Skip to main content

Cristi Lascu, redactorul-şef al National Geographic încă de la apariţie, înlocuit la conducerea publicaţiei

 
Cristi Lascu
Cristi Lascu

Cristi Lascu, National Geographic. Foto: srmagazine.ro
Cristi Lascu, National Geographic. Foto: srmagazine.ro

Publicitate

Cristi Lascu, redactor şef al National Geographic încă de la apariţia ediţiei româneşti a revistei, a fost înlocuit la conducerea publicaţiei de Cătălin Gruia, care în trecut a ocupat funcţia de redactor-şef adjunct.

Schimbarea s-a produs de la 1 octombrie, "într-un mod firesc", Lascu aflându-se la vârsta de pensionare, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro.

"O să rămân colaborator al National Geographic cu statut de editor at large, un fel de senior editor. Eu de un an şi jumătate am atins vârsta de pesionare. Eu ştiu că în general au fost foarte multe plecări, dar a mea este destul de naturală, aveam de 12 ani această poziţie. În timpul acesta în Statele Unite s-au schimbat trei redactori-şefi", a explicat Cristi Lascu, pentru Paginademedia.ro.

Acesta a mai spus că şi-a pregătit plecarea din funcţia de redactor-şef încă din primăvara anului trecut, când a devenit freelancer.

"Anul trecut în martie am trecut de pe carte de munca pe freelancer. Din momentul în care Burda a cumpărat Sanoma Hearst, redactorul-şef trebuie să facă mult mai multă muncă de administraţie, decât eram eu obişnuit", a mai spus Lascu.

Primul redactorul-şef al National Geographic România a spus că se bucură că funcţia sa a fost preluată de Cătălin Gruia şi că echipa redacţională a fost păstrată.

"El are toata vechimea şi competenţa pentru National Geographic. Echipa a rămas şi sper să rămână aceeaşi. Eu voi fi remunerat pentru contribuţiile individuale. A fost o experienţă deosebita, m-am bucurat că National Geographic Romania, în ciuda unor resure mai modeste, decat alte ţări, şi-a asumat diverse misiuni precum să redea bucureştenilor Parcul Naţional Văcăreşti, salvarea unor specii sălbatice s.a.", a mai declarat Cristi Lascu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fabrica de Ciment Fabrica de Ciment
    Un domn.

Trimite un comentariu

sus