Skip to main content

ŞTIREA CARE A ARUNCAT PRESA ÎN AER. Turcescu, despre declaraţia că a fost agent sub acoperire: Am căutat ani de zile până să scot asta la iveală. Nu m-a şantajat nimeni

 
ŞTIREA CARE A ARUNCAT PRESA ÎN AER. Turcescu, despre declaraţia că a fost agent sub acoperire: Am căutat ani de zile până să scot asta la iveală. Nu m-a şantajat nimeni

Turcescu la B1

Publicitate

Robert Turcescu a fost, în urmă cu câteva momente, prezent în emisiunea Sorinei Matei pentru a vorbi despre o postare de pe blogul său, care "a aruncat presa în aer".

"Am căutat ani de zile până să am puterea să scot asta la iveală. Mi-am dat seama că e necinstit faţă de Dumnezeu, de mine şi de dumneavoastră, că e necinstit, că nu trebuie să mint, să mărturisesc, indiferent cât m-ar costa. Astăzi vă spun, din momentul în care m-am decis să spun aceste lucruri, astăzi mai mult ca oricând sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie, ca un om care a urcat un munte cu un rucsac de pietre în spate", a declarat Robert Turcescu în emisiunea de la B1 TV, din această seară.

Jurnalistul a vorbit mult despre Dumnezeu, despre iertare şi judecată. În discursul său, care nu a permis întrebări din partea colegilor de platou, s-au regăsit cuvinte precum "rai, iad, drepată judecată şi eliberare".

Robert Turcescu a spus că el nu va mai realiza de mâine emisiunea "Sub semnul întrebării" până când judecătorii se vor pronunţa în privinţa vinovăţiei sale.

Jurnalistul a părăsit studioul B1TV după 23 de minute, fără a mai lăsa loc de întrebări din partea invitaţilor Sorinei Matei.

Reamintim că declaraţiile lui Robert Turcescu vin după ce el publicat pe blog un text cu titlul Mărturisire şi spovedanie. Ziaristul a postat copia ale unui livret militar cu fotografia lui şi două ştate de plată.

Livretul militar menţionează că Robert Turcescu a fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B. Hotnews.ro scrie că acesta este indicativul Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major General, Bucuresti.

Paginademedia.ro, vă prezintă, în continuare, declaraţiile lui Robert Turcescu la B1 TV:

Sorina Matei: Este o emisiune dificilă pentru că o postare stranie a aparut pe blogul lui Robert Turcescu, postare care a facut ocolul presei. "Marturisire şi spovedanie este titlul postarii lui Robert Turcescu.

Robert Turcescu: E vorba de o mărturisire. Sunt dispus oricând voi fi chemat în faţa judecătorului să spun adevaruri, ceea ce ştiu eu despre ele. Nu sunt postate de altcineva.

Din motive personale n-am vrut să răspund la telefon. Mi le asum (documentele), eu le-am pus pe blogul meu, eu am scris acest text pe blog.

Vreau să anunţ un singur lucru foarte important: n-am trăit o bucurie mai mare, o eliberare mai mare, n-am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât azi cand m-am eliberat de povara asta.

Am căutat ani de zile până să am puterea să scot asta la iveală. Mi-am dat seama că e necinstit faţă de Dumnezeu, de mine şi de dumneavoastră, că e necinstit, că nu trebuie să mint, să mărturisesc, indiferent cât m-ar costa.

Astăzi vă spun, din momentul în care m-am decis să spun aceste lucruri, astăzi mai mult ca oricând sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie, ca un om care a urcat un munte cu un rucsac de pietre în spate.

Nu de la voi, cei de aici din platou sau de la cei care ne privesc, vreau să aflu judecata. Vă rog ca în sufletul vostru să judecaţi drept. Eu mă supun judecătorilor care sper să judece cu o dreaptă judecată. Nu cred că vreau să răspund la nişte întrebări.

Am spus că vă cer iertare (...) Eu de mâine nu voi mai face această emisiune. Nu ştiu dacă se numeşte retragere din presă. Până când un drept judecător va spune dacă am greşit sau ba, până la acel moment nu mai am puterea să apar în faţa dumneavoastră. Eu cu astfel de povară nu mai pot trăi.

Sorina Matei: De ce ai ales acest moment?

Robert Turcescu: Îţi doresc şi ţie, aşa cum le doresc celor care se uita la noi, le doresc din suflet să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, aceasta este calea cea dreapta.

Ca să îmi pot face meseria onest, am trecut prin clipe chinuitoare, mă dădeam de ceasul morţii, muream pe interior, nu mai puteam să vin seară de seară cu voi, eram fariseu, eram în faţa voastră un nimeni, care îşi minţea telespectatorii, eu am decis în felul acesta, fiecare are o cale, cu siguranţă.

Vă spun că dacă există în voi, tot ce vreţi să scoateţi la suprafaţă pentru a vă putea elibera. Nu există reţete pentru mântuire, pentru a sta în faţa lui Dumnezeu. Există o rânduială în toate.

Pentru că acum a venit momentul, pentru că lucrurile astea sunt dincolo de noi, ţin de lucruri mult mai înalte.

Sfârşitul nu este aici. Mă căiesc astăzi că adesea am prigonit pe unii, pentru că un jurnalist trebuie să-şi respecte menirea. Dacă nu voi mai fi jurnalist, indiferent ce voi fi, mă voi interesa care sunt reguliele acelei meserii, pentru a le respecta.

Să înţelegem împărăţia lumii de sus. Raiul, iadul sunt langa noi, la această masă, toate sunt aici. Există o judecată în toate. (...) Nu mă pune pe mine să mă judec acum.

Trebuie să se ajungă la un proces, mă rog să am un judecător drept, dacă va considera că trebuie să mor o să mor, daca va considera că trebuie să traiesc, o să traiesc, indiferent cum aţi traduce astă.

Nu m-a şantajat nimeni.

Sorina Matei: Cine este Robert Turcescu?

TURCESCU: Robert Turcescu numai Dumnezeu ştie cine este, numai judecătorii ştiu cine este. Eu mă pun în orice circumstanţă la dispoziţia autorităţilor.

O să fie simplu, uită-te la tine în interior, nu aici în emisiune, nu la masa asta, toţi uitaţi-vă la voi în interior dacă vă face să nu fiţi drepţi în faţa voastră.
Mă voi supune soluţiei pe care o va da judecătorul.

Eu am primit aceste hârtii în mână. Vă doresc tăria tuturor de a cerceta in sufletul vostru.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • reporter reporter
    un comediant jalnic, melodramatic... știm deja episodul cu înaintarea în grad și protestul public de atunci al "colonelului" turcescu :)
    luni seară o să vedem și ciorba cui o încălzește turcescul
  • cactuss cactuss
    @Daniel, nu este niciun lucru rau ca a spus ceea ce stia o tara intreaga, insa, rau este faptul ca am mintit in toti acesti ani. Intelegi? Desprea asta este vorba intre subiect si predicat. :)

    P.S. Am corectat textul de mai sus ca raspuns la ce ai scris tu.
  • Daniel Daniel
    Habar n-am ce inseamna asta si de ce este un lucru rau.

Trimite un comentariu

sus