Skip to main content

Ion Cristoiu: Robert Turcescu va reveni în presă

 
Robert Turcescu
Robert Turcescu

Robert TurcescuRobert Turcescu se va întoarce în presă, spune jurnalistul Ion Cristoiu. Dezvăluirea a fost făcută în emisiunea "Jocuri de putere", scrie Realitatea.net.

Publicitate

"Astăzi, domnul Turcescu a cerut, prima dată unui judecător, după asta s-a înţeles că poate să fie şi procuror, să dea o decizie potrivit căreia el nu a încălcat cu nimic Legea siguranţei naţionale sugerând, că nu pot să spun că s-a autodeconspirat, şi, astăzi, procurorul a anunţat... Din câte îmi dau eu seama, Robert Turcescu va reveni în presă", a spus Ion Cristoiu, care i-a fost coleg lui Turcescu, la B1 TV.

Întrebat când şi-ar dori Turcescu să revină în presă, Cristoiu a replicat: "Din câte am înţeles eu, va reveni. Asta vă garantez! Nu acum, acum nici nu e bine să revină pentru că oricum e campanie electorală şi oamenii deştepţi fug de campanii electorale pentru că nu poţi să spui mare lucru."

"Turcescu sigur a făcut un joc operativ. În legătură cu domnia sa, toţi colegii mai tineri din presă au făcut o mare greşeală, nepricepându-se la servicii secrete. Ei au vorbit de 'ofiţer acoperit în presă' şi s-a înţeles, şi de aici a venit şi toată condamnarea, toate mustrările la adresa lui Robert Turcescu, că el ar fi fost ofiţer acoperit, cu misiunea să spioneze pe Oancea. Nu! După părerea mea, dacă a fost ofiţer acoperit, Robert Turcescu a avut acoperire de presă", a mai spus Ion Cristoiu.

În opinia jurnalistului, întreaga "operaţiune Robert Turcescu" a fost orchestrată de "un serviciu la care lucrează acesta, ca un patriot, şi nu să ne spioneze pe noi".

"Marea întrebare care se pune, ca să încheiem acest capitol, este ce s-a urmărit cu asta. Şi eu am fost, multă vreme, adeptul teoriei potrivit căreia s-a urmărit crearea unei anumite atmosfere pentru ca, fie Robert Turcescu, fie preşedintele să vină şi să deconspire prezidenţiabilul acoperit. Acum, din datele pe care le am, sper să nu mă înşel, îmi dau seama că Turcescu a făcut imposibilă cererea noastră ca Traian Băsescu să deconspire ofiţerul", a explicat Cristoiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • razvan razvan
    ce audienta a facut aseara las fierbinti?
  • Turcescu Turcescu
    Da sefu,am inteles.Sa traiti!

Trimite un comentariu

sus