Skip to main content

Robert Turcescu: Intact a avut comenzi electorale de la o firmă din afara ţării. Legea interzice finanţarea externă a campaniilor

 
Robert-Turcescu-2
Robert-Turcescu-2

Robert-Turcescu-2

Publicitate

O firmă elveţiană a avut un contract cu Intact Media Group pentru servicii electorale, scrie Robert Turcescu, care publică pe blog contracte din 2012 cu o valoare de 220.000 de euro. Potrivit legii privind finanţarea activităţii politice şi a campaniilor electorale “este interzisă finanţarea campaniei electorale, în mod direct sau indirect, de către persoane fizice ori juridice străine”.

În documentul publicat de Robert Turcescu, o firmă elveţiană – Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL şi Intact Media Group au un contract pentru “promovarea Beneficairului şi a candidaţilor desemnaţi de acesta în Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012”.

Într-un alt contract, semnat tot de cele două firme, se menţionează “publicarea unui număr de 10 advertoriale pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro şi incomemagazine.ro în perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013”.

Din partea Intact, contractele sunt semnate de Alessandra Stoicescu, în calitate de director executiv al Intact Media Group.

Robert Turcescu scrie că, în spatele firmei din elveţia sunt români legaţi de afaceri în zona Ministerului Sănătăţii:

Acţionarii firmei elveţiene sunt Aurelian Duca, Andrei Călin Zanc şi Jean Di Domenico. Director de marketing este Camelia Moletta.

Despre fiecare:

Aurelian Duca: este tatăl Oanei Duca, angajată la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. A fost responsabilă, scrie Robert Turcescu, de acordarea unui contract către o firmă de turism a familiei Voiculescu, prin care s-au cheltuit milioane de euro cu excursii în jurul lumii făcute de funcţionarii publici ai CoNas.

Camelia Moletta: Robert Turcescu citează un articol din EVZ, scrie că Moletta ar fi încheiat cu mai multe posturi TV “în toamna anului 2012, mai multe contracte al căror obiect real era publicitate electorală pentru promovarea unor candidaţi pentru alegerile din luna decembrie a aceluiaşi an”. Televiziunile nu şi-au primit banii.
Moletta ar fi arestată în Elveţia pentru înşelăciune şi deturnare de fonduri. Moletta s-ar fi ocupat, la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, de organizarea unor cursuri pentru viitorii evaluatori de spitale.

Camelia Moletta a fost director general al unei firme româneşti acum lichidate - Assisteo International – înfiinţată de Aurelian Duca.

Într-un al doilea episod, Robert Turcescu scrie că unul dintre politicienii pentru care firma elveţiană a plătit publicitate (un advertorial în Jurnalul Naţional) este Florian Bodog, astăzi senator şi secretar al Comisiei de sănătate, membru al Grupului Parlamentar de Prietenie România – Elveţia.

Florian Bodog a lucrat pe diverse poziţii (şef de cabinet, secretar de stat) pentru mai mulţi miniştri ai sănătăţii.

Textul şi documentele, integral, pe blogul lui Robert Turcescu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • picu picu
    Vezi aici link dovada ca este adevarata informatiaȘ
    http://ge.ch/hrcintapp/externalCompanyReport.action?companyOfrcId13=CH-660-2205012-0&ofrcLanguage=1
  • picu picu
    Din pacate, este adevarata informatia. Cauta firma pe ministerul de finante si ai sa vezi ca nu figureaza in Rom societatea. Este o greseala de tipar. Nu este SRL este SARL.
  • tbancu tbancu
    Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL .... daca e SRL, e persoana juridica romaneasca... Colonelul e ticalos, dar pe cine mira

Trimite un comentariu

sus