu si ai venit tu cu trupa la fagure.
  • anca anca
    sa se inchida. sa mearga toti puturosii de acolo acasa. se simte din strada mirosul de putoare din tvr.
  • geo geo
    Pai la citi consilieri ti-ai tras si citi prieteni ai adus - pe bani grei - sa faca fel de fel de emisiuni...nu este de mirare...Dar tu crezi ca o sa iasa lumea in strada daca se inchide TVRul...Poate citeva babe, la tara, vor ofta pe marginea santului ca nu mai vad Tezaurul folcloric, Viata satului sau slujba de la biserica, de duminica dimineata...
  • B0B B0B
    Care vara, ca suntem in 27 august?

Trimite un comentariu

sus