Skip to main content

Facebook i-a dat în judecată pe avocaţii unui bărbat care solicitase 50% din acţiunile companiei

 
Facebook
Facebook

FacebookReţeaua de socializare Facebook şi preşedintele ei fondator Mark Zuckerberg i-au dat în judecată, luni, pentru complicitate la fraudă, pe avocaţii lui Paul Ceglia, un bărbat care a încercat să îl escrocheze pe omul de afaceri american şi să obţină 50% din acţiunile companiei, scrie Mediafax.

Publicitate

Paul Ceglia a afirmat într-o plângere depusă la tribunal în 2010 că Mark Zuckerberg i-a promis jumătate din companie, însă CEO-ul firmei şi ceilalţi reprezentanţi ai Facebook au spus că documentele furnizate erau false. Paul Ceglia a fost în cele din urmă arestat în 2012 şi acuzat că a implementat "o stratagemă de mai multe miliarde de dolari pentru a înşela Facebook".

Plângerea depusă luni la Curtea Supremă din statul american New York vizează mai multe cabinete de avocatură, inclusiv unul dintre cele mai cunoscute din Statele Unite, DLA Piper, ca şi mai mulţi avocaţi cu titlu individual.

"Avocaţii vizaţi şi clientul lor, Paul Ceglia, au conspirat pentru a depune şi instrumenta o plângere frauduloasă contra Facebook şi a preşedintelui ei fondator Mark Zuckerberg, care se bazează pe dovezi false, în vederea forţării unui acord profitabil" , se afirmă în acel document.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus