Skip to main content

ActiveWatch: Autorităţile române, abuzive în relaţia cu publicaţia Epoch Times

 
Epoch Times
Epoch Times

Epoch TimesActiveWatch spune că de fiecare dată când înalţi oficiali ai statului chinez au întâlniri cu autorităţile române, statul chinez decide cine are dreptul să participe la aceste adunări oficiale, ceea ce înseamnă că drepturile unor cetăţeni români sunt suspendate de Guvernul României la ordinele Chinei.

Publicitate

Într-un comunicat de presă, organizaţia condamnă abuzurile săvârşite de Guvernul României şi de Jandarmeria Română zilele acestea împotriva publicaţiei Epoch Times.

Desfăşurarea evenimentelor, potrivit ActiveWatch

  • Miercuri, 24 septembrie, jurnaliştii Epoch Times au fost obstrucţionaţi să-şi exercite activitatea prin faptul că, deşi aveau acreditări la Guvern, nu au avut acces la întâlnirea oficială cu delegaţia chineză a vicepremierului Zhang Gaoli.
  • Joi, 25 septembrie, echipa Epoch Times a fost din nou obstrucţionată să-şi facă meseria, de data aceasta de către reprezentanţi ai Jandarmeriei Române. Aceştia au oprit interviul acordat echipei de jurnalişti a Epoch Times de Vlad Negrilă, un membru al organizaţiei Falun Gong (interzisă în China), care fusese ridicat de jandarmi din faţa clădirii Guvernului câteva ore mai devreme, pe motiv că ar fi participat la un „protest neautorizat” împotriva vicepremierului chinez. De asemenea, jandarmii au împiedicat cameramanul Epoch Times să filmeze momentul când Vlad Negrilă a fost reţinut de forţele de ordine în timp ce acorda interviul.
  • Joi, 25 septembrie, ActiveWatch a solicitat Biroului de presă al Guvernului explicaţii pentru blocarea accesului jurnaliştilor Epoch Times la întâlnirea cu vicepremierul chinez. Până la ora redactării acestui comunicat, solicitarea noastră nu a primit niciun răspuns.

ActiveWatch reaminteşte că nu este prima dată când publicaţia Epoch Times este ţinta unor abuzuri din partea autorităţilor române. Anul trecut, jurnaliştilor Epoch Times le-a fost refuzată acreditarea de către Parlamentul României şi SPP la summitul China-Europa Centrală şi de Est, desfăşurat la Palatul Parlamentului, între 25 şi 27 noiembrie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei.ro andrei.ro
    Acest regim comunist si abuziv este sustinut de o parte a presei neo-comuniste si anti-americane televiziuni scarboase gen Antena 3. Desi fac emisiuni din America înfinteaza premii absurde " Libertatea Presei",care presa libera? Cea care lupa pentru al înscauna presedinte pe comunistul Victor Ponta? Rusine Uniunii Europene ca permite existenta acestui regim comunist si abuziv. Rusine ca nu denunta abuzurile regimului comunist Ponta. Evident ca Epoch Times este incomod pentru ca are taria sa incrimineze regimul comunist de la Beijing.

Trimite un comentariu

sus