Skip to main content

23 Septembrie. Dosarul Robert Turcescu. Societatea Civilă vrea eliminarea „acoperiţilor” din redacţii

 
Robert Turcescu
Robert Turcescu

Robert Turcescu

Publicitate

POZIŢIE. Reprezentanţii societăţii civile susţin, la unison, că ofiţerii acoperiţi nu au ce căuta în redacţii. Mai multe încercări de a schimba asta au fost sortite eşecului după ce politicienii au refuzat să introducă în statutul ofiţerilor de informaţii interdicţia de a lucra sub acoperire ca jurnalişti, scrie Evenimentul zilei.

Cristina Guseth, director Executiv al „Freedom House România”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că ofiţerii acoperiţi ai serviciilor secrete nu au ce căuta în redacţii. Din punctul ei de vedere, situaţia este similară cu cea a magistraţilor, care nu au voie, prin lege, să facă parte din serviciile secrete. „Cred că funcţia de ofiţer acoperit este incompatibilă cu profesia de ziarist. La fel ca şi profesia de magistrat. Ziaristul este dependent de credibilitatea sa. Dacă este adevărat ce a susţinut, Robert Turcescu şi-a pierdut credibilitatea în faţa publicului. Eu am văzut un Robert Turcescu haotic, speriat. Nu-mi dau seama dacă a fost o piesă de teatru. Eu am văzut un om incoerent”, a precizat directorul Freedom House.


Dosarul Robert Turcescu. Societatea Civilă vrea eliminarea „acoperiţilor” din redacţii


DECIZIE. Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a decis ca TVR să nu mai încheie contracte de colaborare până la sfârşitul acestui an, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, de această decizie nu vor fi afectate contractele de colaborare aflate în vigoare.

În prezent, printre colaboratorii TVR se numără şi Sorin Avram, Moise Guran, Cornel Nistorescu şi Dragoş Pătraru, care vor continua să apară la Televiziunea Română, potrivit grilei adoptate luni de CA al TVR.
TVR sistează încheierea unor noi contracte de colaborare până la sfârşitul acestui an


APEL. Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, face apel, într-o scrisoare adresată membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al instituţiei, ca "pentru binele TVR" să renunţe la "apartenenţe politice sau de «comandamente» străine de interesele Televiziunii Române", anunţă Mediafax.

Stelian Tănase a declarat că este "un succes foarte important" aprobarea grilelor de toamnă ale TVR de CA.
"Am găsit un Consiliu de Administraţie mai rezonabil, mai dispus să conlucreze înspre binele TVR", a precizat Stelian Tănase.
El a mai spus că la acest succes a contribuit şi înlocuirea în CA al TVR a lui Corneliu Calotă cu supleantul său, Adrian Ştefan Bădescu. Acesta din urmă a participat, luni, pentru prima dată la o şedinţă a CA al TVR.
Tănase face apel la CA să renunţe la apartenenţe politice şi comandamente străine de interesele TVR


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Ce-i aia Societatea Civila, scrisa cu litere mari?
    E o problema de genul "ce-a fost mai intai, oul sau gaina?".
    Adica: sa fie eliminati agentii straini din ONG-uri prima data, sau "acoperitii" din redactii?
    Raul ala antidemocrat de Putin care a doborat avionul cu oameni nevinovati a eliminat ONG-urile astea cu totul din Rusia, ca cica ar fi stiut el de la FSB ca astia ar fi de fapt agenti straini. Recte CIA.
    Eu nu pot sa bag mana in foc ca kaghebistii-fesebistii lui Putin n-ar fi de fapt niste dobitoci incompetenti.
    Dar nici sa fie cumparat cu bani din sudoarea bietului contribuabil american brandul "Societate Civila cu litere mari" toooooooooocmai in Romania, la capatul lumii, nu e OK.

Trimite un comentariu

sus