Skip to main content

Cum fentează Dan Diaconescu legea. Din realizator a devenit invitat permanent. Legea interzice candidaţilor să facă emisiuni

 
dan diaconescu
dan diaconescu

diaconescu

Publicitate

Dan Diaconescu, din realizator, invitat. După începerea campaniei pentru prezidenţiale, Dan Diaconescu a devenit singurul candidat care are propria emisiune. Ce-i drept, odată cu 3 octombrie, Diaconescu a pus în cui haina de realizator şi a îmbrăcat-o pe cea de invitat cvasipermanent. În plus, n-a mai stat toată noaptea în platoul emisiunii care poartă numele defunctei sale televiziuni, ci numai o oră. O oră în care candidatul vorbeşte fără întrerupere.

De ce nu mai e Diaconescu realizator la România TV, post deţinut de Sebastian Ghiţă? Trecerea de la realizator la invitat este strâns legată de campania electorală. Potrivit normelor audiovizuale, candidaţii pentru Cotroceni nu au voie să fie şi realizatori TV.

Mai exact, un articol din decizia CNA privind campania pentru alegerile prezindenţiale spune că „În perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii acestora, precum şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici şi privaţi.”

CAMPANIE ÎN DIRECT. În ultimele zile, Diaconescu a vorbit la OTV Live despre promisiuni de campanie, despre „ciocoi”, dar a făcut şi un „mic curs” despre cum se pune ştampila corect pe buletinul de vot în căsuţa candidatului Dan Cristian Diaconescu.

Dacă totuşi românii îi preferă pe „ciocoi” Diaconescu recomandă să-i ştampileze pe toţi, în mod egal, anulându-şi astfel votul.

Situaţia neclară a lui Diaconescu a fost discutată şi în şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional al Audiovizualului, în care au fost prezentate primele monitorizări din campanie. Potrivit CNA, Diaconescu a avut în perioada 3 - 9 octombrie un număr de 18 prezenţe la postul România TV, în timp ce Victor Ponta a avut 17 prezenţe.

Valentin Jucan, membru CNA – Toată lumea ştie că din momentul în care partidul lui Dan Diaconescu a intrat într-o anumită colaborare cu forţa aflată la guvernare a apărut şi această emisiune, chipurile, numită OTVLive. Este aceeaşi grafică, aceeaşi denumire, aceleaşi fonturi.

Toată lumea ştie că este vorba despre o televiziune în cadrul altei televiziune. Sigla OTV suprapusă pe o identitate a unui alt post.

Vă prevalaţi de un lucru care înşeală publicul. Este acelaşi decor, studio, acelaşi tot, cu acelaşi Dan Diaconescu. Principalul derapaj este cel de la România TV în legătură cu Dan Diaconescu. Dacă nu luăm acum măsuri, cred că vom lăsa să apară situaţii similar şi pe viitor.

Valentin Jucan a fost şi cel care a propus o amendă de 50.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale de către România TV în ceea ce-l priveşte pe Diaconescu, însă ulterior a retras-o pentru a discuta subiectul mai pe larg într-o şedinţă viitoare.

dan diaconescu

Ce a spus Dan Diaconescu într-una dintre apariţii: 

  • „Nu filmează nimeni în secţia de vot, nu sunteţi filmaţi. Toţi aceşti oameni care luaţi bani de la domnul Ponta sau de la domnul Iohannis, vă rog frumos să mă credeţi că nu ştie nici Klaus Iohannis, nici Ponta dac aţi votat cu ei sau ba în secţia de vot. Luaţi-le banii, dacă chiar aveţi nevoie de bani, deşi, repet, este ilegal să le luaţi banii. Băgaţi banii în buzunar, sau daţi-i la copii, dar în secţia de vot nu vă vede absolut nimeni cu cine votaţi. Adică nici KS, nici Ponta nu vor afla că m-aţi votat pe mine şi lor le-aţi luat bani. Rămâne secretul nostru de-a pururi.”
  • „Dumneavoastră, cei un milion trei sute de mii care mi-aţi jurat că vă veţi prezenta la vot şi că veţi vota candidatul poporului, trebuie să puteţi ştampila aici, să fiţi atenţi să puneţi ştampila înăuntrul dreptunghiului. Important este să nu atingeţi cumva muchiile dreptunghiului. Important este să puneţi ştampila în mijloc. Am să vă învăţ asta în fiecare seară, pentru ca acest mesaj să ajungă la toate categoriile de public”.
  • „Vorbesc acum şi pentru cei care-i iubesc pe ciocoi în continuare şi nu se pot despărţiţi de ei de 25 de ani. Cei care aveţi o stimă deosebită pentru ciocoi şi ajungeţi la vot în 2 noiembrie, chiar vă rog să-i preţuiţi pe toţi în mod egal, adică să puneţi o ştampilă şi pe domnul Iohannis şi pe domnul Ponta şi pe domnul Tăriceanu fiindcă în mod egal ei v-au ajutat să trăiţi până astăzi în condiţii foarte ca nivel de trai, ca locuri de muncă”.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • costi costi
    Aceasta lege care interzice candidatilor sa realizeze emisiuni a fost data pe vremea cand poetul Adrian Paunescu realiza emisiuni si in acelasi timp candida pentru a fi ales parlamentar. Ideea era ca Paunescu deranja (desi a avut emisiune chiar la PRO TV), asa ca C.N.A i-a luat dreptul la emisiune. Acum se aplica pentru domnul Dan, dar este o greseala, pentru ca il victimizeaza si ii cresc valoarea. "Ce putem face noi simplii telespectatori"? Sa criticam TVR-ul, ca aia traiesc pe banii nostri, nu DD.
  • paul S paul S
    Am un raspuns la intrebarea ta, un raspuns care iti poate schimba viata.
    "Ce putem face noi simpli telespectatori?", intrebi tu.

    Iata raspunsul: Pune mana pe o carte si citeste-o!
    Revelatie, nu?
    Sau ai intrat in soc anafilactic, nefericitule?
    Cu cratima ta de analfabet cu opinii si simt civic.
  • paul paul
    Daca CNA nu i-a masuri cu acest "tomberonist" vestit cu cocina lui de televiziune. Parca nu mai are licenta OTV, de ce da voie CNA sa se continue sa emita sub marca OTV LIVE o emisiune pe ROMANIA TV, care este a PSD-istului SEBASTIAN GHITA? Oricum in ultimele luni CNA este ca si inexistent, face jocurile PSD, e clar.Ce putem face noi simpli telespectatori? Noi sesizam CNA pentru incalcarea grava a legii audiovizuale de catre ROMANIA TV gazduind pe DAN DIACONESCXU cu a sa emisiune OTV LIVE dar daca CNA doarme, ce putem face noi mai mult,mai ales ca acest "sobolan" candideaza la presedentine si nu are voie sa apara la tv decat in emisiunile cu character electoral.

Trimite un comentariu

sus