Skip to main content

Pro TV, investigat de Consiliul Concurenţei pentru posibil abuz de poziţie dominantă în relaţia cu cabliştii

 
Pro TV, investigat de Consiliul Concurenţei pentru posibil abuz de poziţie dominantă în relaţia cu cabliştii

protv

Publicitate

Consiliul Concurentei a deschis in urma cu doua luni o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta din partea Pro TV in aplicarea unor discounturi disproportionate pentru retransmiterea postului Pro TV la cablisti, a declarat sambata Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, citat de HotNews.

Plangerea a venit de la un cablist care acuză ca Pro TV ar acorda reduceri disproportionate in functie de numarul de abonati, a spus Chiritoiu. Surse din piata citate de Hotnews sustin ca plangerea ar fi venit din partea UPC Romania, al doilea mare cablist din piata.

Pro TV ar acorda reduceri mai mari acelor operatori de cablu care au si un numar mai mare de abonati, insa pentru cele mai mari reduceri s-ar incadra numai RCS&RDS, spun sursele.

Investigatia are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta al SC Pro TV SA, manifestat prin modul prin care isi comercializeaza canalele de televiziune incepand cu luna iulie 2013, mai precis de la data emiterii Ofertei Generale a Pro TV pentru retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale si radio.

Discounturile oferite de Pro TV după numărul de abonaţi:

Discounturi Pro TV

Luand in calcul acest numar de abonati, HotNews scrie ca UPC (1,15 milioane de abonaţi) ar primi un discount de 44,44%, in timp ce RCS&RDS (cu 2,5 milioane de clienţi) ar avea de la Pro TV un discount de 61,11%.

În cadrul investigatiei declansate, Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul SC Pro TV SA. Documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

In vara anului trecut, Pro TV a instiintat CNA ca iese din grila "must carry", adica din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie sa le distribuie. Acest lucru inseamna ca societatile de cablu trebuie sa ceara acordul Pro TV pentru a retransmite postul si sa plateasca pentru a-l putea retransmite catre abonati.

Articolul complet, pe HotNews.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Boris Boris
    Degeaba ofera rds servicii vaste daca nu sunt de calitate. Ar trebui sa ne schimbam si noi mentalitatea si sa alegem ceva care e mai putin dar care e mai bun, cum e in cazul upc. Crezi ca daca am 100 de servicii de proasta calitate si fara programele pe care le vreau, sunt multumit? Nici pe departe. Mai bine prefer sa am 3 servicii, dar care sa imi satisfaca toate nevoile
  • Adrian Adrian
    Ce uita multa lume ...este legea concurentei.....uitam ca traim intr-o economie de piata....nu compara rcs-rds cu upc....rcs -rds ofera fata de upc servicii mult mai vaste, e si normal ca Pro TV care nu este un program la liber...sa vinda cu un anumit discount unuia care despaseste 2 mil. de abonati...si cu un alt pret fata de ceilalti, nu cumva cineva doreste ca aceasta televiziune sa nu mai fie independenta editorial?ginditiva mai bine inainte de a scrie ceva...la noi in tara toate au un substrat....
  • mihai mihai
    Tu ce "tenesi" ai ? E suficient un cuvant sa te dai de gol ca nu prea ai trecut pe la scoala
  • Antifan PRO TV şi ANTENA 1 Antifan PRO TV şi ANTENA 1
    bine ca sunteti voi destepti, fani manele, esca, violuri si alte nulitati.
  • Sanchi Sanchi
    Ce trompeta esti....ba pai Upc are programe de interes mare si audiente care nu se gasesc la rcs si restu. Discovery iti spune ceva? Programe 3D? Posturi HD o groaza si in primul rand ai siguranta ca nu iti pica semnalul cand bate putin vantul ca la telekom aia pe care-i lauzi.
    Jenant ce zici....nu mai spun nimic de comparatia pe care ai facut-o.
    Tinand cont ca am fost abonat rds si le cunosc f bine serviciile chiar sustin cu tarie ca Upc le da clasa tataaaa...
  • Kius Kius
    Poate ne spune onor Consiliul Concurentei de ce fac cablistii vanzare fortata a programelor ProTv. Te uiti, nu te uiti ProTv tot incaseaza.
  • Alex Alex
    Dar ce sa vezi? Nu esti cablist! Asa ca incepi sa comentezi aiurea, ca sa te afli in treaba.
  • patrick patrick
    nu preluai pro tv jumate din clienti renuntau la contract .asa ca ...
  • noName noName
    Ca toți incompetenții care nu au reușit să conteze în nici un domeniu ai ajuns mare băgător de seamă și comentator ilustru anonim. Bravo!
  • Antifan PRO TV şi ANTENA 1 Antifan PRO TV şi ANTENA 1
    daca eram cablist, nu mai preluam pro tv
  • andrei andrei
    Este alegerea fiecarei companii daca transmit sau nu.
  • andrei andrei
    Piratii aia de la upc si-au luat aere deja. M-as rade ca familia Chivu sa fie abonata la RCS&RDS dar sa faca reclama la upc. Exact cum s-a intamplat cu ciobanul Ghita. Facea reclama la Vodafone, dar el avea Orange. Sunt jalnicii aia de la UPC! Foarte bune programe are si RCS&RDS, dar romanul... Vad dau un exemplu. Daca romanul vede o pereche de tenesi foarte buni si frumoasi in Deichmann si o alta pereche de tenesi La Nike cu roz pe margine si alte brizbrizuri + sigla Nike, normal ca isi va lua perechea aia de tenesi cu roz si brizbrizuri, numai pentru ca apare si NIKE. UPC este sub RCS&RDS si Telekom. Inteleg sa te abonezi la Telekom daca vrei mai multe competitii sportative, dar la UPC n-ai ce sa vezi.
  • Andrei Andrei
    Stai calm ca dorinta ta (si a multora de altfel) no sa se implineasca :P
    Eu sunt ferm comvins ca echipa care a intocmit contractele cu cablistii a tinut cont si de regulile consiliului concurentei :P
  • Nelu Nelu
    Dar asa sa-i amendeze foarte usor si pe aia de la rds ca fac discriminari si nu transmit meciurile din campionat. Sa fie echidistanta
  • missii missii
    poate cere protv un audit la upc si vede ca nu au 1,1 mil de clienti si au sub 600.000 :) sa vezi atunci show :)

Trimite un comentariu

sus