Skip to main content

CNA a limitat puterea preşedintelui instituţiei. Direcţiile instituţiei nu i se mai supun doar Laurei Georgescu

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a redus puterea preşedintelui instituţiei printr-un nou Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF), care a fost votat astăzi de nouă dintre membrii Consiliului.

"Laura Georgescu nu mai are putere. (...) Consiliul şi-a reluat în coordonare instituţia", a declarat Valentin Jucan, membru CNA, la finalul şedinţei de astăzi, în concluzie la o serie de explicaţii cu privire la noul ROF.

Valentin Jucan a declarat pentru presă că printre modificările importante aduse regulamentului se numără faptul că direcţiile CNA vor trece în subordinea Consiliului, adică a celor 11 membri.

"Un pas important mi se pare introducerea Colegiului Director, aşa cum este în orice minister. Noi nu vom face aceste întâlniri săptămânale, ci lunare. Acest Colegiu Director va uşura comunicarea între Consiliu şi ceilalţi directori, ca să nu existe acele discuţii 'cine ne este şef', noi fiind 11 şi nu unu. În cadrul acestui colegiu vom stabili tot ce ţine de programul administrativ pe luna următoare, strategii, stabilim chestiuni tehnice care pot fi adoptate de Consiliu şi necesită o organizare specială, precum monitorizările de linie", a explicat Valentin Jucan, pentru jurnaliştii prezenţi la şedinţa de astăzi.

Un alt element important introdus în noul ROF este conducerea şedinţelor prin rotaţie, în ordine alfabetică. Preşedintele de şedinţă va fi cel care va propune şi ordinea de zi.

Este important de precizat că acest nou document trebuie să poarte semnătura Laurei Georgescu pentru a putea intra în vigoare. Valentin Jucan spune că şefa instituţiei este obligată să semneze noul ROF sau poate să nu-l semneze dar va trebui să-l atace în contencios administrativ.

La şedinţa CNA de astăzi au participat urmărotii membri: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Noul Regulament de Organizare şi funcţionare a fost semnat de opt din cei nouă membri prezenţi. Christian Mititelu a fost singurul membru care a votat împotrivă.

Cei nouă membri prezenţi astăzi la şedinţă au votat ca acest document să intre în vigoare începând de mâine, când va fi publicat şi pe site-ul instituţiei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus