Skip to main content

VIDEO. Adrian Sârbu, despre cum s-au născut Ştirile de la ora cinci: „Sunt o mare diversiune. Hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască”

 

adrian sarbu (2) - Copy

Publicitate

Adrian Sârbu surprins pe plajă, la un eveniment, discutând despre momente-cheie din istoria Pro TV. Ştirile de la ora 5 au apărut după ce Antena 1 a început să avanseze în audienţe, a povestit Sârbu. „Se dezvolta un concurent foarte puternic, populist, neocomunist, împins de Antena 1”, a explicat Sârbu.

Înregistrările au fost realizate de Cristian Niculescu, consultant în comunicare.

Sârbu, despre cum au apărut Ştirile de la ora 17.00: 

  • „Am descoperit că ne duceam direct în bot, direct la pierdere, pentru că se dezvolta un concurent foarte puternic, populist, neocomunist, împins de Antena 1, care dispăruse după 95 şi în acel moment noi am început să pierdem audienţă. În televiziune, dacă pierzi audienţă mai bine închizi.
  • Şi atunci am fost pus în faţa unei situaţii de tip antreprenorial. Eu aveam nişte investitori faţă de care aveam obligaţii, investiţii de zeci de milioane, în Pro TV. Şi audienţa noastră începuse să scadă. Piaţa de publicitate nu exista, se năştea, noi pierdeam bani şi puteam să ajungem în acel moment o televiziune de nişă sau să ne menţinem pe ceea ce se numeşte mainstream şi care era obligaţia Pro TV-ului. Să fie clar, Pro TV-ul nu este un produs de artă. Astea nu înseamnă că nu a fost profund creativ, nu numai în 95 şi putem discuta foarte multe experienţe creative în jurul Pro TV. 
  • Până la coadă, ţara era condusă prost, aşteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau cetăţeni concurenţi de-ai noştri care înţeleseseră că puteau captura, capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România. Închipuiţi-vă ce era astăzi dacă nu ajungeam în NATO sau în Uniunea Europeană? 
  • Atunci am luat o decizie, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată din punct de vedere ontologic, al existenţei Pro TV şi al contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Dar şi mutarea ştirilor Pro TV, care în anii 95, 96, aveau mai mult politic, şi această diversiune s-a numit, hai să arătăm oamenilor şi partea pe care ei doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască. 
  • Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1. Am tabloidizat într-un anume fel şi stirile de la ora 7. Să nu exagerăm, că au fost ştirile de la 7 ştirile de la ora 5, pentru că erau două publicuri diferite.  

Adrian Sârbu: „Am de gând să lansez o şcoală, numai că eu sunt puţin mai ambiţios decât voi, vreau ca în şcoala asta privată să aibă acces orice copil din România şi în cinci ani să aibă cel puţin 100.000 de elevi şi să fie absolut outstanding. Este o şcoală cu know how în cloud. O şcoală bazată pe acees nelimitat la know how şi este o şcoală pe ceea ce cred eu astăzi că sunt cei mai buni vectori în educaţie: ludicul, entertainmentul şi social community”.

Sârbu, despre lansarea Pro TV: Am creat Pro TV din plictiseală

  • Din plictiseală, care e un extraordinar vector al creativităţii, am creat PRO TV. Am testat tot poporul român cu PRO TV-ul, să vedem dacă românii pot convinge nişte cetăţeni globali că ei contează în lume, şi aşa am făcut un exerciţiu numit pro-NATO;
  • Au existat programe extraordinar de plictisitoare la PRO TV: talk showuri cu Manolescu sau cu jurnalişti celebri;

Adrian Sârbu despre ştirile de la ora cinci

Adrian Sarbu despre Pro TV

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana Ana
    Tiganie, manelisti asta vad la PROTV.
  • Beatrice Beatrice
    Protv cazut extrem de mult datorita emisiunilor slabe,ridicole cu tiganie,manelisti gen MARUTA.
  • gadjodillo gadjodillo
    Foarte interesantă decizia editorială )bănuiesc că a site-ului) de a sublinia anumite propoziţii - anumite mesaje, de fapt. Iată două dintre ele, în succesiune:
    În televiziune, dacă pierzi audiență mai bine închizi.
    Și audiența noastră începuse să scadă,
    Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune.
    Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1. Am tabloidizat într-un anume fel şi stirile de la ora 7.

    Acum, ce se poate deduce de aici? Pe de o parte, pare că Sîrbu încearcă să recunoască public valoarea concurentului său etern, pe de altă parte, pare să transmită un semnal - nu că pro tv se va închide, ci că pro tv va TREBUI să se închidă.
    Dincolo de asta, la fel de surprinzătoare este şi decizia de a nu "pieptăna" textul şi de a-l lăsa cu greşeli.
  • pusa pusa
    ProTv o diversiune pentru indobitocirea oamenilor...nu "ce vroia lumea sa vada" ci "cum sa indobitocim lumea" mai cu Maruta, manele, tiganime. Dar are si partile lui bune "Romania te iubesc".
  • pro-test pro-test
    Sarbule esti varza.
  • Bancorecs Bancorecs
    Domnul ar trebui văzut de un specialist. Sa te lauzi în doar 10 minute ca ai luptat cu neocomunistii cu o mână, cu alta ai băgat ţara în NATO şi UE, în timp ce dădeai de mâncare la 10.000 de oameni nu e de colo. Probabil ca timpul nu i-a permis sa povesteasca cum ii sugea şosetele lui Iliescu în 90 şi ulterior lui Năstase şi Geoană.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    diversiuni sunt tocmai aceste explicatii, adevarul este ca a vrut sa atinga o patura formata din imbecili ca sa largeasca universul Pro-ului.
    cu puseurile astea de inteligenta in papuci si pantaloni scurti o sa-i zapaceasca pe copiii aia care o plateasca cursurile degeaba.
    "know how in cluod" ....my ass!
  • Ungureanu Roman Ungureanu Roman
    Emisiunile cu Nicoale Manolescu de la Pro Tv erau plictisitoare pentru manelisti ca tine, Sarbule. Mai mult nu putem sa-ti cerem. Cum zici, axiologic, ontologic ? Pfui, cat de complex esti. Traiasca Maneaua (Turceasca), Sarbule. Fa scoala aia, da-i cu ludicul, social community si nu uita de manea, de turceasca. Tot inainte.

Trimite un comentariu

sus