Skip to main content

Curtea de Apel Bucureşti a înjumătăţit o amendă primită de B1 TV de la CNA, din cauza lui Robert Turcescu

 
Sub semnul intrebarii Turcescu
Sub semnul intrebarii Turcescu

Sub semnul intrebarii TurcescuCurtea de Apel Bucureşti a înjumătăţit o amendă în valoare de 20.000 de lei primită de B1 TV de la CNA, pentru o emisiune realizată de Robert Turcescu.

Publicitate

Decizia ca B1 Tv să plătească doar 10.000 de lei pentru derapajul din emisiunea "Sub semnul întrebării" a fost luat ieri de Curtea de Apel Bucureşti.

"Admite în parte acţiunea. Anulează în parte decizia CNA nr. 257/08.04.2014, respectiv în ceea ce priveşte reţinerea în sarcina radiodifuzorului SC B1 TV Channel SRL a încălcării prevederilor art. 30 şi 67 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi, pe cale de consecinţă, reduce amenda aplicată de la 20 000 lei la 10 000 lei", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia poate fi atacată cu recurs în 15 zile.

Despre ce a fost vorba în emisiunea amendată?

Postul de televiziune B1 TV a difuzat pe 18 martie 2014, începând cu ora 21:30, o emisiune realizată de Robert Turcescu la care au participat, în calitate de invitaţi, scriitorul Gabriel Liiceanu, publicistul Andrei Cornea şi redactorul şef adjunct Revista 22, Andreea Pora.

Pe parcursul emisiunii, pe ecran, au fost afişate titluri precum: REPERE, NU LICHELE!; Liiceanu: CNA să-şi facă menirea de a ne apăra de vulgarizarea excesivă; Liiceanu: Libertatea de exprimare nu presupune încălcarea demnităţii; A Cornea: Aştept de la CNA o decizie radicală; Liiceanu: M-am dus la CNA în calitate de cetăţean lezat; Liiceanu: CNA e obligat să oprească astfel de linşaje sau să dispară.

Moderatorul a prezentat ediţia ca fiind una specială, în care se va discuta despre “un caz extrem de grav petrecut în societatea românească, linşajul mediatic la care recurge din ce în ce mai des postul Antena 3, victima cea mai recentă a unui astfel de linşaj mediatic a fost Andrei Pleşu” şi, de asemenea, despre şedinţa CNA din 18.03.2014, la care au participat şi scriitorii Gabriel Liiceanu şi Andrei Cornea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    sefa cna este ea insusi o lichea pesedista.
  • nadia nitov nadia nitov
    i-a amendat pentru ca a fost vorba de incompetenta celor de la CNA. :( ca astea nu sunt cuvinte de amendat. daca-i pe asa, trebuia a amendat si saftoiu in 2012 cand i-a facut pe angajatii tvr lichele!

Trimite un comentariu

sus