Skip to main content

UPC România, venituri de 74,2 milioane de dolari . Câţi abonaţi are compania

 
televizor
televizor

televizor

Abonaţii UPC România au adus companiei venituri în creştere în prima jumătate a lui 2014. Cifrele au fost anunţate recent de Liberty Global, compania-mamă a UPC, listată la bursă. Astfel, la 30 iunie 2014, UPC România număra 1,15 milioane de abonaţi, conform raportului financiar.

În plus, compania a înregistrat în România venituri totale de 74,2  milioane de dolari în primele şase luni ale acestui an, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013. Pe atunci, UPC România a avut venituri de 68,9 milioane de dolari.

În ceea ce priveşte numărul abonaţilor, împărţirea se face astfel: 

  • 329.800 de abonaţi au cablu analogic -  un minus de 21.100 de abonaţi faţă de ultima raportare a număruluid e abonaţi, 31 martie.
  • 514.800 au acces la cablu digital, un plus de 21.700 de clienţi faţă de perioada amintită.
  • 306.600 au DTH, în scădere cu 22.600 faţă de raportarea de la 31 martie.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ririmel Ririmel
    Aia cu Licitatia e o poveste inventata de RDS si pe care toti semidoctii au luat-o de buna. LPF nu este institutie a statului si nu trebuie sa organizeze licitatie. LPF a puratat in pima faza discutii cu RDS pentru LIGA 1 deoarece au drept de preemptiune. RDS insa a oferit un pret mai mic decat platise inainte. S-a discutat si cu RTC si cu televiziunile interesate. LOOK a venit si dat o suma record. Poate chiar prea mare pnetru valoarea foltablului nostru in momentul de fata. Insa ar fi o tampeniei sa nu se pastreze sitemul asta in care toti cablistii pot face pachet separat cu LIGA 1 si toti abonatii interesati il pot cumpara. In Spania e 22 Euro pe luna sa vezi campionatul si nici macar nu iti dau toate meciurile in pachetul ala. Le dau dupa o regula tampita pe care numai ei o inteleg.
  • Ririmel Ririmel
    Nu era nimeni obligat sa plateasca aia 10 lei pentru fotbal. cand poti sa te dezabonezi nu insemana ca esti obligat. Aia 3 lei nu sunt pentru Look si Disney sunt pentru faimoasa taxa de stalp. Romtelecom a bagat acum 2 saptamani tot 3 lei pe facturi si a bagat in plus Fine Living si Television Espaniloa. RDS-ul si mai smecheri au pus 5 lei in plus acum vreo 2 luni si i-au zis Taxa de mentenenata.
  • Ririmel Ririmel
    Vezi si la UPC Eurosport 4k/ultra HD de vreo 2 saptamani + ca au canale 3D plus ca au IPTV. Pe tehnologie chiar sunt cei mai OK de la noi. Pe partea de acoperire in schimb sunt sub RDS si RTC si la preturi sunt sub RDS si peste RTC.
  • Vali Vali
    Din cate stiam eu UPC este de mult pe locul 2 cu peste 20% cota de piata. Pe primul loc este de departe RDS care are peste 50%.
  • Vali Vali
    La RDS si Romtelecom nu e vorba de ambitie e vorba ca nu le convine ca LIGA 1 ar putea ajunge la abonatii tuturor cablistilor. Lor le convenea cum era inainte cand aveau monopol si dadeau numai catre abonatii lor. Atunci le ieseau bani grei din publicitate si la echipe ajungea fix nimic. De asta a si fost inlaturat Mitica. Oricum Romtelecom o sa semneze cat de curand. RDS e ala care isi doresre cu disperare sa dea gresi actualul sistem astfel incat sa poata exploata iarasi LIGA 1. Pentru microbisti cel mai corect este cum este acum ... ai posibilitatea sa vezi LIGA 1 indiferent de cablist ... asta daca nu ai un cablist ...uist.
  • Vali Vali
    Au fost cateva zeci de plangeri. Cred ca exagerizi un pic cand zici Abonatii si folosesti 'articol hotarat'. Oricum au facut pe buna dreptate si faptul ca UPC a schimbat e un lucru bun. Au schimbat pentru ca au primit semnale din piata nu pentru amenda aia penibila de 5000 RON de la ANPC, Si RDS a primit zeci de plangeri numai in Iasi legat de faptul ca nu difuzeaza Look TV si nu au reactionat in niciun fel.
  • Vali Vali
    UPC este al doilea operator telecom dar pe partea de Internet si TV.
  • PRO EUTANASIA PRO EUTANASIA
    Ai dreptate, Carmen!
    Toţi abonaţii de la RDS şi Romtelecom se vor duce la UPC ca să vadă Liga 1 şi să plătească în plus!
    Totuşi, de ce abonaţii (actuali) UPC au făcut plângere pentru că erau obligaţi să plătească 10 lei pentru LIga 1 (adică LOOK-urile lui Paszkany) şi apoi 3 lei pentru un Look şi un Disney?
    Ai să fii uimită, dar din ambiţia celor de la RDS şi Romtelecom e posibil ca LOOK TV să nu poată onora contractul cu LPF (nu pe cei 5 ani, ci nici măcar pe un an) şi atunci se va face licitaţie.
    Ghici cine va câştiga la licitaţie felia cea mai mare şi cine va pierde cel mai mult?
    Îţi spun doar că UPC o să piardă banii daţi firmei din Malta (a lui Paszkany) şi apoi clienţii nemulţumiţi (chiar dacă vor vedea LOOK-urile gratis dar fără Liga 1).
  • Carmen Carmen
    Cei de la UPC au riscat cu Liga1 si se pare ca au castigat. Ambitia celor de la RDS si Rtc de a nu transmite Liga1 nu face decat sa le mareasca numarul de abonati.
  • Catalin Catalin
    UPC ataca pozitia a doua in randul firmelor de cablu tv datorita faptului ca RDS si Rtc nu transmit Liga1. Cea mai mare crestere o sa o inregistreze pe segmentul DTH deoarece la tara nu e net ca sa ai alternative. Cine vrea Liga1 la tara va trece la Focus Sat.
  • andrei andrei
    Daca ne luam dupa logica ta, RCS&RDS ar avea lejer 8 milioane de abonati
  • adrian adrian
    :))) upc al doilea operator telecom.... in ce satuc?! Ca banuiesc eu ca nu te referi la romania... Mai citim, ne mai documentam, vedem ce inseamna telecom...
  • andrei andrei
    M-ati inebunit cu upc-ul vostru de 2 lei. In afara de reluarile de 100 de ani, de la Discovery, altceva n-ai ce sa vezi la upc cu netul lor praf si televiziunea de asemenea.
  • iupi si iupi si
    Hai nu ma'nebuni! Al doilea operator telecom?
    Ai auzit de Vodafone, Orange, Romtelecom, RDS? La mare distanta vine UPC.
    Iar aia cu "e mai bun pe tehnologie", oare ce vrea sa insemne? Vezi eurosport in 4k/ultra HD numai la UPC?
  • noName noName
    Radule, nu contează câţi folosesc, contează câţi plătesc.

Trimite un comentariu

sus