Skip to main content

Laszlo Tokes dă în judecată Antena 3 şi pe Gâdea pentru acuzaţia că ar fi trădător

 
Tokes
Tokes

TokesLaszlo Tokes cere în instanţă daune morale de 40.000 de euro de la fostul şef al SIE Ioan Talpeş, fostul ofiţer de informaţii Filip Teodorescu, realizatorul TV Mihai Gâdea şi Antenei 3, după ce aceştia au afirmat într-o emisiune că ar fi trădător de ţară şi şi agent al serviciilor secrete maghiare, scrie Mediafax.

Publicitate

Astăzi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat că a decis să acţioneze în instanţă Antena 3 şi pe fostul şef al SIE, Ioan Talpeş, pe fostul ofiţer de informaţii Filip Teodorescu şi pe realizatorul Mihai Gâdea, ca urmare a emisiunii "Sinteza zilei” difuzate în 15 septembrie, în care a fost etichetat drept "trădător de ţară” şi spion al Ungariei, considerând că a fost victima unor "afirmaţii neadevărate şi denigratoare”.

"«Ascuţit-au limba lor ca a şarpelui; venin de aspidă sub buzele lor» - regele David astfel îşi caracteriza duşmanii perfizi (Psalmii 139,3). Domnul nostru Iisus îi numeşte «pui de vipere» pe fariseii ipocriţi (Matei 12,34). Aceste calificări din Sfânta Scriptură se mulează perfect pe calomniatorii mei care m-au denigrat cu înverşunare în emisiunea «Sinteza zilei» din 15 septembrie 2014 al canalului de televiziune Antena 3, proprietea fostului securist Dan Vo Dan Voiculescu Felix, numindă-mă «trădător de ţară şi spion al Ungariei», ba chiar ameninţându-mă indirect că aş putea avea soarta lui Mircea Răceanu, condamnat la moarte pentru trădare de regimul Ceauşescu", a susţinut Tokes.

Potrivit acestuia, în emisiunea respectivă a fost prezentată o chitanţă pe care a semnat-o în octombrie 1989, în valoare de 20.000 de lei, Tokes declarând că a primit acea sumă la momentul respectiv nu pentru a-şi trăda ţara, ci pentru că "emisarii" i-au spus că sunt preoţi reformaţi şi că au strâns pentru el banii respectivi de la enoriaşi, în condiţiile în care nu mai primise salariu de şase luni şi urma să fie evacuat din parohia din Timişoara.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Propun sa fie decorat inca odata acest securist,de catre securistul sef,pana nu se termina mandatul.Mai are si tupeu.
  • paul S paul S
    A fost o mare greseala a lui Ceausescu si a contrainformatiilor faptul ca nu au rezolvat situatia cu Tokes Laszlo la timpul ei si asa cum trebuia.
    Faptul ca teoretic este tradator de tara poate fi probat pentru fapte din prezent.
    Corecta nu este sintagma "tradator de tara", pentru ca este un patriot desavarsit.
    Corect este tradator al Romaniei.
    El isi iubeste tara si neamul cum putini romani o fac, iar pentru asta merita respectat.
    Tara lui este insa Ungaria.
  • Valentina Valentina
    Sinteza Zilei apartinatoare Latrinei 3 avandu-l ca amfitrion pe pastorul adventist Gadea, are foarte multe procese penale intentate de diverse persoane publice, carora li s-au adus acuzatii foarte grave fara probe in acest sens.
    Ramane ca instanta de judecata sa se pronunte in toate aceste cazuri.

Trimite un comentariu

sus