Skip to main content

Un an de când Radio Guerrilla a dispărut din FM. Mesajul realizatorilor: Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!

 
Un an de când Radio Guerrilla a dispărut din FM. Mesajul realizatorilor: Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!

Liviu Mihaiu_CNA

Publicitate

Un an de când Radio Guerrilla a rămas fără licenţă şi cu emisie doar în online. Realizatorii Guerrilla au postat astăzi pe pagina de Facebook un mesaj de „comemorare”: „Astazi, 23 septembrie 2014, se implineste 1 an de cand ati ascultat ultima oara Radio Guerrilla in FM. Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!”

În luna septembrie a anului trecut Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să retragă cele 23 de licenţe ale postului de radio, deţinut de Realitatea Media, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Membrii CNA au considerat că Realitatea Media vrea să le vândă, fapt interzis de lege. CNA a reclamat şi faptul că Realitatea Media a semnat, în august, un contract de dare în exploatare a licenţelor Radio Guerrilla către firma Expresiv (care are Gold FM), fără ca instituţia să fie înştiiţată.

De atunci, licenţele postului de radio au fost într-o adevărată telenovelă. O lună mai târziu, pe 10 octombrie, Realitatea Media a cerut CNA să revină asupra deciziei, însă membrii instituţiei au respins prin vot solicitarea.

În noiembrie 2013, Consiliul a decis să scoată la concurs mai multe licenţe radio, printre care şi cele ale Radio Guerrilla. Dar, la scurt timp, Consiliul a revenit asupra deciziei şi le-a scos de la concurs, până la lămurirea aspectelor juridice dintre Realitatea Media şi CNA.

Mai exact, Realitatea Media a contestat în instanţă decizia CNA de retragere a licenţelor Guerrilla. 

La concursul de licenţe din noiembrie 2013, s-a înscris şi Mihai Dobrovolschi, realizator al matinalului Guerrilla. El a reuşit să obţină o licenţă pentru un nou post de radio, Eu inimă radio, cu acoperire în zona Sucevei, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

În tot acest timp, licenţele Guerrilla au rămas blocate din cauza litigiilor dintre Realitatea şi Consiliul Naţional al Audiovizualului. Postul a emis în online, iar Mihai Sobrovolschi şi-a mutat matinalul, Dobrovoslchi Show, la Gold FM, dar se auzea şi pe Guerrilla. La fel şi Liviu Mihaiu a început să transmită emisiunea sa de după amiazăla Gold, dar şi la Guerrilla.

În luna aprilie a acestui an, CNA a decis să scoată din nou la licitaţie cele 23 de licenţe care au aparţinut Radio Guerrilla. Angajaţii postului au făcut şi un mic protest în faţa instituţiei. Aceştia au afişat mesaje precum „Nu vrem la fără frecvenţă” sau „Guerrilla nu moare şi nici nu se predă”.

Liviu Mihaiu, în aprilie, în faţa membrilor CNA a cerut grăbirea concursului: „Suntem de şapte luni scoşi din aer, suntem părăsiţi în fiecare zi de un membru al redacţiei. Este o situaţie nedreaptă ca noi să fim într-un foc încrucişat între CNA şi Realitatea Media şi astfel cel mai premiat radio din România, un radio al societăţii civile şi al societăţii culturale, să fie pur şi simplu dispărut în aşteptarea ultimelor sentinţe, care pot dura şi ani de zile”

Dar şi atunci Consiliul a decis să amâne discutarea organizării unui concurs. Reprezentanţii Realitatea Media au spus atunci că există încă în instanţă o contestaţie a deciziei CNA.

După această dată, CNA a uitat de licenţele Guerrilla, iar spre vară a intrat într-un blocaj instituţional.

În continuare, mesajul celor de la Radio Guerrilla, postat pe pagina de Facebook:

Astazi, 23 septembrie 2014, se implineste 1 an de cand ati ascultat ultima oara Radio Guerrilla in FM. Fotografia de mai jos surprinde chiar momentul in care Radio Guerrilla, prin Bogdan Serban si Calin Gheorghe, a vorbit ultima oara On Air Grupului Consumatorilor de Radio Guerrilla. 23 septembrie 2013, ora 20:00. Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!

guerrilla

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nicu nicu
    adevarat grait !
  • Radu Radu
    Daca Guerilla nu e...nimic nu e.....
    Pacat...... un radio adevarat nu poate emite.......
    Au ramas numai gunoaie....
  • Dan Dan
    Doar vazand poza de mai sus ne dam seama de ce a murit acest "radio" de partid.. Cine l- a pus pe Mihaiu guvernator in delta?! Cine a fost baiatul de pravalie al lui Buscu, Vulpe, Tariceanu sau Basescu ? Cine l-a pupat diametral opus pe Ponta sau pe Udrea ?! Unde nu e coloana nu e frecventa. Noapte buna Guerilla. Vantu dixit .
  • Cristi Cristi
    Si cand e urmatorul termen in proces? Mai avem mult de asteptat? FM-ul romanesc e mult mai sarac de un an de zile. E groaznic, n-ai ce sa asculti...

Trimite un comentariu

sus