Skip to main content

Tolontan către Traian Băsescu: Domnule preşedinte, nu înţeleg motivul pentru care mă consideraţi ”lichea”

 
tolontan
tolontan

tolontan

Publicitate

“Domnule preşedinte, nu înţeleg motivul pentru care mă consideraţi ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credinţa că, atunci cînd o facem, pierdem cu toţii, ca cetăţeni. Vă propun altceva”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

“În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-aţi referit la ”ziarişti lichele şi oameni fără caracter” îşi începe ziaristul Cătălin Tolontan articolul cu titlul “Domnule preşedinte Traian Băsescu.”

“Nu m-aţi numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” şi aşa mai departe, cînd aţi indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”şi de Gazeta Sporturilor”, continuă el. “Aţi adăugat că nu înţelegeţi de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acţionara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent”.

Ce răspunde Tolontan:

- aceste acte au circulat şi acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute

- Sînt convins că aveţi oameni valoroşi care vi le vor interpreta, lămurind cine decide sursa finanţării firmelor şi ce rol şi limitări are un administrator într-o procedură legală de de împrumut şi, mai apoi, în mărirea de capital. Sînt chestiuni elementare de contabilitate şi de legislaţie a companiilor.

- De ce de la Crescent? Pentru că aşa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului aşa cum spuneţi acum, de ce nu a existat o acţiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acţionară la multe companii din România şi să facă afaceri aici? Atenţie, companii cu care însuşi statul făcea afaceri.

Tolontan şi Elena Udrea în cazul Ridzi:

- Acum cîţiva ani, aţi făcut insinuări publice despre mine, într-o conferinţă de presă, referitoare la cazul Ridzi. Aţi bătut apropouri, iarăşi fără să numiţi, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul ameninţărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi.

- Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunităţii Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi şi că va afla lucruri despre mine şi despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziţie. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul şi episodul a fost înregistrat ca ameninţare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România.

Traian Băsescu şi ziariştii:

- Ştiţi, am calculat cîndva cît de puţin aţi vorbit cu mîndrie despre compatrioţii dumneavoastră şi cît de mult v-aţi referit la defectele, nereuşitele sau presupusele noastre ”lipse de caracter”. Omeneşte, cred că v-a fost greu să fiţi preşedintele unor oameni atît de inferiori standardelor dumneavoastră. Acum, recunosc, sînt maliţios.

- După alegerile din 2009, cînd probabil că v-am părut favorabil în opinii, ”corect” spun de regulă politicienii cînd relatările unui ziarist le convin, aţi afirmat, într-o emisiune televizată la OTV, că aţi băga mîna în foc pentru mine şi pentru Cristian Tudor Popescu în privinţa onestităţii noastre. Acum am devenit, din nou, altceva în ochii dumneavoastră.

"Noi, cei de la Gazetă, care avem informaţii că în cazul Galei Bute, finanţată din bani naţionali şi europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporţii, un prejudiciu din bani publici şi că acest dosar va ajunge în faţa instanţei. Din informaţiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi", mai scrie Tolontan.

Articolul , pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Virusu Alfa Virusu Alfa
    Pentru ca asta esti. O LICHEA.
  • mariana mariana
    domnule Tolontan eu nu cred ca presedintele tarii s-a referit la dumneavoastra, eu cred ca va-ti simtit cumva cu masca pe caciula si a-ti iesit la atac.
  • Ted Lapidus Ted Lapidus
    Catalin Tolontan, ai semnat pentru imprumuturi din banii Securitatii lui Ceausescu? Daca da, de ce ne servesti un platouas cu friganele victimizante? Si de ce imi vin atacuri din toate partile, mai putin raspunsuri de la Tolontan?

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/catalin-tolontan-ai-semnat-pentru-imprumuturi-din-banii-securitatii-lui-ceausescu-daca-da-de-ce-ne-servesti-un-platouas-cu-friganele-victimizante-si-de-ce-imi-vin-atacuri-din-toate-partile-mai-pu-107612.html
  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    Omul cand nu are de treaba, se baga singur in seama. Cum si-a dat el seama ca basescu la el si la familia lui se referea! de ce nu la familia lui Tuca, gadea, badea, SRS, Nistorescu etc,etc?
    Apoi, ne spune ca este malitios atunci cand afirma:" sunteti presedintele unor oameni atat de inferiori". Trebuie sa recunosc ca, dupa asemenea exprimare, nu este atat de superior lui Goagal care este de la sectorul 5.
  • kiaburu kiaburu
    pentru ca basescu se uita in oglinda cand zicea asta. deci vorbea de el, nu de tine
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Ce se baga unii in seama, n-ati pomenit! Eu chiar ma mir ca nu i-a scris direct lui Dumnezeu, pentru o colaborare. Si asta isi musca in curind urechea, ca are impresia ca a pus ordine in lume, mai are la un colt! Cind scria despre patinoarul de la Brasov avea blogul sponsorizat, la vedere, de o firma refuzata de la lucrari (scoasa dupa ce unii s-au prins), de gala Bute vorbeste ca si cum ar fi fost afisata si difuzata la televizor, in toate tarile, nu celebra frunza, ci Elena Udrea. Oricum, are salutari de la Bellu si Bitang, pe care i-a terfelit ca pe ultimii oameni. Vorba lui Octavian Goga, "Tara de secaturi".
  • Mm Mm
    Lasa Tolontane ca iti trece,el va continua sa te scuipe cand nu ii convine si tu sa te stergi,ca de rau nu zici nimic de el,dai tot in Udrea ca te-ai prins ca de acolo se trage ultima scuipatura.
  • buzdu buzdu
    Voiculescu e in tot si toate ;) Faptul ca Tolontan era certat cu el nu scuza afacerile pe care Tolontan le facea pt el ,ca doar GSP nu era fundatie pt sportivi . Scriitura e una si managementul pt varan alta . Forza Voiculescu -Forza ZU ! Hai cu cantecelul !

Trimite un comentariu

sus