Skip to main content

(P) Piatraonline.ro despre curăţarea adecvată a suprafeţelor din Granit

 
Piatraonline 2 dog
Piatraonline 2 dog

Piatraonline 1 water

Publicitate

(P) Granitul este una din cele mai durabile pietre naturale. Cum se întreţine?

Solutiile pe care le folositi regulat pentru curatarea suprafetelor din casa dvs ar trebui sa fie potrivite si pentru curatarea granitului.

Piatraonline.ro vine cu câteva soluţii.

Probleme care apar la curatarea suprafetei de granit

Daca granitul este un material dur de ce s-ar putea sa aveti probleme atunci cand folositi solutii de curatare?

Piatraonline 2 dogPrima problema este ca granitul este acoperit cu ceva ce se aseamana cu un strat de poliuretan pentru a-i da o stralucire particulara sau chiar culoare. Folosirea unei solutii nepotrivite pe o asemenea suprafata i-ar lua din stralucire si ar lasa suprafata de granit stearsa si neuniforma.

Suprafata de granit este in mod normal slefuita pentru a obtine acel finisaj stralucitor pe care dvs il observati la achizitionarea acesteia. Efectul de slefuire este obtinut prin frecarea suprafetei cu cele mai fine abrazive comparative cu smirghelul pe o suprafata de lemn aspru.

Granitul este o piatra naturala care are in compozitie cristale minerale care nu sunt afectate de apa dar substantele acide si solutiile alcaline ataca suprafata care va arata stearsa si neuniforma in zonele unde chimicalele au dizolvat mineralele.

Ce produse sunt adecvate?

In primul rand, folositi apa pentru a curata suprafata de granit. Daca pe parcursul a milioane de ani actiunea constanta a raurilor si a apelor subterane nu au erodat granitul – atunci nici o curatare ocazionala cu apa simpla nu va afecta suprafata de granit.


Pentru o curatare corecta,este recomandat sa se foloseasca un detergent special pentru piatra naturala, un detergent neutru ce nu va afecta suprafata pietrei.

Piatraonline 3O recomandare foarte buna in acest sens este kitul complet de ingrijire pentru blaturi si seminee LTP Stone Care Kit – un pachet elegant ce contine 3 produse pentru ingrijirea completa a blatului dumneavoastra: detergent pentru curatare intensiva (recomandat dupa montaj) , impermeabilizant pentru aplicare periodica (odata pe an este recomandat sa se reimpermeabilizeze suprafata pentru a o proteja de eventualele accidente) si un detergent pentru folosire periodica, detergent ce inlocuieste solutiile clasice din comert.

Toate aceste 3 produse sunt sub forma de spray si sunt ambalate intr-o cutie elegenta ce poate fi oferita cadou.

Folositi aceste solutii pentru curatarea suprafetelor din granit de petele uzuale pe care e posibil sa le aveti pe suprafetele din baie sau bucatarie, living sau semineu.

Suprafetele polisate

Dupa ce ati curatat suprafata de granit cu siguranta veti dori sa ii redati stralucirea suprafetei polisate. Cea mai buna metoda prin care puteti sa obtineti acest efect este prin frecarea sau slefuirea suprafetei.

Repolisarea se face odata la 4-5 ani pentru a nu afecta suprafata granitului. In mod normal matuirea survenita in timp este un proces normal si sunt persoane care asta isi doresc, astfel incat nu apeleaza la echipe specializate pentru cristalizare. Insa, atunci cand va doriti sa aveti intotdeauna o suprafata perfect lucioasa, este de dorit sa apelati la servicii specializate odata la 4-5 ani.

LTP MPG Sealer este o solutie inovatoare de protectie bazata pe microtehnologia de impregnare. Este folosită pe placi lustruite mecanic pentru a creea un finisaj foarte lustruit. Adecvat atat pentru suprafetele peretilor cat si a podelelor. Produs special creat pentru folosirea pe granitul polisat sau orice alt tip de piatra naturala polisata.

Mai multe detalii despre aceste produse, pe Piatraonline.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • plutonieru plutonieru
    GRANIT nu mai e substantiv comun ci propriu? De ce il scrieti cu majuscula in titlu?

Trimite un comentariu

sus