Skip to main content

Analizarea unor emisiuni ale OTV, la următorul termen din dosarul de şantaj al lui Dan Diaconescu

 
Screen Shot 2014-10-31 at 3.18.05 PM
Screen Shot 2014-10-31 at 3.18.05 PM

Screen Shot 2014-10-31 at 3.18.05 PMCurtea de Apel Bucureşti a stabilit, vineri, să reia dezbaterile din dosarul de şantaj al lui Dan Diaconescu la 28 noiembrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori şi vor fi analizate emisiunile postului OTV în care acesta l-ar fi ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, scrie Mediafax.

Publicitate

Diaconescu a fost prezent, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen în acest dosar, în care a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare.

"Nu doar că am primit un termen pentru data de 28 noiembrie, după ce eu voi deveni preşedinte, dar mi s-au admis şi o parte mare din probele pe care le-am cerut, probe care ne fuseseră respinse în prima instanţă, prin urma suntem extrem de optimişti că adevărul va ieşi la suprafaţă, mai ales că eu doresc ca imediat după 16 noiembrie să anulăm acea imunitate pe care preşedintele o are, astfel încât să vedeţi adevărul", a spus Diaconescu, la finalul şedinţei de judecată.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să reia în discuţie cazul lui Dan Diaconescu în 28 noiembrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori şi vor fi analizate şi emisiunile televizate în care patronul postului OTV l-ar fi ameninţat în mod direct pe primarul din Zărand, pentru a-l determina să îi dea 200.000 de euro.

Dan Diaconescu, moderator pentru dezbaterea finală televizată din turul doi?

Pe de altă parte, Dan Diaconescu, care candidează la prezidenţiale, a declarat, tot vineri, că dacă "prin absurd" nu va ajunge în turul doi al alegerilor, va încerca să modereze o dezbatere televizată între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, în urma căreia, spune el, va decide cu cine va vota în turul doi. "Poporul român s-a mai confruntat cu această situaţie, în care ambii finalişti să fie reprezentanţi ai aceluiaşi sistem, al ciocoilor, şi să nu aibă de ales. Eu voi încerca, ca jurnalist ce voi redeveni, să îi invit la o dezbatere televizată. Evident că voi face acest lucru şi pentru motivul că Robert Turcescu nu mai poate să o facă. Voi încerca să îl suplinesc şi la sfârşitul dezbaterii îmi voi spune părerea mea, dacă voi vota cu unul dintre candidaţi sau pe celălalt, dacă mă voi abţine ori dacă voi anula buletinul de vot", a mai spus Diaconescu.

Judecătoria Sectorului 1 i-a condamnat, în 18 decembrie 2013, pe Dan Diaconescu şi Dorel Petru Pârv la câte trei ani de închisoare cu executarea şi pe Mitruş Ghezea la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus