Skip to main content

8 Octombrie. Cum explică şeful Consiliului Concurenţei de ce a aplicat agenţiilor de media amenzi sub pragul minim recomandat pentru cazurile de cartel

 
Consiliul Concurentei
Consiliul Concurentei

Consiliul ConcurenteiEXPLICAŢIE. Cele 11 agentii de media sanctionate recent de Consiliul Concurentei pentru ca au constituit un cartel in piata au primit amenzi intre 2,4% si 2,8% din cifrele de afaceri realizate anul trecut, in conditiile in care, de regula, astfel de cazuri sunt considerate de gravitate mare si cuantumul preconizat al sanctiunii este intre 4% si 8% din cifrele de afaceri, scrie HotNews.ro. Intrebat de HotNews.ro, care ar fi explicatia, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a spus ca s-a tinut cont de faptul ca "nu a fost un cartel hardcore care sa vizeze stabilirea unui pret". Chiar si asa, agentiile au contestat dur decizia autoritatii.

Cum explică şeful Consiliului Concurenţei de ce a aplicat agenţiilor de media amenzi sub pragul minim recomandat pentru cazurile de cartel


BOICOT. Sefa CNA, Laura Georescu, si membrul Christian Mititelu au blocat prin absenta sedinta de ieri a Consiliului, in care erau programate spre dezbatere reclamatii de la DNA, Laura Codruta Kovesi, CSM si telespectatori la adresa postului Antena 3, reclamatii "care zac din luna iunie prin sertarele" forului audiovizual, scrie pe blogul sau Narcisa Iorga, membru CNA care ar fi trebui sa conduca sedinta de azi, relatează HotNews.ro. "Cancelaria si secretariatele celor doi (Georgescu si Mititelu - n.red.) au incercat sa ii contacteze dar nu au raspuns", scrie la randul sau, pe Facebook, un alt membru al Consiliului, Valentin Jucan.

Potrivit Narcisei Iorga, "reclamatiile DNA, a procurorului sef Laura Codruta Kovesi, a CSM si ale mai multor telespectatori, care zac din luna iunie prin sertarele CNA sunt, in opinia mea, motivul pentru care Laura Georgescu, presedintele CNA, si cel mai fidel sustinator al comportamentului sau, fostul director BBC Romania, Christian Mititelu au chiulit astazi de la sedinta public a Consiliului. "
Doi membri CNA îi acuză pe Laura Georgescu şi Christian Mititelu de "chiul". Narcisa Iorga: "scut uman anti-DNA în faţa Antenei 3"


ADAPTABILITATE. O aplicaţie cu o selecţie de ştiri şi imagini ale publicaţiei americane The Washington Post va fi instalată pe tabletele Kindle Fire, într-o încercare de creştere a numărului de cititori ai cotidianului american, scrie Mediafax, care citează AFP.
Jeff Bezos, fondatorul retailerului online Amazon, care produce în prezent eReader-ul Kindle, dar şi linia de tablete Kindle Fire, vrea să transforme cotidianul The Washington Post, pe care l-a cumpărat în 2013, într-o publicaţie naţională. Pentru atingerea acestei ţine, Jeff Bezos se va folosi de compania sa Amazon, potrivit businessweek.com.
O aplicaţie cu ştiri şi imagini din The Washington Post va fi lansată pe tabletele Kindle Fire


IRONIE. “Imi place publicitatea pentru ca ador sa mint”, spune comediantul Jerry Seinfeld in fata unui grup de publicitari, la premiile anuale oferite pentru cei din domeniu, eveniment organizat pe 1 octombrie, scrie DailyBusiness.ro, care citează First Biz.
Jerry Seinfeld, care a fost premiat in mod onorific pentru munca sa indelungata ca ambasador al brandului American Express, a explicat de ce umanitatea este o specie plina de speranta, dar plictisitoare, a carei fericire provine din momentele acelea dintre vizionatul unei reclame si cumpararea prodsului pe care il promoveaza.
Jerry Seinfeld "distruge" piata de advertising

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus