Skip to main content

Horia Brenciu, despre Sârbu şi Pro TV: „Când pleacă un vizionar cu siguranţă nimic nu va mai fi la fel”

 
Horia Brenciu
Horia Brenciu

Horia Brenciu

Publicitate

Horia Brenciu, noul jurat de la X Factor, a vorbit într-un interviu la Adevărul Live, printre altele, despre plecarea de la Pro TV.

El şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că Pro TV nu a dat importanţă succesului pe care acesta l-a înregistrat cu concertele sale de la Sala Palatului.

În plus, Brenciu a dat de înţeles că a ţinut cont şi de plecarea lui Adrian Sârbu de la vârful Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV. „E adevărat că eu am ţinut foarte mult la personalitatea lui Adrian Sârbu dintr-un punct de vedere şi sincer nimic nu va fi ca înainte, e un lucru pe care l-am ştiut, l-am observat. Când pleacă un vizionar cu siguranţă nimic nu va mai fi la fel”, a spus el.

Horia Brenciu: Eu sunt un tip de modă veche, eu cred în gentlemen agreement. Ce-mi oferi? „Uite, eu vreau să te sprijin, vreau să fii bun în spectacole şi vreau neapărat să te sprijin în ceea ce faci tu”. Perfect, am bătut palma. Nu se întâmpla acelaşi lucru dincolo (n.r. - Pro TV).

Jurnalist Adevărul: Adică nu a fost exploatată şi partea aceasta artistică, de concerte?

Horia Brenciu: Câtuşi de puţin. Nu uitaţi că în primăvara lui 2011 am avut prima Sala Palatului sold-out, în toamna lui 2011 intram în televiziune, începeam atunci prima ediţie (n.r. - Vocea României). În 2012 făceam patru săli de Sala Palatului, nimeni n-a mai avut o săritură de la una la patru săli. Iar în 2013 făceam patru săli de Sala Palatului.

Modul în care ai un om care-ţi face aşa ceva, care creează nişte premiere pe piaţa românească, în momentul când ai un aur lângă tine... nu că aur, un om pe care poţi să-l exploatezi, poţi să-i dai nişte lucruri de făcut şi, slavă Domnului, ai un trust puternic şi nici măcar nu-i bagi în seamă. Personal am fost omul care a încercat. Sunt omul care are o mie de idei şi o mie de propuneri. E ca şi când „domne, am nevoie de tine, dar numai jumătate de familie, jumătate de familie o laşi acasă”. Nu. Ori întreg, ori niciodată. Ceea ce am întâlnit la Antena 1 mi s-a părut normal ce mi-au propus, mi s-a părut normal că nu m-au presat sub nicio formă.

E adevărat că eu am ţinut foarte mult la personalitatea lui Adrian Sârbu (fostul şef al CME, compania-mamă a Pro TV) dintr-un punct de vedere şi sincer nimic nu va fi ca înainte, e un lucru pe care l-am ştiut, l-am observat. Când pleacă un vizionar cu siguranţă nimic nu va mai fi la fel. Toate chestiunile acestea plus altele m-au determinat să zic, ok, pentru ce? Am avut intuiţia a ceea ce se va întâmpla. Ştiam f bine că materialul uman este f bun la X Factor, mult mai puternic decât la orice altă emisiune.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaita Mihaita
    Dar ce bun era Brenciu cand era la Pro. Va rog...
  • Inchis Ermetic Inchis Ermetic
    Ba! N-o sa fii niciodata Stefan Banica sau Loredana. Nici macar Chirila, care a scris zeci de piese care se canta si acum. Tu esti cantaret de coveruri, dizeuza de restaurant. Ai stat relaxat crezand ca Vocea se va duce in jos fara tine. Cand ai vazut audientele, ai innebunit si ai iesit repede in presa sa arunci cu rahat. Urat, uratule!
  • Ted Ted
    "Cand nu i-a iesit ..." e corect, imi cer scuze.
  • Ted Ted
    Chiar Horia a spus, a venit la Vocea si a reusit sa vinda 4 spectacole la Sala Palatului fata de 1 singur spectacol inainte. Stefan Banica Jr., inaintea ta, a reusit acelasi salt in urma implicarii sale la Dansezi. El insa a fost realist si a inteles ca asta este maximul pe care il poate atinge un artist roman "putin original". Horia insa a vrut mai mult decat se putea realiza, a vrut sa umple Romexpo. Cand nu ia iesit s-a suparat aiurea pe ProTV, desi problema nu era acolo. In muzica, atunci cand nu ai creatii proprii originale, e greu sa convingi un public numeros. Sunt multi care interpreteaza cover-uri foarte bine. Horia are un plus la exuberanta, dar asta nu e de ajuns ca sa il propulseze intre marile trupe romanesti, care ar fi putut umple Romexpo in perioadele lor bune (Phoenix, Iris, Compact). Spre binele lui, Horia ar trebui sa realizeze care ii sunt calitatile artistice si sa le exploateze la maxim, nu sa se lamenteze dand vina pe altii pentru spulberarea unor vise nerealiste pe care si le-a facut.
  • ionut ionut
    Ce cunostinta a facut nenorocirea asta? A avut pile?
  • Stardust Stardust
    Horia, trecerea de la una la patru sali se datoreaza exclusiv PROTV, asa ca zi merci ca nu a scos asta in evidenta si te-a lasat sa-ti asumi tu tot creditul. Tin minte ca am vrut patru bilete candva si am primit opt invitatii !
    Era un codru de paine pe care te-a lasat sa-l rozi (toate apropo-urile pe care ti le ridica la fileu Bartos).

    Acum, la Grivco, concertele tale sunt plus-valoare pentru ei, asa ca au decis sa le abuzeze in folosul lor.

    PROTV ti-a lasat familia acasa, ca era a ta, sa te bucuri de ea.
    Grivco-ti intra cu buldozerul in casa, iar abia acum tu te bucuri...

    Unde-i intuitia ?
  • soro soro
    Brenciu sa nu uite ca ProTv l-a "cules" din ceata si l-a lansat in serialul"Om sarac,om bogat". Acolo s-a trezit peste noapte vedeta. Dupa care datorita unei cunostinte a fost "impins in fata" cand trebuia. Si asa a devenit jurat la "Vocea Romaniei". ProTv are un aparat de marketing si pr fabulos de care a beneficiat din plin dl Brenciu. De la Voce a devenit Dumnezeu si crede ca ceilalti exista datorita lui. Cand a trecut la Antena a trecut doar pentru bani si a acceptat sa apara pe tocuri si alte mizerii pana cand a rasarit X Factor. Sunt convins ca ar vrea sa se intoarca in ProTv. Plus ca dc esti aur la Pro ,esti aur si la Antena,ceea ce n-am remarcat pana acum. Dar pisica unde n-ajunge...
  • edwin edwin
    ca bine zici ! ;)
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Pro TV a demonstrat ceva aseară. Că nu contează cine face ceva, ci cum face. Antena 1 e televiziunea aia unde patroana suna disperată și dădea ordine, nu?
  • aaaaaaaaa aaaaaaaaa
    o sa planga dupa pro. si el si ceilalti care au fugit ca sobolanii:)))
  • irina irina
    Bine ca te-ai dus sa ingropi antenele, a scazut te cunosc de undeva cinspe editii la rand cu tine la timona.
    Ai o mie de idei si nicio piesa a ta, traiesti din muzica furata de la altii. Bleah! Degeaba faci 4 sali daca dai saci de invitatii, o sa ramai doar un nuntas cacanar.
  • mihai mihai
    'prostul daca nu e fudul..' omu' zice ca in 2011 umplea o sala.dupa ce intra in juriu la voce in 2012 face 4 sali.cat de idiot sa fii incat sa nu recunosti ca diferenta de 3 sali a facut-o imaginea pe care si-a facut-o la voce?
  • man man
    da, intradevar, protv nu i-a facut statuie lui brenciu pentru succesul fulminat al concertelor de la sala palatului. si bine a facut. vocea e mult mai tare fara brenciu! :)
  • geo geo
    Sunt omul care are o mie de idei și o mie de propuneri, zice Brenciu...Din pacate audienta pe care a adus-o acum Antenelor nu prea se vede...si tare mi-e teama ca Chix Factor va lua bataie de la Pro tv, cam la fiecare editie...
  • Dan Dan
    S-ar fi uitat si Horia la Vocea Romaniei aseara, dar era prea ocupat sa isi scoata unghia in gat. Multa bafta la facut circ in cadrul X-Factor.

Trimite un comentariu

sus