Skip to main content

Instanţa a anulat apelul făcut de Antena Group în procesul Paginademedia.ro – Acces Direct

 
Acces Direct. Simona Gherghe
Acces Direct. Simona Gherghe

Acces Direct. Simona Gherghe

Publicitate

Final de proces. Curtea de Apel a anulat, vineri, cererea de apel făcută de Antena Group în procesul cu editorul Paginademedia.ro, Petrişor Obae.

Decizia Curţii de Apel vine după ce Antena Group a contestat decizia Tribunalului Bucureşti, care a respins ca neîntemeiată acţiunea trustului de presă, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

La începutul acestui an instanţa a respins acţiunea Antenei Group împotriva editorului Paginademedia.ro.

Motivarea instanţei spune că “TOCMAI reclamanta, prin informarea opiniei publice cu privire la persoana numitei Ioana Tufaru, cu sau fără voinţa nealterată a acestei persoane lipsită de apărare şi chiar şi în condiţiile în care i-ar fi acordat o anumită remuneraţie, a comis o încălcare a demnităţii, onoarei şi vieţii particulare, prin care a produs cel puţin indignarea opiniei publice, chiar dacă a făcut acest lucru sub paravanul dorinţei de a ajuta acea persoană”.

Instanţa a notat în motivarea sentinţei că demersul jurnalistic al Paginademedia.ro, care a prezentat clienţii de publicitate ai emisiunii Acces Direct, a fost justificat:

"Nu se reţine maniera tendenţioasă de prezentare a faptelor şi nici maniera lipsită de echitate şi imparţialitate în care jurnalistul a abordat subiectul dezbătut în articolele sale, iar apărarea şi prevenirea pe viitor a unor acţiuni ce lezează demnitatea umană în general justifică chiar publicarea şi reamintirea firmelor care, prin publicitatea făcută în cadrul emisiunii, indirect, au favorizat asemenea manifestări reprobabile, publicitate pe care, de altfel, telespectatorii au cunoscut-o sau o puteau cunoaşte şi ulterior, direct din emisiunea incriminată sau din alte surse."

De unde a pornit procesul: Acces Direct cu Ioana Tufaru

Reamintim că Antena Group a decis acţionarea în judecată a editorului Paginademedia.ro, Petrişor Obae, după publicarea unor articole despre emisiunea Acces Direct, cu Ioana Tufaru ca subiect.

Mai exact:

  • Paginademedia a publicat pe 4 februarie 2013 un material despre o emisiune Acces Direct, de pe Antena 1, program în care se vorbea despre igiena Ioanei Tufaru. Beţigaşul de ureche cu rezultatul igienei Ioanei Tufaru era prezentat în prim plan în emisiune. (Emisiunea a fost ulterior amendată de CNA cu 20.000 de lei).
  • Pe 5 februarie, Paginademedia.ro a publicat lista companiilor ale căror produse au fost promovate în timpul spaţiilor publicitare difuzate pe durata emisiunii.
  • Pe 6 februarie, compania Avon a decis că nu mai doreşte să îşi asocieze numele cu emisiunea respectivă şi îşi retrage publicitatea difuzată pe durata emisiunii.
  • Pe 7 februarie 2013, postul Antena1 a anunţat că îl va acţiona în judecată pe Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro, "având în vedere prejudiciile de imagine şi materiale produse companiei noastre prin acţiunile de defăimare ale postului de televiziune Antena 1 şi a emisiunii Acces Direct". Postul a invocat prejudicii materiale de 500.000 de euro şi daune morale de 100.000 de euro.

Citeşte aici Motivarea DECIZIEI în procesul Antena Group - Paginademedia: Petrişor Obae a informat corect opinia publică despre cele întâmplate în emisiunea Acces Direct. Antena a contestat decizia

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    e simplu: ai telecomanda, foloseste-o. eu am sters posturile antena 3, romania tv, antena 1 si antena stars din memoria televizorului. asa ca nu ma afecteaza in nicun fel emisiunile si stirile lor.
  • nadia nitov nadia nitov
    felicitari! e tare greu sa iti permiti sa semnalizezi dejectiile din mass media, dar ati facut-o si, desi ati fost acuzat si dat in judecata, ATI CASTIGAT! rareori castiga ADEVARUL in lupta cu ABJECTIA in Romania. recunosc ca ma bucur ca antena group a luat-o in bot! :) poate firmele vor fi mai atente unde isi promoveaza produsele. eu una n-as cumpara nimic de la o firma care-si face reclama intre un scobit intre degetele de la picioare si un defilat in dresuri rupte a 100 de kile in viu pe la arcul de trimf. cam de atunci nu m-am mai uitat pe niciun program de genul asta de la niciun post de televiziune din romania. a fost PREA MULT SI PREA GRETOS PENTRU cat pot eu sa suport. FELICITARI, domnule Petrisor Obae!
  • Maria Maria
    Felicitari! Poate reusiti sa faceti ceva si cu episodul Oana - Lis, un jeg de emisiune.
  • andrei andrei
    In prezent, Acces Direct prin vocea Simonei Gherghe, anunta telespectatorii despre subiectul Sotilor Lis si ne detaliaza cu toata seriozitatea de pe pamant relatiile si amantlacurile acestora. Totul e un scenariu iar actorii sunt platiti pentru asta. Eu ca telespectator unde ma pot adresa pentru ca ma simt jignit de atitudinea domnisoarei Gherghe. ma minte, ma crede handicapat. Imi prezinta o fictiune ca fiind realitate. Astept un raspuns. Multumesc.

Trimite un comentariu

sus