Skip to main content

Poprire asiguratorie pe conturile clienţilor Mediafax. ANAF anunţă clienţii de datoriile companiei lui Sârbu: 21 milioane de lei. Orlando Nicoară: “Suntem în proces de contestare”

 
Poprire asiguratorie pe conturile clienţilor Mediafax. ANAF anunţă clienţii de datoriile companiei lui Sârbu: 21 milioane de lei. Orlando Nicoară: “Suntem în proces de contestare”

adrian sarbu (1) - Copy

Publicitate

EXCLUSIV. Clienţii Mediafax Group au primit înştiiţări de la ANAF prin care sunt anunţaţi de “înfiinţarea popririi asiguratorii”. ANAF spune că măsura a fost luată din cauza datoriilor companiei Mediafax.

Paginademedia.ro vă prezintă o scrisoare primită de un client Mediafax care detaliază şi suma pe care o are de recuperat ANAF de la firma lui Adrian Sârbu: 21 de milioane de lei.

De celalaltă parte, Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, a declarat pentru Paginademedia.ro că a decizia ANAF a fost constestată, că suma de 21 de milioane de lei a fost stabilită după controale în ultimele două luni şi că măsura aplicată clienţilor Mediafax “nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”.

Detalii, în continuare:

Ce spune scrisoarea ANAF către clienţii Mediafax:

“Se înfiinţează poprirea asiguratorie asupra sumelor de bani datorate de dvs. cu orice titlu, debitorului S.C. Mediafax Group SA.

Sumele vor fi reţinute şi în cazul începerii procedurii de executare silită, după transmiterea de către organul de executare a titlului executoriu.”

Decizia este luată "în baza art. 129 din Ordonanţa Guvernului 92/2003 privind Codul de procedură fiscală şi a Deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii emisă de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală."

ANAF arată clienţilor datoriile Mediafax

Scrisoarea ANAF către clienţi detaliază suma pe care Mediafax ar trebui să o dea statului: peste 21 de milioane de lei, adică aproximativ 4,7 milioane de euro. Cei mai mulţi, 10,8 milioane de lei (adică 2,5 milioane de euro) reprezintă Taxa pe Valoare Adăugată – TVA. Aproape 3 milioane de lei (680.000 de euro) sunt trecuţi la contribuţia de asigurări sociale de stat datorată de angajator.

Documentul trimis de ANAF clienţilor nu precizează pentru ce perioade sunt aceste sume care apar în tabel (vezi facsimil).

Orlando Nicoară, Mediafax: Suntem în proces de contestare. Este un sechestru asigurator, nu un tiltu executoriu

Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, a declarat pentru Paginademedia.ro că a decizia ANAF a fost constestată şi că măsura aplicată clienţilor Mediafax “nu reprezintă un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator”.

Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, pentru Paginademedia.ro:

“Am avut controale în ultimele 3-4 luni şi s-au luat nişte măsuri care au dus la suma de 21 de milioane de lei. Suntem în proces de contestare a acestor măsuri şi aşteptăm judecata contestaţiei.”

“Ne cerem scuze tuturor partenerilor pentru neplăcerile cauzate. Hârtia pe care au primit-o nu reprezintă un titlu executoriu pe sumele datorate Mediafax Group, ci un sechestru asigurator.”

Adrian Sârbu şi Victor Ponta, înţepături în ultimele luni

Premierul Victor Ponta şi proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, au avut câteva schimburi de replici în ultimele luni.

Victor Ponta a afirmat, într-un interviu la România TV, că ar fi avut o întâlnire cu Adrian Sârbu, în care omul de afaceri i-a propus lui Ponta să-l facă preşedinte.

Victor Ponta: „Dânsul mi-a zis că el i-a făcut pe toţi preşedinţi şi dacă vreau să mă facă şi pe mine. Şi i-am spus că nu, mulţumesc, aş prefera să-şi plătească taxele. Şi de atunci suntem în relaţii foarte reci”

Adrian Sârbu a replicat că s-a întâlnit de mai multe ori cu Victor Ponta, dar că afirmaţia premierului din interviul de la România TV în legătură cu o discuţie pe care au avut-o este “pură fantezie”.

Adrian Sârbu: “Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei.”

Victor Ponta a mai declarat că Adrian Sârbu ar fi fost la el în birou: "Mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu”, a spus premierul.

Reacţia lui Adrian Sârbu a fost scurtă: “Minte!”

Mediafax ANAF 3

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sandu Sandu
    Foarte corect comentariul !
  • Uno Sapiens Uno Sapiens
    Cum adica: "suma pe care Mediafax ar trebui să o dea statului: peste 21 de milioane de lei, adică aproximativ 4,7 milioane de lei."?
    Mai citeste cineva articolul dupa publicare, sau citim doar titlul acestuia?
  • letopisetul letopisetul
    da in curs de platire in loc de contestare si rastalmacire cind o sa fie?
    aceleasi metehne care cladesc imperii. doar ca ulciorul e cam obosit.
  • george george
    in alte tari civilizate sarbu facea ani grei de puscarie pt evaziune fiscala. la noi e ca in africa. acum ca nu mai are pro tv nu mai e interesant pt politica pt ca nu mai poate sa fabrica presedinti.
  • Alexis Alexis
    Pai cam asta e deosebirea dintre Sarbu (care are oroare de plata datoriilor la stat) si cei de la Intact care au platit vreo 350 de milioane de euro statului. Dar in statul de drept numit Romania, intra Voiculescu la inchisoare si nu Sarbu...
  • ion din balon ion din balon
    S-a intarit brusc statul cu Tonta :))) Legea e din 2003 si ... nu prea s-a aplicat ... dar Tonta e mereu vigilent ... probabil ca era in birou la Nastase cand s-a facut Ordontanta si a primit si normele de aplicare neoficiale in direct!
  • Mircica Mircica
    Acusica vine si ordonanta de iertare a datoriilor. Asa a facut Sarbu si Protv, tot din banii statului, n-a platit nimic si i-a sters Nastase datoriile. Cum dracu restul firmelor sunt executate lunar pt datoriile la stat si astia au adunat 5 mil de euro?? S-au finantat din banii statului si acu ii forteaza mana lu Ponta sa ii ierte.
  • mbm mbm
    Cata lipsa de imaginatie la Sarbu...
    Niciun logo de genul "Agentie de stiri confiscata", fara istericale, fara mesaje de amenintare la adresa justitiei basiste (pontiste, dupa caz)....
  • Vasile Vasile
    Ponta ar fi bine sa se potoleasca pana nu ii da Sarbu cu cetepeul in cap :)
  • Daniel Daniel
    Era de asteptat. Ponta rade tot ce ii e potrivnic. Aia de la Gandul il deranjasera prea tare. Sper sa reziste.

Trimite un comentariu

sus