Skip to main content

Ministrul Comunicaţiilor: România va avea propriul satelit

 
Satelit
Satelit

Satelit"În câţiva ani, România va putea avea propriul satelit. Este vorba de un satelit care va avea toate tipurile de comunicaţii, comunicaţii speciale, ale MAPN-ului, comunicaţii specifice Ministerului de Externe şi, de asemenea, posibilitatea de a închiria linia de comunicaţie pentru orice întreprinzător privat", a declarat Răzvan Coţovelea, ministrul Comunicaţiilor, în cadrul celei de-a cincea ediţii a International Digital Forum, eveniment ce se desfăşoară în aceste momente în Bucureşti.

Publicitate

Coţovelea a spus că în iarna şi primăvara anului viitor va fi elaborat planul pentru dezvoltarea acestui proiect.

Întrebat cât va costa acest satelit, ministrul Telecomunicaţiilor a spus că există sateliţi care costă 70 - 80 de milioane de euro şi există sateliţi care costă de ordinul sutelor de milioane de euro, dar în acest moment nu poate spune câţi bani va plăti România pentru cel pe care îl va achiziţiona.

"Facturile pentru aceste serivicii de satelit sunt foarte mari în momentul de faţă, în comparaţie cu ceea ce am putea avea, ca satelit. Prin urmare, un business-plan foarte simplu demonstrează că Statul român va avea de câştigat pe un interval de timp de 4-5 ani dacă va avea propriul satelit şi va putea comercializa servicii de satelit", a mai declarat Răzvan Coţovelea.

Acesta a ţinut să sublinieze că acest satelit se doreşte a fi o investiţie profitabilă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • noName noName
    Toţi proştii se pricep la cheltuit bani.
    Şi eu dacă aveam 100 mil € puteam să-mi cumpăr satelit.
    Nu sunt în stare să treacă măcar TVR1 în format HD, să tipărească Abecedare pentru clasa I, să facă o autostradă calumea... da visează sateliţi. Cel mai probabil le-a făcut cineva o propunere cu un comision generos şi gata, nu mai poate România fără satelit.

Trimite un comentariu

sus